a še kdo jutri leti na otok Kos
http://www.accuweather.com/world-forecast-15day.asp?partner=accuweather&traveler=0&locCode=EUR|GR|GR028|CHIOS&metric=1
to je slaba napoved???
Živjo,
mi smo se prejšni teden vrnili iz Kosa. Bili smo v Kardameni. Imeli smo se super. Vreme je bilo vseskozi lepo. Dvakrat se je malo naoblačilo zjutraj, a je veter razpihal oblake do 9-10 ure in je bilo ves čas lepo. Voda na tej strani otoka je zelo čista, na drugi pa je bol razburkana (stalni veter) in trava. Vendar še vedno lepo in primerno tudi za manjše otroke. Naš najmlajši je ravno danes star 3 leta in je silno užival.
Avto smo najeli samo za en dan, da smo si ogledali otok. Dopoldan smo šli do rajske plaže (proti Kefalosu, je označen odcep). Krasna plaža, res raj. Takrat ko smo mi bili tam smo bili praktično sami. Okoli poldneva smo se popokali, (da sta otroka v avtu malo zaspala) in šli proti Kosu. Peljali smo se čez Mastihari,Marmari in se ustavili na eni plaži med Marmarijem in Tigarijem. Ležalniki in senčniki so povsod za plačat, vstop na plažo je prost (2x ležalnik in senčnik = 12 €). Mi smo imeli piknik deko, ker itak nimamo časa ležati :=), ob najhujši vročini pa se umaknemo s plaže in se pred 16:30 ne vrnemo.
Potem smo šli še do Kosa, parkirali smo na parkirišču pri Marini in šli malo po ulicah, a sta se otroka kmalu naveličala in smo šli nazaj, ker smo morali ob 19 h vrniti avto. (Najem 46-50 € najmanjši avto s klimo 100% zavarovanje).
Na organiziran izlet smo šli samo na 3 otoke (pozabila imena). Otroci so na ladji uživali, otoki pa žal niso nič posebnega. Meni je bilo vse bolj muka… Prvi otok, kjer si ogledaš “tovarno” spuž – zasidrali smo se v mini pristanišču, vasica cca 20 hišk, v eni predstavljajo proceduro obdelovanja spužv. Otrokom zanimivo do 5 minut… Potem smo nadaljevali pot do naslednjega otoka, smo se zasidrali 500 m od obale in hop poskakali v morje. Posadka je pripravila ražnjiče in solato… Tretji otoček pa je en malo večji zaliv, v njem parkiranih 5-6 ladij vsaka pripelje okoli 40 turistov in nekaj domačinov, pa je plaža polna… Če nebi bilo toliko ljudi naenkrat na kupu, bi mi bilo še všeč. Tako pa, otroka sta se metala po vodi in uživala, ostali smo pa komaj čakali, da se vrnemo… Meni osebno ni bilo nič posebnega, otroci pa so bili navdušeni, ker pa je tudi najbolj pomembno!
Tako, da smo mi uživali večino na plaži pri hotelu, zvečer smo šli na sprehod do vasice Kardamena.
Uživajte!
Forum je zaprt za komentiranje.