Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A si lahko zamislite

A si lahko zamislite

…. kakšen bi bil svet in kakšna naša družba, če bi bile ženske vodilni in vladajoči spol na svetu?

Kako bi se razvila družba?
Kakšne bi bile religije?
Kako bi bilo s tehniko, tehničnim razvojem?
Kakšne bi bile prioritete?
Kako bi izgledale družine, skupnosti, mesta, transport?
Bi bile na svetu vseeno vojne, globalizacija, onesnaženje? (tukaj jaz mislim, da ne)

Vaše misli?

Ne bi bilo velike razlike.
V čem je razlika med moškim ali ženskim egoizmom, pohlepom ?

Razlike bi bile in so odvisne od karakterja, ne od spola.

Pa se ti ne zdi, da imata spola precej različne prioritete?
Različne poglede do narave, do tehnike, do napredka, do duhovnosti?
Jaz sem prepričana, da bi bil svet videti zelo drugače.

Hardcore feministična tema.

Jaz sem prepričana, da bi bil svet videti zelo drugače.[/quote]
Ne, ne zdi se mi.
Pokvarjene ljudi imaš na obeh straneh in če bi vladale ženske s podobnim karakterjem in brez vrednot, kot so moški, bi imeli isto sranje, kot ga imamo zdaj.
Za primerjavo si vzemi naše političarke.

Jaz sem prepričana, da bi bil svet videti zelo drugače.[/quote]
Ne, ne zdi se mi.
Pokvarjene ljudi imaš na obeh straneh in če bi vladale ženske s podobnim karakterjem in brez vrednot, kot so moški, bi imeli isto sranje, kot ga imamo zdaj.
Za primerjavo si vzemi naše političarke.[/quote]

Naše političarke (ali vzemi vse ženske na vodilnih položajih) morajo delovati v MOŠKEM svetu. V okolju, ki
so ga v 90% oblikovali moški, postavili prioritete, zakone, načine delovanja, principe, vse.
To ne more biti merilo.
Za tole temo je potreben malo večji miselni preskok, kot samo vzeti svet, ki ga trenutno imamo in zamenjati
vloge….

Kakšen beden izgovor. 🙂
Kot, da so zaradi moških politikov, ženske postale pokvarjene in zlorabljale položaje. Na primer KK, AB…..KK je še hujša od Pahorja…:)

Od kje pa bo prišel miselni preskok, če praviš, da so ženske le žrtve in so dolžne delovati tako, kot moški pravijo ? Če moški kradejo in lažejo, potem morajo še ženske…Ali kako ?
Potem lahko miselni preskok pričakujemo le od moških, saj se bodo ženske v vsakem primeru prilagodile. To pa ni ravno znak feminističnega razmišljanja, ampak neodgovornega.

Kakšen beden izgovor. 🙂
Kot, da so zaradi moških politikov, ženske postale pokvarjene in zlorabljale položaje. Na primer KK, AB…..KK je še hujša od Pahorja…:)

Od kje pa bo prišel miselni preskok, če praviš, da so ženske le žrtve in so dolžne delovati tako, kot moški pravijo ? Če moški kradejo in lažejo, potem morajo še ženske…Ali kako ?
Potem lahko miselni preskok pričakujemo le od moških, saj se bodo ženske v vsakem primeru prilagodile. To pa ni ravno znak feminističnega razmišljanja, ampak neodgovornega.[/quote]

Vidim, da tega preskoka nisi zmožen, oprosti.
Preberi še enkrat – ne, da so ženske postale pokvarjene zaradi moških….kdor je pokvarjen, bo vedno
pokvarjen, v vsakem svetu in vsaki situaciji.
Pravim samo, da v sedanjem svetu vladajo določena pravila, norme, zakoni, ki so jih postavili v večini
moški. Je tako? Ok. Jaz pa sprašujem, kakšen bi bil svet ( in družba) če bi ta pravila postavile ženske.
Jaz trdim, da ne bi bila enaka, ker so ženskam važne druge stvari kot moškim.
Štekaš?
In nikjer ni govora o “ženskih žrtvah” dej no.

Kaj bi bilo, če bi bilo…s tem se ne ukvarjam. Je pa nekaj res…če ženski daš power, bo še bolj bitch od moškega:).

Ja, se strinjam.

Te razumem.
Jaz pa pravim, da bi bila bolj ali manj ista, saj sem napisal, da se ženske, ki so na oblasti ne razlikujejo od moških in so prav tako pokvarjene. Posledično temu, bi postavljale iste vrednote in pravila, kot so jih moški.

Tako sem bral. Saj bi lahko ženske, če so res kaj drugačne od moških, moške odstranili iz oblasti in zgradile drugačen svet.

Potem so vse te lopove, ki so bili izvoljeni včeraj, podprli samo moški volivci ? 🙂

In zakaj potem ženske prav tako varajo kot moški, če so jim pomembne druge stvari ?
Mislim, katere druge stvari sploh….?

Potem so vse te lopove, ki so bili izvoljeni včeraj, podprli samo moški volivci ? 🙂

In zakaj potem ženske prav tako varajo kot moški, če so jim pomembne druge stvari ?
Mislim, katere druge stvari sploh….?[/quote]

Robi, ne trudi se….
Res ne razumeš vprašanja sploh 😉

Jaz tud ne kaj preveč. Rad pa pogledam kak film na podobno temo. Recimo planet opic. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz tud ne kaj preveč. Rad pa pogledam kak film na podobno temo. Recimo planet opic. :)[/quote]

Lump 🙂
Ampak ja, to je že bolj to, čeprav tudi avtorji na nek čuden način predvidevajo, da bi opice ustvarile
enako družbo kot ljudje… hmm, le zakaj?

Jaz tud ne kaj preveč. Rad pa pogledam kak film na podobno temo. Recimo planet opic. :)[/quote]

Lump 🙂
Ampak ja, to je že bolj to, čeprav tudi avtorji na nek čuden način predvidevajo, da bi opice ustvarile
enako družbo kot ljudje… hmm, le zakaj?[/quote]

Morda zato, ker nam je narava vsadila enake ali podobne sisteme s katerimi kot vrsta edino lahko preživimo?

Lump 🙂
enako družbo kot ljudje… hmm, le zakaj?[/quote]

Morda zato, ker nam je narava vsadila enake ali podobne sisteme s katerimi kot vrsta edino lahko preživimo?[/quote]

Hm. Hecna teorija….nisem vedela, da imajo opice države, vlade, zakone….;)

Očitno si niti ženske same ne zamišljate predlaganega sveta glede na to, da ne postrežete z nobenimi svojimi vizijami.

že znano in preživeto … amazonke – babe s samo enim joškom ☺

Ma ja….je težko.
Jaz si recimo zamišljam, da bi bilo manj tehničnega razvoja, osvajanja ozemelj, bili bi manj mobilni,
bilo bi bistveno manj vojn, deli sveta bi bili še neraziskani, svetovno prebivalstvo bi šteli v milijonih, ne v
milijardah…..rase bi bile manj premešane, monoteizem v religiji bi bil redkost…
Bili pa bi bolj povezani z zemljo, ne bi bilo toliko onesnaženja, živeli bi v manjših mestih…bolj vaseh ,
ne bi iztrebili polovice živalskega sveta …
Toliko samo v glavnih orisih…

Morda zato, ker nam je narava vsadila enake ali podobne sisteme s katerimi kot vrsta edino lahko preživimo?[/quote]

Hm. Hecna teorija….nisem vedela, da imajo opice države, vlade, zakone….;)[/quote]

To so le nianse. Dejstvo je nekaj: človek je krdelna žival, tako kot opice, volkovi in še cela vrsta drugih. In krdelo mora imeti svojega vodnika. V naravi vsakega posameznika pa je, da se bo na to mesto poskušal povzpeti, če bo ostalo prazno (marsikdo pa tudi takrat, ko ne bo). In spol pri temu ne igra prav nobene vloge. Tja gor pride ponavadi tisti, ki je bolj agresiven in/ali iznajdljiv. In potem, ko je plen na razpolago, se je tudi vodja tisti, ki s prvi naje, ostali pa, če je še kaj ostalo.

Glede na ves napredek, ki ga je človek ustvaril s tehnologijo in prilagajanjem okolja sebi, seveda vse to ni več potrebno ali ni toliko potrebno. Pa vendar – napredek je hitrejši kot izginjanje nagonov. Torej, če bi ženske … kaj bi bilo? Se strinjam, da nič drugače. Oz. bilo bi slej ali prej isto.

Hm. Hecna teorija….nisem vedela, da imajo opice države, vlade, zakone….;)[/quote]

To so le nianse. Dejstvo je nekaj: človek je krdelna žival, tako kot opice, volkovi in še cela vrsta drugih. In krdelo mora imeti svojega vodnika. V naravi vsakega posameznika pa je, da se bo na to mesto poskušal povzpeti, če bo ostalo prazno (marsikdo pa tudi takrat, ko ne bo). In spol pri temu ne igra prav nobene vloge. Tja gor pride ponavadi tisti, ki je bolj agresiven in/ali iznajdljiv. In potem, ko je plen na razpolago, se je tudi vodja tisti, ki s prvi naje, ostali pa, če je še kaj ostalo.

Glede na ves napredek, ki ga je človek ustvaril s tehnologijo in prilagajanjem okolja sebi, seveda vse to ni več potrebno ali ni toliko potrebno. Pa vendar – napredek je hitrejši kot izginjanje nagonov. Torej, če bi ženske … kaj bi bilo? Se strinjam, da nič drugače. Oz. bilo bi slej ali prej isto.[/quote]

No vidiš, mene pa zanimajo razlike…
Gotovo so…in bi zgodovinski razvoj potekal pač drugače….se ne strinjaš?
Ne bi bilo Džingis Kana, mogoče niti Amerike ne bi odkrili, tehnika bi bila na veliko nižji ravni, po
mojem ne bi imeli avtomobilov, kvečjemu vlake, kočije …bili bi veliko manj povezani itd.
Majhne stvari, ki so lastne ženskam (da so recimo bolj zapečkarske, manj bojevite, bolj družinsko naravnane)
bi pri izgradnji sveta in družbe po mojem naredile velike razlike..

Kar delajo moški, delajo zato da
imajo več žensk,
imajo boljše ženske
Je tista ženska, ki jo imajo doma, tiho.
V kakšnem svetu živimo in kdo ima glavno besedo…?

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Moški delajo točno tisto, kar jim paše.

A ženske pa ne:-)))? Še tisti naš star: če je mož glava družine, je žena vrat, tako pravi..

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Glede na ves napredek, ki ga je človek ustvaril s tehnologijo in prilagajanjem okolja sebi, seveda vse to ni več potrebno ali ni toliko potrebno. Pa vendar – napredek je hitrejši kot izginjanje nagonov. Torej, če bi ženske … kaj bi bilo? Se strinjam, da nič drugače. Oz. bilo bi slej ali prej isto.[/quote]

No vidiš, mene pa zanimajo razlike…
Gotovo so…in bi zgodovinski razvoj potekal pač drugače….se ne strinjaš?
Ne bi bilo Džingis Kana, mogoče niti Amerike ne bi odkrili, tehnika bi bila na veliko nižji ravni, po
mojem ne bi imeli avtomobilov, kvečjemu vlake, kočije …bili bi veliko manj povezani itd.
Majhne stvari, ki so lastne ženskam (da so recimo bolj zapečkarske, manj bojevite, bolj družinsko naravnane)
bi pri izgradnji sveta in družbe po mojem naredile velike razlike..[/quote]Skela zgrešila si temo, ti si samo obrnila ploščo. Imeli bi isto sr…je samo drugo pakovanje. 😉
Boljši svet (če si imela to v mislih) bi bil edino s sodelovanjem obeh spolov, ko pa zadevo diktira zgolj eden je pa….zmeda?
Tu so še kriteriji za izbor vodij. Po Boomovo nismo napredovali kaj dlje od drugih živali s katerimi si delimo ta planet, žal.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close