Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je treba Skrill in Paypal račun prijaviti FURSU?

A je treba Skrill in Paypal račun prijaviti FURSU?

Zadnje dni je precej govora o prijavi računov v tujini pa me zanima če kdo zagotovo ve ali je potrebno prijaviti online predplačniške račune, ki so iz tujine FURSU?

Zame sta takšna računa Skrill[/url] in Paypal.

Vprašaj na FURS. Ob tem jim je verjetno dobro povedat, da ti računi nimajo IBAN številk ipd. navlake, ki bi jo verjetno oni radi imeli.

Kolikor vem, je treba prijaviti samo bančne račune, Skrill in Paypal pa to nista. Na njih ne moreš prejemati plače, pokojnine, subvencij in podobnih reči. To je tako, kot če bi imel doma ali pri sosedu škatlo, v katero bi dajal denar od prodaje svojih stvari in jemal ven, kadar bi želel kaj kupiti. Te škatle ti tudi ne bi bilo treba prijavljati na FURS.

Meni se tudi tako zdi, ampak prepričan pa nihče ni. Verjetno je bolje vprašat. Saj na FURS prijazno odgovorijo na vse.

Ni treba, ker to niso transakcijski računi. Je bilo že večkrat pojasnjeno, na več spletnih stranih to stališče fursa. malo poguglaj naslednjič

Sem guglal, pa nič nisem našel. Lahko več informacij, kak link? Lepo prosim.

Res je, da na FURS-u prijazno odgovorijo, ampak tudi njihovi odgovori niso vedno zanesljivi. Tudi tam so referentke, ki so samo ljudje z omejenim znanjem, in je zelo odvisno, na katero naletiš. Bolje je pogledati v zakonodajo, kjer piše, da je treba prijaviti številke računov, odprtih pri bankah in hranilnicah zunaj Republike Slovenije. Če prideš v konflikt z inšpektorjem, ti odgovor s FURS-a ne bo prav nič pomagal, ampak se boš moral sklicevati izključno na zakonodajo.

Glej 9. člen tega Zakona: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200940&stevilka=1918

Imaš popolnoma prav, najpomembnejši je zakon, ampak če nekateri pravijo, da je FURS že zavzel stališče do tega, bi ga vseeno rad prebral, ker škodilo ne bo – verjetno bo zraven tudi razloženo, na točno kateri zakon se sklicujejo in to lahko potem primerjam s samo zakonodajo.

Glej 9. člen tega Zakona: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200940&stevilka=1918%5B/quote%5D

To je pa rahlo star zakon. Sicer je v pomoč, ker vem, kje začeti iskanje, zate se lepo zahvaljujem. A vseeno ne vem, ali je zakon od 2009 bil dopolnjen ali posodobljen. Moram iskati in spraševati še naprej.

Ce imas Paypal odprt zato, da nanj dobivas placila za storitve (npr. prodajas stvari na Bolhi, pa s tem ne mislim na kaksno cunjico ampak kar biznis), je seveda FURS zainteresiran, ne. Je treba davke placat.

Če je zainteresiran naj še formularje pripravi tako, da boš paypal račiun sploh lahko prijavil. Ker zdaj s temi zdaj ga ne moreš.

Jaz imam PSC zaradi stav in mi ni trebe prijavit,pa tudi nebi.

Jaz imam PSC zaradi stav in mi ni trebe prijavit,pa tudi nebi.[/quote]

Me pa tudi zanima,če me bodo na piko vzeli,ker nimam odprtega bančnega računa v sloveniji.

Seveda je treba davkeplačat, če imaš trgovino na paypalu, ampak moraš ta dohodek (kot tudi druge) sam prijavit. To s tem nima veze, ali je treba prijavit račun ali ne.

Al pa rečeš,da denar dobivaš od nudenja erotičnih uslug,pa imaš mir. 🙂

Tako je – enako je z nakazili, zaslužki preko Youtube (Google račun). DURS-u plačaš davke.

Tako je – enako je z nakazili, zaslužki preko Youtube (Google račun). DURS-u plačaš davke.[/quote]

a potem si moraš delat mesečno, tedensko, dnevno računovodstvo koliko zaslužiš in koliko zaružiš..recimo pri kartanju? poročat o zaslužku je pa treba kako..mesečno, letno…

http://www.optiweb.com/blog/placilo-prenos-denarja-s-paypal-racuna/

Tako je – enako je z nakazili, zaslužki preko Youtube (Google račun). DURS-u plačaš davke.[/quote]

a potem si moraš delat mesečno, tedensko, dnevno računovodstvo koliko zaslužiš in koliko zaružiš..recimo pri kartanju? poročat o zaslužku je pa treba kako..mesečno, letno…[/quote]

Odvisno, koliko je priliva – lahko delaš kvartalno, na pol leta, ne sprotno, ne mesečno. Ker si tudi naprimer na Google računu določiš, kdaj si boš izplačal, ali pa določiš limit (in ko ga dosežeš, avtomatsko izplačajo).

Odlična možnost je, če lahko izstaviš račun preko s.p. ja…. za oglaševanje naprimer…

https://www.google.com/adsense/start/#?modal_active=none

a potem si moraš delat mesečno, tedensko, dnevno računovodstvo koliko zaslužiš in koliko zaružiš..recimo pri kartanju? poročat o zaslužku je pa treba kako..mesečno, letno…[/quote]

Davčni bi moral vsak denar sporočit.Zadaneš stave 300e ali pa 100 ali pa celo 10e,bi moral sporočit,Prav tako darila nad 50 e bi moral spročit.Imaš rojstni dan,vrednost vseh daril preko 1000e in bi moral sporočit.

Zato pa če igraš stave in služiš,ter živiš zaradi stavr pa moraš spet varno zapravljat,da te ne odkrijejo.

Ne, ne rabiš. Dobitki igralca iger na srečo v Sloveniji niso obdavčljivi, ker je po slovenski igralniški zakonodaji V VSAKEM PRIMERU prireditelj igre na srečo dolžan prijavljat in plačevat davke, igralec nikoli. Če te FURS po čem vpraša, jim moraš samo dokazat, da je ta denar od igranja iger na srečo, davka pa zate, če si igralec, ni.

Davčni bi moral vsak denar sporočit.Zadaneš stave 300e ali pa 100 ali pa celo 10e,bi moral sporočit,Prav tako darila nad 50 e bi moral spročit.Imaš rojstni dan,vrednost vseh daril preko 1000e in bi moral sporočit.

Zato pa če igraš stave in služiš,ter živiš zaradi stavr pa moraš spet varno zapravljat,da te ne odkrijejo.[/quote]

Ne rabiš prijavljat ničesar glede iger na srečo sproti, vse morajo prijavljati igralnice. Če ne prijavljajo, ni igralec kriv.

Tule povezava

Igre na sreco v SLO niso obdavcene (vse ureja za izplacevalec), prodajla lastnin rabljenih stvari prav tako ne, sportne stave pa ja in tudi “trgovina” prek Bolhe ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close