Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev A se vam to zdi fer?

A se vam to zdi fer?

Sama sem že skoraj dve leti na bolniški. V firmi bodo dali zaposlenim božičnice, vendar je jaz ne bom prejela. A se vam to zdi fer? A jo lahko iztožim?

Na naši firmi bi ti dali naslednji odgovor; božičnica je nagrada za zaposlene, ki so čez leto ustvarjali dobiček. Žal.

na bolniški si. kaj si prispevala to leto k firmi?
božičnica ni nagrada za to, da imaš obstoječe delovno razmerje. ja, zdi se mi fer.

Se moram kar strinjat z napisanim.

Se mi zdi fer, da je ne dobiš, ker je ne zaslužiš.

Mi imamo v pogodbi zapisano, da smo pri božičnici (13-ti plači) udeleženi v odstotkih od naše dejanske prisotnosti na delovnem mestu.
Torej, če si bila ves čas odsotna, v bolniškem staležu, vsaj po naši pogodbi pri “dobičku” ne moreš biti soudeležena.

Tako je, kot pravijo.
V našem podjetju bo božičnica, dobil jo bo vsak, ki je bil na dan 1.12. v delovnem razmerju. Vsi dobijo enak znesek. Kao.
Vendar…. bla, bla, bla, po vseh besedah in zapisanemu je pa v resnici tako, da je njena višina vezana na “prisotnost na delovnem mestu”, tako da odbijejo se vse bolniške, vse porodniške, vse nege, vsa spremstva, vsi dopusti, vse izrabe presežka ur ipd.
Tudi meni ne diši, a je logično, da je tako. Nimaš kaj iztoževat, pravila ima firma zagotovo jasno napisna. Božičnica pa tako ni tvoja absolutna pravica, ne pravica kogarkoli. Je na nek način le dobra volja podjetja.

Žal je res, božičnice ni, če nisi prisoten v firmi in ne pomagaš ustvarjati dobička. Sem delala v firmi, kjer so imeli tako, da že, če si bil 14 dni v bolniški, so ti jo zmanjšali, če, si bil pa nad mesec dni je pa sploh nisi dobil.
In božičnica je samo dobra volja delodajalca…nikakor se je ne da iztožiti.
Ne zdi se mi fer, da je človek bolan. Vem, da je težko, 2x si prikrajšan, a žal je tako. Upam, da kmalu ozdraviš.

Ja, zdi se mi fer.

Jaz delam v podjetju že dve leti (brez bolnišk in minimalno koriščenje dopusta), pa do sedaj še nisem dobila izplačane nobene božičnice. A se ti zdi to pravično????

Tako je, kot so ti napisale že ostale. Božičnico dobiš v sorazmerju tvojih delovnih dni v letu, regres pa ti v celoti priprada, ne glede na to, ali si recimo na porodniški ali na bolniški. Vsaj tako je pri nas.

lp

Ja, se mi zdi pošteno.

Postavi se v kožo tvojih sodelavcev, ki so celo leto delali in nekaj ustvarjali – tudi ta dobiček, ki se bo delil v obliki božičnice, zdaj pa bi dobili natanko toliko, kot pa ti, ki te ni bilo tam in nisi nič ustvarila.

Jaz pa delam v javni upravi že 15 let (z minimalnimi bolniškami- do največ 5 dni na leto), pa do zdaj še nisem dobila nobene božičnice ali 13. plače. Se vam zdi to fer?

Jaz enako, pa kaj čmo. Da pa ti, ki si že 2 leti ne dobiš božičnice, je pa seveda pravilno.

Odgovor na to je enak kot v vseh sorodnih primerih (un je dobil nagrado, ta ima dosti večjo plačo, oni pa niso izgubili službe, …): če ti ne paše, menjaj. Noben te ne sili, da delaš v isti firmi 15 let. Tudi če je ta firma ‘javna uprava’.

Samo za firbec- koliko pa potem dobite neto božočnice, ko vam odbijejo vse bolniške ipd?

Se mi zdi čisto fer. Božičnica je nagrada za zaposlene, ki so celo leto trdo delali in podjetju tudi nekaj pridelali. Bi se mi zdelo prav smešno, če bi v mojem podjetju dobil božičnico nekdo, ki je že dve leti na bolniški in jaz, ki bolniške nisem videla že šest let.

se strinjam..božičnica je za delavce, ki delajo celo leto in pomagajo pri rasti podjetja…ne vem zakaj bi osebo, od katere podjetje nima ničesar, še nagradilo ;o

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Bom pa jaz malo drugače vprašal: kaj pa kadar je bolniška posledica dolgoletnega uničevanja zdravja na delovnem mestu, kar pa je pri nas včasih tudi zelo težko dokazljivo?

Ja, semi zdi fer
1..Javna uprava ne ustvarja dohodkov in dobičkov- ni dodane vrednsoti
2. Službe v javni upravi so zabetonirane in ste zaščiteni kot kočevski medvedje ( razen izjem-recimo šolniki za določen čas )

HAHAHAHAAAA TI SI PA ZA HECE SKORAJ DVE LETI SI ŽE DOMA PA BI RADA DOBILA
ZATO ŠE NAGRADO V OBLIKI BOŽICNICE. MISLIM DA, TO PA RES NE BI BILO FER !!!!!

Ja, semi zdi fer
1..Javna uprava ne ustvarja dohodkov in dobičkov- ni dodane vrednsoti
2. Službe v javni upravi so zabetonirane in ste zaščiteni kot kočevski medvedje ( razen izjem-recimo šolniki za določen čas )[/quote]

je fer ja…imate dobre plače, zagarantirano službo do penzije in res ne rabite še božičnice…božičnico si zaslužijo ljudje, ki DELAJO za minimalca

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Na vsakem delovnem mestu ljudje izrabljamo ter uničujemo svoje telo in/ali um.

Rajši upaj, da ne ostaneš brez te službe. S takim načinom razmišljanja dandanes druge zaposlitve ne boš dobila.

Eni so pa res zajedalci. Prispevali ne bi nič potem pa hočejo še nagrado. Kaj je naslednje, plačilo neizkoriščenega dopusta ker si pač že dve leti na bolniški.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close