A se vam to zdi fer?
Tako je, kot pravijo.
V našem podjetju bo božičnica, dobil jo bo vsak, ki je bil na dan 1.12. v delovnem razmerju. Vsi dobijo enak znesek. Kao.
Vendar…. bla, bla, bla, po vseh besedah in zapisanemu je pa v resnici tako, da je njena višina vezana na “prisotnost na delovnem mestu”, tako da odbijejo se vse bolniške, vse porodniške, vse nege, vsa spremstva, vsi dopusti, vse izrabe presežka ur ipd.
Tudi meni ne diši, a je logično, da je tako. Nimaš kaj iztoževat, pravila ima firma zagotovo jasno napisna. Božičnica pa tako ni tvoja absolutna pravica, ne pravica kogarkoli. Je na nek način le dobra volja podjetja.
Žal je res, božičnice ni, če nisi prisoten v firmi in ne pomagaš ustvarjati dobička. Sem delala v firmi, kjer so imeli tako, da že, če si bil 14 dni v bolniški, so ti jo zmanjšali, če, si bil pa nad mesec dni je pa sploh nisi dobil.
In božičnica je samo dobra volja delodajalca…nikakor se je ne da iztožiti.
Ne zdi se mi fer, da je človek bolan. Vem, da je težko, 2x si prikrajšan, a žal je tako. Upam, da kmalu ozdraviš.
se strinjam..božičnica je za delavce, ki delajo celo leto in pomagajo pri rasti podjetja…ne vem zakaj bi osebo, od katere podjetje nima ničesar, še nagradilo ;o
Ja, semi zdi fer
1..Javna uprava ne ustvarja dohodkov in dobičkov- ni dodane vrednsoti
2. Službe v javni upravi so zabetonirane in ste zaščiteni kot kočevski medvedje ( razen izjem-recimo šolniki za določen čas )[/quote]
je fer ja…imate dobre plače, zagarantirano službo do penzije in res ne rabite še božičnice…božičnico si zaslužijo ljudje, ki DELAJO za minimalca
Forum je zaprt za komentiranje.