Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev A res ni nobene omejitve, do kdaj sme oseba še delati?

A res ni nobene omejitve, do kdaj sme oseba še delati?

Ali lahko delajo in hodijo v službo tudi še 90 let stare osebe?

Tako je – delajo lahko tudi 100-letniki. Temeljnih človekovih pravic in svoboščin ni mogoče omejiti s starostjo.

¸Razen nižji in srednji kader v JU, ki morajo v penzijo takoj, ko dopolnijo oba pogoja.

Po tanovem, ženske do smrti, moški pa še pet let dlje.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx boljše živet v lahki diktaturi kot v težki demokraciji xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx več na blogu, http://www.fj-produkt.com/

Moj osebni zdravnik je starejši od moje none(76) in še kar dela.Je bilo že govora o novem,ki ga bo zamenjal,ampak se je odločil,da ne gre še v penzijo.Pri Krstiču v Ljubljani tudi dela en nono.In takih je še mnogo.

miha wohinz je delal do smrti pri 81 letih lani. nedotakljiv

No, to pač ni res, samo v JU ne morejo biti več zaposleni, lahko se pa zaposlijo v gospodarstvu, če najdejo koga, ki jih bo zaposlil 🙂

Jah pri zdravnikih je pa sploh tko, da ti ta stari delajo vsaj še toliko časa dokler ne najdejo novega.

Ker moja, zdaj že bivša zdravnica, je tudi delala do 70 leta in še malo čez, pa je hotela v pokoj, pa ker niso našli novega, je še mal delala. Pa potem so našli eno novo in je šla na porodniško še preden je nastopila službo in je potem ta moja še kakšno leto ali dve delala. No, potem so pa končno našli nekoga in je šla v zaslužen pokoj.

Pa to ni v neki odmaknjeni vasi v hribih ampak v ZD sredi Ljubljane.

Po kakšnem tanovem?

Poleg tega ni mogoče, da bi kdo delal pet let po smrti!

profesorski paraziti bi itak do smrti posedali po pisarnah! na grmado s to golaznijo!

Po kakšnem tanovem?

Poleg tega ni mogoče, da bi kdo delal pet let po smrti![/quote]

Po tanovem JE mogoče, ko umreš tvojo žaro še 5 let nosijo v službo !!!

Po kakšnem tanovem?

Nekaterim bi pa blo treba ene par kil smisla za humor kupit, no …

Tudi v JU te samo zaradi tega, ker izpolnjuješ pogoje za upokojitev, ne morejo odpustiti. To je bil samo predlog, ki prvič še ni sprejet, drugič pa še ne vedo, kako ga bodo zakonito izpeljali.

Ne odpustiti, upokojiti!

Upokojitev sploh ni stvar delodajalca. Upokojitev se ureja med delavcem in ZPIZom, če še ne veš. Če se želiš upokojiti, moraš v službi dati odpoved.

Delodajalec ne more zate urejati upokojitve, ampak te lahko samo odpusti, če ima za to izpolnjene zakonske pogoje. Recimo, da te odpusti kot tehnološki višek, zaradi nesposobnosti ali česarkoli že. Potem pa je na tebi, da si bodisi urejaš upokojitev ali pa tudi ne.

Po kakšnem tanovem?

Končno tukaj nekaj zabavnega.

Tole je že najmanj deseti sovražen post na temo profesorjev.

A po JU in učiteljih so zdaj oni na vrsti za odstrel? Bo MON drhtel od sovraštva do njih?

In če avtorja že plačujejo za ščuvanje, potem naj bo vsaj toliko dostojanstven in časten, da bodo posti imeli rep in glavo.

Gnida!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close