A se vam to zdi fer?
“”je fer ja…imate dobre plače, zagarantirano službo do penzije in res ne rabite še božičnice…božičnico si zaslužijo ljudje, ki DELAJO za minimalca!!”””
Ko to berem ne morem verjet, da ste lahko ljudje takšne tepci ali ne vem kaj bi rekel! Da lahko menjaš velja za vsakega in ne se delat neke reveže. Če res mislite, da je to res kar bluzite velja enako tudi za vas!!! Zakaj torej vi ne menjate in se zaposlite tam, “kjer so dobre plače in službe garantirane???” Ma če to res vse tako verjamete ste ovce z dobro opranimi možgani!
In da samo nekateri in oh in sploh strašni delavci prispevate in edini ustvarjate dobiček in tisti ki to pravite in trdite ste res pravi bebčki! Daleč največ izgub pa je ravno v teh panogah?! Ne vem zakaj potem te službe sploh imamo in so po celem svetu??? Naj se zdravstvo, sodstvo, šolstvo UKINE in potem boste res pravi “heroji” s praznimi glavami, kar pa ste že sedaj!!! Vsaj malo mislite preden takšne neumnosti napišete!
Ja, se zdi fer ali kakorkoli poimenuješ, ker je malo tako (se ne bom izrazila), ker javna uprava ne ustvarja dobička, temveč ga vsi državljani dostavljamo v blagajno. Kakno vprašanje si postavila?
Za letošnje novo leto boš dobila pa morda metlo, da si boš sama čistila pisarno. Pri nas ravno odpuščajo čistilni servis. No, ali je to fer?
Kaj je fer in kaj ni – v življenju se zgodi mnogo krivic. Bistvo se je med drugim naučiti, kako iz življenje potegniti vse, kar je najboljše za nas same.
A je fer, da država dolguje, po podpisu dveh strani dolg za izplačilo preostalega deleža plač, ki bi moral biti izplačan že vsaj dve leti nazaj v celoti. Pa ljudje nimajo pojma, pa govorijo, da se državni upravi zvišuje plača. Dajte si zapomniti, da samo dolguje država to, kar bi moralo biti že izplačano. Plačujejo nam neki steber v neko pokojninsko zavarovanje, seveda sem tako naivna, da vem, da bo verjetno ven izplačan bori € ali še to ne, ker bo vse skupaj v 30-40 letih propadlo. Tako kot se je zgodilo s ZPIZ.
Torej, ali je fer, da plačujem prispevke npr. v ZPIZ opcijo, pa mi potem pravijo, da pokojnine sploh ne bom deležna. No, ali je fer? Odvajam prispevke komu – t.i. prazni blagajni? Res je fer, da mečem denar stran in ga MORAM podarjati državi in mi bo na koncu ponudila wc papir, da si bom lahko morebitne solzice obrisala, ker bodo moji prispevki brisali vrh nesmrtnih, ki so zagodli godljo.
Forum je zaprt za komentiranje.