Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › A se leta 2022 v Zloveniji sploh še splača delat?

A se leta 2022 v Zloveniji sploh še splača delat?

Odgovor na objavo uporabnika
GOODLIFE, 22.01.2022 ob 21:56

Pa kaj ti bluzis?, 21.01.2022 ob 22:06

GOODLIFE, 21.01.2022 ob 21:38

Obrtnikom. Vsi, ki jih poznam (pa jih VELIKO), imajo mrd 5000 in 10000 mesečno in več. Vodovodarji, malarji, štromarji, inštelaterji, mizarji…zasedeni pa pol let naprej. Šola – minimalno, tako da lahko zgornja dva lenuha in jamrača nad mano zapreta lape.

Delo je VREDNOTA, za zgoranja dva pa jamranje. Vsakemu svoje:)

Keri obrtniki zaslužijo 5000 in 10000 evrov mesečno? Samo izkoriscevalske gazde. Delavci pa stradajo!!!

Pridni obrtniki z LAHKOTO zaslužijo toliko. Kaj ti ni jasno? Evo, pride malar pobelit 60m2 stanovanje in računa 700 eur. Na roke. 3 dni dela. Pride vodovodar zamenjat pipo – 70-100 eur. Montaža klime 250 eur, 2 uri dela. Prišli so mi položit vinil – za 60m2 račun 600 eur – SAMO ZA DELO. 1 DAN. Tip je rekel, da kupuje že 5 stanovanje v Ljubljani. Dela ima za pol leta naprej.

Danes govorim z enim, ki polaga granit/kamne – je rekel, da je noro – toliko računa, da ne ve kam z denarjem – stranke pa vedno plačajo brez problema.

Res, eni imate možgane res samo za tekoči trak, da mislite da se ne da v Slovenija zaslužit. Ali pa raje rintate pri delodajalciuh za tistega bogih 1300. Z malico+prevozom.

skratka najprej pozdravljaš delo na črno. rekel sei denar na roke.

pol praviš da ima tip že 5 stanovanj pa dela za pol leta. skos dela. kaj ima pol od življneja pa od tistih stanovanj en velik NIČ.

delo je za sužnje, delat se ne splača, delo ne krepi človeka in rana ura ni zlata ura.

zlata ura je spanje do 10 ih dololdne, pol greš eno mlado pofukat, se dobo naješ pa napiješ, greš na plažo pa tam uživaš do večera, pa seveda izpolnjuješ svoje sanje in svoje poslanstvo , jaz ga oač imam. za svoje poslanstvo ne rabim delat, delajo naj sužnji. gospodje pa uživajo in se sužnjem smejijo.sužnji jim perejo gate, vzgajajo in skrbijo za njihove otroke, naredi to in ono naredi vse, jaz samo uživam. si sinjor con permiso. tako kot v južno amriških nadaljevankah. tam je vs ejasno kdo uživa pa kdo je suženj. skratka ti delaj ša naprej pa se hvali z pol letno zasedenostjo, delo prepuščam tebi,. jaz bom pa užival. ko mi poči vodovodna cev bom pa poklical tega sužnja, ki je zaseden pol leta naprej da mi popravi cev.

Glupo dete, res si glup da ne znaš brati med vrsticami.

Jaz samo pravim, da se da pri nas z lahkoto zaslužiti – zdaj pa če eni na roko drugi ne ni moj problem.

Se pa strinjam s tabo v vsem ostalim, jaz tudi nič ne delam, raje služim z investiranjem. Zdaj za enega je to delo, zame je samo gledanje številk v monitor in preračunavanje ali pa iskanje novih projektov in izzivov. Hobi, takorekoč.

Desperadodajka, 21.01.2022 ob 22:08

Glupo vprašanje. Če bi se delo splačalo, bi se elite za šihte greble, ne pa za kapital.

Spet si zadela žebljico na glavico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close