Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek a pišete menstr. koledarčke?

a pišete menstr. koledarčke?

A pišete menstrualne koledarčke? Sem ugotovila, da ga nisem izpolnila že par mesecev..
V bistvu sploh ne vem kaj je poanta tega?
Sej h ginekologu si itak naročen par mesecev vnaprej, že paziš da si zapomniš zadnjo.

Sploh če jemlješ KT, ko je vedno na isti dan..

Kaj pravite monovke?

jaz ga ne pišem že olala let… menstro imam vedno točno 1. v mesecu, mogoče je kdaj kakšen dan zamika… svoje telo poznam v nulo in točno čutim kdaj bom dobila- pa nimam boleče…

sem pa pisla od 12 leta do 23 leta… koledarčke imam še vedno nekje spravljene 🙂

če je ciklus ok oz. reden, mislim, da ni potrebe po pisanju…

pa pa

.. pa bi bilo fajn če bi. imam sicer reden ciklus, ampak pozabim kdaj je bilo prejšnjič, mi tedni in dnevi tako hitro minevajo, da je en dva tri okrog. potem si pa rezerviram vikend stran od otrok in evo ti je tete.

Od prve naprej, vedno, redno.
Že zaradi tega, da si vem splanirat kako stvar, kak vikend na morju, teden smučanja…

Pa v kerem stletju živimo, da si planirate dopust po menstruaciji. Plavaš s tamponi, v hribe lahko hodiš tudi brez njih, seksaj pa takrat ko je nimaš-pač doma!

OMB pa saj ne izpolnjuješ koledarčka zato, da boš lahko planirala obisk pri ginekologu. Al ja?

Vsaj jaz si predstavljam, da se izpolnjuje zato, (Ok tudi zato, da planiraš gin in ostale stvari a to je drugotnega pomena), da lahko spremljaš če pride do kakšnih odstopanj v količini krvavitev, dolžini trajanja mens, morebitno nosečnost,…

Pišem že enih 28 let, pa sicer nisem nek redoljub, ampak ne predstavljam si brez tistega x
Ja, jaz si pa kar splaniram ginekologa in do zdaj se še nisem zmotila, kljub temu da imam zamik 2-3 dni iz meseca v mesec.
Morja si pa glih ne planiram po tem – kaj si nor?
Ima moja znanka 10 otrok, od tega 9 punc, starih od 2 do 18 let.
Si predstavljaš ti to da bi ona planirala svoj dopust ki ga vedno preživijo na morju glede na fešto?

Če bi imela tako močne menstruacije, da bi si tiste super velike tampone morala menjati na dve uri, bi si, verjemi, po menstruaciji planirala dopust. Ne samo morje, ampak tudi potovanja, izlete. Kok je fajn skakati po Dunaju in ves čas gledati na uro, da boš na vsaki dve uri gotovo na stranišču, ker če ne boš, bo katastrofa. Ja, se mi je že zgodilo in ne enkrat, da sem imela kiklo čisto krvavo, pa po nogah mi je kri pritekla do gležnjev. Ob tistem največjem tamponu in še malem vložku za rezervo zraven.

Ponavadi takšne klamfajo ženske, ki sploh ne vejo, kaj pomeni močna menstruacija in sodijo vse po tistih svojih nekaj kapljicah na uro.

ja, to pametovanje zadržite zase, tudi 21. stoletje na žalost še ni prineslo rešitve.. marsikatera (tudi jaz) je vsaj dan, dva na mesec totalno odvisna od wc-ja, poleg tega pa še slabost na robu bruhanja oz. zadetost od tablet…

koledarček pa izpolnjujem, sicer ne papirnatega, temveč elektronskega, da mi še malo statistike sproti računa 🙂

Nekaj časa si nisem, zdaj ga mam pa na internetu in še obvesti me 2 dni prej, da bom dobila M.
Praktično! Vse si lahko označiš, sprintaš za G, pogledaš, kdaj si bila zadnjič pri G ipd. Če katero zanima – internetni koledarček[/url]

Obstajajo pa tudi v Android marketih razne aplikacije za spremljanje le tega.

Lep pozdrav, Iztok http://www.facebook.com/avtoovernet Avto.Over.Net na Facebooku http://twitter.com/#!/avtoovernet Avto.Over.Net na Twitterju http://avto.over.net/ http://iztokfranko.tumblr.com/

Eh, jaz si jo kar v koledar v gsm vnesem kot beležko. Imam takoj na dlani, kako je s ciklusom. In ja, to se meni zdi pomembno. Ženska mora te zadeve imeti pod nadzorom.

--------------------------------------------------------------------------------- Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen

Nikoli si ga nisem pisala. Vedno, ko dobim menstruacijo, si takoj izračunam kdaj bo naslednja in si datum zapomnim.

V nastniških letih parkrat zapisala. Ampak nisem videla smisla v tem. Ginekologinja me po tem nikoli ni vprašala, kakšnih planov za naprej glede na menstruacijo pa tudi nikoli nisem delala. Glede na to, da sem imela zelo neredne cikluse in sem se na to že navadila, pravzaprav tudi nisem nikoli mogla pričakovat, kdaj bo. Tko da, ne pišem več in se enostavno pustim presenetit.

Morje niti ni toliko problem razen prva dva dni, ostale dni pač malo bolj obiskujem WC, večji je tedensko smučanje in iskanje koče z WC-jem. Ja, nekatere imamo malo več kot par kapljic… in če si lahko tempiram smučanje en teden prej/pozneje, mi je koledarček prav fina stvar. Glede na to, da si smučanje rezervirava vsaj 3-4 mesece prej, je dobro vedet, kdaj mi ustreza in kdaj ne.

In ja, pri moji ginekologinji vedno vpraša po datumu zadnje menstruacije in če so bile od prejšnjega pregleda kaka posebna odstopanja.

Ne, ne pišem. Ni pa nič slabega v tem in je fino slediti, le jaz sem po naravi taka, da se mi to ne da. Vedno pa vem za mesec nazaj, kdaj je bila (to zadostuje za ginekologa) predvsem zato, ker je vedno tako po polni luni in potem le na koledarju poiščem tisti beli krog … Zna pa bit, da ko/če začne cilus ga srati, da bo kar treba začet vodit evidenco.

In ja, nikakor meni menstruacija ne bo krojila življenja in s tem dopusta. Ne zdaj, ne kasneje. Pa imam sama 3 hčerke in vem, da bo čez leta juhuhu in morje. Je moja naloga, da jih vzgojim tako, da tudi njim ne bo. Ker da bom ne vem, pri 10-11 jih začela futrat s KT in jim prestavljat menstruacijo, da bodo “lahko plavale” …je življenje in naše telo prelepo in preveč pololno, da bi si ga uničevale.

Jaz si pišem, ker si računam plodne dneve. Merim si tudi temperaturo in delam graf =)))

tiste, ki imajo menstruacijo zelo bolečo si morajo tako planirat. jaz z menstruacijo nikoli ne grem na dopust, ker me vse boli, nič mi ni prav, nič se mi neda, pa tudi v vodi, med plavanjem se zelo slabo počutim. tako da ni druge variante. ali počakaš da mine ali pa si jo z kt prestaviš ali na prej ali na kasneje.

ne,ker nimam M. Pa tudi pred leti ko sem jo imela je vedno prihajala na 3-4 mesece

Ti imaš očitno zelo blago in redno menstruacijo, ni rečeno, da bo pri tvojih hčerkah tudi tako. To ti pišem čisto dobronamerno, ker je bilo pri moji teti tudi tako in je vpila svoji hčerki, tedaj moji najboljši prijateljici, da naj neha komplicirat in gre na plažo. Hči se je pa v krčih zvijala po tleh kopalnice.
Ženske smo si pač različne, enim niti koledarčka ni treba vodit, moja šefica pa neredko prvi dan M zaradi neznosnih bolečin prej domov hodi. Bi jo rada videla takrat smučat, ja.

Kar v telefonček v koledar označim prvi dan. Ker imam zelo bolečo m. planiram določene stvari izven teh prvih dni. Ne gre drugače.

Ti imaš očitno zelo blago in redno menstruacijo, ni rečeno, da bo pri tvojih hčerkah tudi tako. To ti pišem čisto dobronamerno, ker je bilo pri moji teti tudi tako in je vpila svoji hčerki, tedaj moji najboljši prijateljici, da naj neha komplicirat in gre na plažo. Hči se je pa v krčih zvijala po tleh kopalnice.
Ženske smo si pač različne, enim niti koledarčka ni treba vodit, moja šefica pa neredko prvi dan M zaradi neznosnih bolečin prej domov hodi. Bi jo rada videla takrat smučat, ja.[/quote]

Sem imela vsaj 10 let tako, kot opisuješ. Ležala na tleh in se zvijala od bolečin, vročino do 40 – zaradi bolečin, zato vem, o čem govorim. In ja, ni rečeno, vem, prej zelo verjetno, ker malo je tudi dedno. A vseeno, uskladit dopust s 4 menstrualnimi ženskami – misija nemogoče, zato sem to napisala. In prej se bodo s tem sprijaznile, prej jim bo bolje.

S KT ga pa res ne mislim srat, že zaradi lastne izkušnje, ne en, več njih, prvič, ko se si v rosnih najstniških letih prav zaradi morja prvič prestavila menstruacijo in dobila tako hudo alergično reakcijo … m. sem itak potem dobila, kakšna sem pa še bila, pa škoda besed. pa tudi zato, ker so mi KT, ki sem jih potem čez leta začela jemat, naredila veliko trajno škodo v telesu. Ja, dokazano, zapisano v kartoteki.

ko sem jo še imela, sem pisala kar na tega

http://www.menstruacija.si/

Pišem, ker nimam veselja, da bom ravno na morju imela menstruacijo.

Sicer jo imam po količini malo, ampak bolečo in si nočem morja pokvarit zaradi nje.

Ne, ker jemljem kt pa imam redno menstruacijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close