Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika a mogoče katera ve?

a mogoče katera ve?

V soboto sem bila na sestrinem maturantskem.Imeli smo neko pecivo, podobno rogljičkom noter pa je bila šunka in sir (samo da niso bili v obliki polmeseca ampak ravni kot palčka) bilo je nesramno dobro in me zanima ali ima katera recept za kaj podobnega (vem samo da ni bilo iz listnatega testa)
Hvala

Vrsta pitulic.Poglej na iskanju.

Sem nova na tem forumu in mi to iskanje še ne gre od rok ali mi res ne more katera pomagati z receptom in kakšno sliko, da vidim, če je to tisto pravo.

Poskusi malo bolj opisat. Je bilo testo kvašeno, krhko, vlečeno….?

Testo je bilo kvašeno, na sredini je bila šunka v nekaterih pa sir, premazan je bil z rumenjakom in posut s sezamom.Oblika: bili so zviti v take palčke podobno kot če delaš rogljičke samo, da so bili ti ravni in ne zaokroženi kot polmesec.

V googlov iskalnik vpiši rogljički s šunko in sirom, dobila boš stran na kateri je veliko receptov, mogoče boš katerega izbrala. Meni najbolj odgovarja recept na Kulinarični Sloveniji.Jaz jih delam tako kot je tam napisano vendar jih ne zapognem in so ravne paličice. Polnim jih tudi s pršutom in lososom. Nekaj jih posujem s sezamom nekaj pa z makovimi semeni. Pa veliko uspeha pri peki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close