Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis A. Quick i J. Garwood -> katera še?

A. Quick i J. Garwood -> katera še?

Pozdravljeni

Ker imam trenutno za branje knjig zelo malo časa in si tako zbiram res lahkotno literaturo, me zanima, če mi lahko svetujete še katero pisateljico/a, ki ima enak žanr oz. slog pisanja kot zgoraj omenjeni ( Amanda Quick in Julie Garwood).
V glavnem me zanima dogajanje v prejšnjem stoletju, ravno prav romantike in erotike, da se lepo bere in se dejansko lahko sprostiš ob branju.
od Victoria Holt sem že tud večino prebrala.

Hvala za vašo pomoč in lep dan!

Kathleen Woodiwiss (ravno zadnjič je nekdo na tem forumu omenil, da so novi prevodi).

Hvala

Linda Francis Lee:
1. Golobičina pot (krasna, zelo berljiva, zelo čustvena…)
2. Labodja milina (še nisem prebrala, baje da malo manj zanimiva od ostalih dveh?)
3. Slavčeva kletka (napeta,čustvena, zelo berljiva)
Če se da začni z Golobičino pot, ki je prva iz te trilogije, čeprav se vsaka lahko bere čisto samostojno…

Super hvala
Sem si jih že rezervirala v knjižnici in ravo ta Golobičina pot se vrne prva, tako da grem po vrsti.

LP

Zdravo,

super izbiro imaš, če bereš knjige v angleščini- Lisa KLeypas, Susan e. Phillips, Julia Quinn- definitvno ene izmed najboljših. Od Amande Quick in Julie Garwood morajo ta boljše še prevesti. Pri nas je izbira precej bolj omejena- precej več izbire je na področju sodobne: Nora Roberts- Bratje Quinn, Jennifer Crusie… Imajo lušten in začinjen način pisanja. Kathleen E. Woodiwiss je ta prva pisateljica, ki je začela s takšnim načinom romanov- priporočam Zimsko vrtnico pa veselo branje ti želim.

v podobnem stilu pišejo še KATHLEEN WOODIWISS, Sandra Brown, Mary Reed McCall, Mary Balogh, Suzanne Enoch, Nora Roberts
vse so dobre za razvedrilo
uživaj!

Živjo,

Lisa Kleypas je tudi že v slovensščini, ene dve knjigi se mi zdi. Priporočam še Woddiwissovo.

Žanr sicer ni zgodovinski roman, ampak meni je bilo zabavno brati tudi Christino Dodd (po vrsti gledo knjige takole: Težave na visokih petah, Srčna tatica, Do vratu v težavah).

LP.

mary jo putney. ne vem, če je kaj prevedeno.

New Report

Close