Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A preoblecete otroke po vrtcu

A preoblecete otroke po vrtcu

Starši, kaksne navade imate glede higiene otrok, ko pridejo iz vrtca?

Umijejo roke, se preoblecejo ali ostanejo v oblacilih, ki so jih imeli v vrtcu?

Povejte se starost otroka.

Hvala

Ko je bil vrtčevski sem ga, že leta pa se sam, seveda. Vrtčevska so šla takoj v koš za umazano perilo, saj tam se igrajo po tleh.

Saj tudi sebe preoblečem iz zunanjih oblačil v oblačila za pohiši.

ma ni šans da sem v kavbojkah ali elegantnih ali kežual hlačah za ven tudi doma, ali pa v krilu, ki je za ven. za pohiš mam stvari za pohiš, za ven pa za ven. ravno tako kot so čevlji za ven, copati za not.

Roke pa umijemo vedno, ko pridemo domov. To je osnova higiene-umivanje rok.

Umijejo se, preoblečejo pa le, če so umazane cune, drgač ne. Ker če sta kaj navlekli, sta že tko navlekli nase v vrtcu, đabe preoblačenje (bolezni mislm).

Da bi ble pa ta lepe cujne pa grde, praktično še ne, da bi mogle met za doma drgačne, ker še niso v starosti, da bi se moped šraufu oz.kej umazanga delal, pa cune uničl. Prej prerasteta cune, pa gre še solidno dalje, tudi kakšna tako dobljena.

Moji otroci so se vedno preoblekli, ko so prišli iz vrtca. Če so bili umazani, so šla oblačila v pranje, sicer pa ne. Za doma so imeli drugačna oblačila, že sprana in že nošena. Umivanje rok je bilo tudi vedno obvezno.

3 – letnica

Jo preoblecem samo iz tega razloga ker se doma vmaže.

Je zelo veliko na pesku, gugalnici, travi, noce imet slincka ko je in ji kaj kapne na majico…zelo veliko umaze, imela je obdobje ko je s kužkom kar nekaj hlac raztrgala.

Iz vrtca pride presenetljivo čista…tu pa tam kaksna brva na majici.

Nikoli se nista preoblacila doma, razen seveda, ko je bilo oblacilo umazano, po prihodu z vrtca ali pa sredi igre. Kupovali smo udobna oblacila, neke srednje kvalitete. Tako, da niso bila oblacila nikoli sprana, grda ali kakorkoli neprimerna za vrtec.

Pri nas se vsi preoblacimo ko pridemo iz vrtca/sole/sluzbe za doma okoli hise imamo druga oblacila. Tudi roke takoj umijemo, ko pridemo domov.

Jes sem tudi teden vkup isto oblečen he he

Svojih ko pridejo iz vrtca/šole nikoli ne preoblečem, razen če so umazani, tam so v udobnih oblačilih- trenirkah, pajkicah…in vsak dan za v vrtec so sveže oblečeni.

Jaz pa se od malih nog spomnim, da je bilo obvezno se vedno doma preobleči :). Ko sem prišla iz vrtca, šole, sem se morala vedno takoj preobleči. In ta navada mi je ostala tudi sedaj, ko sem odrasla :).

Kar se Janezek nauči, to Janez zna. Pa z Micko je ravno tako :).

Stara sta 3 in 5 in ne, ju ne  preoblečem, če nista popacana. Se pa tamala včasih sama preobleče tudi 3x v eni uri. Fantek pa vse, kar se tiče oblek in preoblačenja gladko presliši.

Kar se umivanja rok, je tako pri nas že od pamtiveka. Kot da bi zdaj Krek toplo vodo odkril.

Preoblačimo se pa jaz in otroka. Mož je pa iz ene čudne familije in gre v istih oblekah, ko je bil v službi, tudi doma in še spat gre v isti majici/srajci.

Odgovor na objavo uporabnika
MiniTacka, 27.09.2021 ob 14:55

Starši, kaksne navade imate glede higiene otrok, ko pridejo iz vrtca?

Umijejo roke, se preoblecejo ali ostanejo v oblacilih, ki so jih imeli v vrtcu?

Povejte se starost otroka.

Hvala

Vsak naredi tako, kot se mu zdi primerno.Če so oblačila umazana , jih preoblečeš, drugače ne.Naj bo otrok majhen ali večji.

Bo v redu?

Če je umazan pol ga preoblečem, drugače ne, isto za šolska otroka. Zvečer pa gredo vedno  oblačila v pranje. Nikoli nimajo že nošeno oblačilo oblečeno še 1x. Nimamo oblačil za doma in za ven, vse je lepo.

3,5 let

Odvisno, kaj imamo v načrtu za popoldne. Če gremo na parcelo in do živali, potem seveda, ga preoblečem v “delovna” oblačila, ki jih ni škoda, če se strgajo ali umažejo. Prav tako ga preoblečem, če vidim, da je poln mivke iz vrtca ali pa imam sicer občutek, da so oblačila nečista ali prežeta z vonjem po vrtcu :)))

Moja sta sicer že v šoli a vseeno se vedno in vsi preoblečemo, ko pridemo iz vrtca/šole/službe in seveda pred tem ob prihodu umijemo roke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close