A nisi pri 43 že prestar za sankanje?
Jahno, 07.02.2022 ob 23:14
No eay, 07.02.2022 ob 22:22
Nisem anticepilec, ampak roko na srce, toliko smrti zaradi kapi, čudnih kolapsov zadnje čase, ne pomnim.
Spomnim se številčnih utopitev zaradi kapi na naši Obali, kar tega prej ni bilo. Smrti kar nekaj športnikov samo v parih mesecih, kar tega prej ni bilo. Ja, so se dogajale podobne smrti že prej, ampak ne v takem številu v tako kratkem casovnem obdobju. Defibrilator bo treba pocasi imeti kar s sabo ali kaj.
IMaš kakšno statistiko ali to kar na pamet po občutku? Kako veš, da so bili cepljeni? Kaj pa če je kap posledica covida? Najprej je bil covid, potem cepivo.
A ti nimaš dostopa do interneta, časopisa, nimaš socialnih stikov, ne živiš v Sloveniji…da me sprašuješ take neumnosti?! O ljubi bog…
logika922, 07.02.2022 ob 21:06
Fak ste trčeni s tem cepljenjem. Ja do sedaj niso mladi zbolevali in umirali.
Evo moje okolje: prvi pogreb pri 6ih za sosedo, se utopila v greznici. Drugi pri 9ih, sošolec umrl v šoli (poškodba pri telovadbi). Na faksu kolegica zbolela za rakom, komaj preživela. Pri 28ih umrl moj sodelavec – možganska kap. Pri 44 umrl poslovni partner, slabost v gorah (padel sladkor verjetno) in je padel ter se ubil. Lani poleti umrl 41 letnik iz naselja kjer živim, po kolesarjenju. Stopil iz kolesa in se sesul. Ne vem od česa. Verjetno srce. Trenutno imamo enega sodelavca že več kot leto na bolniški – možganska kap – 33 let star. In enega v bolnici kamor ga je ta “gripica” spravla že mesece. Star je 44. Ne vem v kateri luknji živite to, ampak ljudje vsakodnevno umirajo. Tudi mladi.
Uf koliko mladih mrtvih in vsi necepljeni.
Cennt, 08.02.2022 ob 08:56
Ta gospod se je sanjal s svojimi, še majhnimi otroki. Nevem, kaj ja tu nenavadnega ? In ja, defibrilator bi tam moral biti, in rešilec, tako kot je na vsaki nogometni tekmi.
Saj je bil tam nekje gor v vukojebini. Hrvaški zdravnik, ki je tam smučal, ga je uspel spraviti k sebi. Če bi bil defibrator pri roki, verjetno do rezultata ne bi prišli, kakršen je bil na koncu. Ob vsej civilizaciji Kransjigorsko smučišče kot v starih necivilizuranih časih, ko je bila prva pomoč težko dosegljiva.
Vesel oče, 07.02.2022 ob 18:55
https://www.slovenskenovice.si/kronika/doma/sankaca-so-ozivljali/
Sicer pa po moje ni bilo krivo sankanje oz. sindrom Jerneja Šugmana.
Mu je bilo pač namenjeno.
Kakšne bedarije pišete!? Kaj mu je bilo namenjeno?
Žalostna smrt je lahko priložnost, da se preveri, kako je s tovrstno varnostjo in opremljenostjo na naših smučiščih in tudi drugih javnih prostorih. Več pozornosti bi morali nameniti tudi usposabljanju za prvo pomoč, že v šoli in kasneje. Namesto butastih šovov in podobnih traparij, bi lahko predvajali oddaje o prvi pomoči.
Forum je zaprt za komentiranje.