a paše skupaj čebula+smetana?
Sesekljana čebula, zmešana s kislo smetano in malo bučnega olja, je odličen namaz za na kruh. Za omake imaš pa tudi miljavžnt receptov prav s kombinacijo čebule in smetane. Ena od njih je npr. paprikaš.
In še vprašanje: zakaj točno naj se ne bi dajalo moke v omako? Čemu točno bi lahko škodila moka v omaki, če je ta ista moka v tem istem obroku hkrati ena od glavnih sestavin v testeninah, cmokih, mlincih… Samo bog ne daj, da je je kaka žlička v omaki. Res prosim za pametno razlago.
Najdi in povej recept.
Jaz sem zadnje čase nora na: 2 sesekljana stroka česna + žlička zenfa + žlica majoneze + peteršilj + 2 žlici kisle smetane.
NORO DOBRO! Splo več ne jem posameznih sestavin.
Poznate panirane rezine čebule? Tut ful – se mi kar sline cedijo.[/quote]
Ne najdem….
Kaj pa tole?
ČEBULNA PITA Z GOBAMI ŠITAKE
Potrebujemo:
– 250 g moke
– kvas
– 1-2 dl vode
– sol
– 500 g gob šitake
– čebulo
– 100 g kaper
– sol
– začimbe (bazilika, žafranika, koriander)
Pripravimo kvašeno testo (kot za pico) in pustimo vzhajati 15 minut. Medtem ko testo vzhaja, pripravimo mešanico za nadev. Gobe šitake prepražimo na čebuli, dodamo kapre, solimo in začinimo. Vzhajano testo oblikujemo po modelu za pite in tako oblikovano ‘posodo’ napolnimo z gobami. V pečici pečemo 45 minut na temperaturi 160°C. Pita je okusna tudi hladna.
Poznaš profiterole..?
http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/113461862/Chocolate_Profiterole_Sauce_Brown_.jpg
tole je pa takoooo dobroooo…v Šparu imajo dobre….
Jaz pa ne razumem, zakaj v vsako jed dajete smetano, skuto itd. Meni je škoda okusa, vse delam na čebuli in ostalih začimbah in ZELO RADA zgostim z žličko moke.
Najbolj smešno pa je, ko katera razlaga, kako je kalorična moka, a smetana pa ni??? Smetana je sama maščoba in jaz se je izogibam v velikem loku. Sicer pa vsak po svoje, venda jaz nikoli ne bom dajala smetane v hrano, mi je res škoda okusa in že izgled je bljek.
Forum je zaprt za komentiranje.