Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek a je še katera?

a je še katera?

Ali je še katera, tako kot jaz, pri svojih 28-letih osamljena in si želi imeti prijateljico?
S fantom sem bila 7 let in v tem času sem se odtujila od vsej mojih prijateljev in znancev. A veza je propadla, jaz pa sem ostala sama in osamljena. Zahajati ven sama se mi ne zdi ravno užitek, družbe, s katero bi šla pa tudi nimam. Je še kje katera, ki jo pestijo podobne težave in bi kdaj šla z veseljem na kakšno kavico?

čao aya!

jaz sicer imam fanta, sem se pa tudi precej odtujila od svoje družbe. pravzaprav se družim samo še z družbo svojega dragega, kar pa ni prav. če bom slučajno kdaj (bog ne daj) izgubila njega, bom izgubila cel kup ljudi. razumem te. jaz sem o situaciji kot je tvoja veliko razmišljala in sem se kar malo ustrašila. imam sicer prijateljico, ki pa ali dela ali pa z ljubim gradi stanovanje, tako da… hja, velikokrat se zgodi, da si zaželim kam skočiti ob sončnem popoldnevu, ali pa kak vikend ven med ljudi, pa se mojemu ne ljubi, prijateljica je zgarana, jaz pa potem sama bluzim naokoli :)) ampak ni tako črno. sej veš, kako ponavadi rečejo – v morju je še dovojl rib – upam, da jih nekaj miga z repki tudi zato, da se ve srečate, mogoče midve 🙂

aya, tudi jaz imam enako težavo. in ne vem, kako jo rešiti.

Zakaj pa to počnete, zakaj se odtujite od prijateljev? Jaz sem že celo večnost s fantom, vendar se od prijateljev nisem odtujila. Res je, da večino časa preživim s fantom, vendar pa vsaj enkrat na teden dobim čas, da grem ven s prijatelji na kakšno kavo, na sprehod s prijateljico ali pa na zabavo. Prijateljstvo je treba negovati – prijatelji so večni!!!

Tudi me se je to zgorilo.
Lepo je redi zakaj pa to pocnete!!
Sedaj je ze gotovo. Bila sem z fantom 6 let. In tudi jaz sem imela vecinoma prijateljev z njegove strani. No saj ne morem reci da nimam svojih, ampak ne vec toliko kot prej.
Aya od kod pa si?
Rinaaya napisal:

Ja, saj, ko bi prej vedela, se vsekakor ne bi oddaljila od ljudi, ki so mi bili blizu. Vsaka šola nekaj stane, kaj čemo.

Sem pa z gorenjske.

to sem opazila, da večina žensk dela, da se prilepi na svojega tipa kot pijavka, in noben drug ne obstaja, pol pa jok in stok, ko ugotovi, da je zaradi njega izključila vse drugo iz svojega življenja,
tega res ne štekam

a je večina žensk res tolk nesamostojnih in odvisnih???
pa saj ne moreš bit 24/7 z enim človekom, mislim a ti nikol ne zapaše it s frendicami ven, na kavo, v kino, karkoli??? pa saj bo preživel tistih par ur brez tebe in ti brez njega

prava prijateljica(-e) ostane s tabo več ali manj celo življenje, moški pa pride in gre

Odtujiš se čisto iz banalnih razlogov. Na začetku poti imaš naprimer stanovanje v najemu, si še brez službe, kredit za avto in še kaj. Potem pa niti nimaš denarja za pohajkovanje. Če je otrok, tudi časa nimaš. Pa ženske smo kot ovce. Če nam dragi reče, kako nas ljubi, slepo zaupamo njegovi presoji in nas vozi, kolikor hoče.

Jaz sem to prepozno skapirala. Učite se raje na tujih napakah!

Seveda pa ne rečem, da so vse ženske take.

napisala sem ti mail…..

OJLA AYA ! ! !

Men se ni zgodilo podobno kot tebi, a si kljub temu krvavo želim sorodno dušo – ne za vezo, ampak za klepet, pogovor, druženje, tolažbo, itd. Nekoga, ki te je občasno vesel in pri katerem si vsaj občasno, če ne že vedno, dobrodošel.

Aya, če še nisi našla kolegice, jaz sem z veseljem tu, za kavico ali kar tako. Sem z Gorenjske in bi te bla vesela, če se mi oglasiš!

Lep pozdrav,

-Anna-

Ženske kot ste napisale nekatere – kako se pudtite pripeljati do te mere, da nimate več prijateljev….. Jaz tega ne razumem. Midva sva bola skupaj 7 let, sedaj poročena in še vedno imam 4 prijateljice iz mladosti in ene 5 prijateljic iz šolskih klopi. Še vedno se družimo, še vedno se srečujemo, pa imajo tudi otroke. Se srečamo pa ob sobotah dopoldne v kakšni odprti slaščičarni seveda pripeljejo s seboj tudi otroke in se me lepo vse pogovorimo. Hallllooooo, dejte se mal zresnit. Pa tud moškim pustite mal dihat. V zvezi morata oba imeti tudi svoje prijatelje in kolege in seveda svoje hobije in zanimanja. Ko gre on na ribiški dan, grem pa jaz z prijateljico na kopanje al pa v lokal – mislim, ne se prilept eden na drugega (kot pijavke je bilo že napisanega). Ja in potem se zgodi to kar se je tudi tebi, po mnogih letih greš narazen in ni ne žive duše, ki bi te poklical in potolažil. Kot je bilo napisano: Prijateljstvo je potrebno čuvati, varovati in seveda tudi vzdrževati.

Ni druge, kot da greš ven in navežeš stike z novimi ljudmi. Pri 27 letih pa madonca ni še vsega konec. Sedaj imaš še odprtih toliko različnih poti in reči, da ti ni potrebno posedat doma. Pejt med ljudi – to je edina. Kmal se bo kdo najdu, ki ti bo pristopil. Verjem mi, da nisi pozabla, kako se navezuje stike in vzpostavi veza – to je men isto kot vožnja z kolesom – tega nikoli ne pozabim.

No, ta vikend ven – po kafičih – menda pa imaš kako sosedo al pa kakšno znanko s katero se zmenita za kakšno pohajkovanje. Samo ne doma sedet in se smilit sami sebi – verjem, da ni nič boljše, če se smiliš sam sebi.

Breda

Venusss in Breda, no, vsaj še nekdo, ki ima kaj soli v glavi. Res ne razumem žensk, ki naredijo to. Kot da samo še on obstaja!!! Prijatelje potrebuješ vedno. Pa ne govorit, da ni denarja za pohajkovanje itd. Lahko greš samo na sprehod, to te nič ne stane. Ali je potem tud vaš partner odpisal vse prijatelje, kot ste jih vi? Jaz res ne razumem. Pa saj ne moreš bit non stop samo s fantom. A takrat, ko ste bile z njim, niste šle nikamor same s frendico? A je bil vedno on zraven? Saj tudi sama poznam par takšnih, ki vidijo samo še fanta in nobenega drugega. Takim bo še žal!!! Res, zamislite se malo nad sabo!

-anna- mi poveš mail, da se take in podobne spoznamo?

Ojla !

Neinja, ne vem sicer, kako lahko pridem do tebe in aye in mogoče še nekaterih, zato te prosim, da se po mailu mogoče oglasiš ti meni, če želiš, tvojega maila namreč ne vem.

Lp,

-Anna-

Tudi jaz sem v podobni situaciji, in si želim imeti prijateljico za občasno druženje ob kavi, sem pa iz Štajerske.

No ženske, ste se že kaj zmenile? Upam, da vas je izučilo, čeprav dvomim. Stavim, da boste v drugo isto naredile. Nekaterim pač ni pomoči.

hej, nekatere,
ne bit tako grobe!!! seveda jih je oz. jih bo “izučilo”, če lahko tako grobo rečem, ampak v življenju včasih pride tako, da nimaš časa, volje, energije in v končni fazi mogoče tudi denarja za vsa svoja hotenja in poterebe ali pa jih v trenutni “slepoti” zanemariš in ti je potem žal. ampak po moje ljudje, ki naj bi tvoji prijatelji in v težkih trenutkih ne pridejo nazaj, to nikoli niso bili in si ne zaslužijo tega imena.

zato, punce, kar pogumno v spoznavanje novih ljudi in lepo se imejte!

lp, maja

ps – sama imam fanta in še vedno se obdržala stare prijatelje, sem pa seveda odprta tudi za nova znanstva!

Kaj pa naj narediš če je tvoj fant tak da mu ni za it ven s kolegi,…. ga včasih že kar silim .. daj pokliči nazaj tega onega, al pa vrni klic al pa povabilo na pijačo … on pa nič – najraje z meno in mu ni kaj dosti do kolegov, res pa je da nima nekih tesnih prijateljev? …. jaz sicer prijateljice imam vendar včasih ni isto če me razumete …. ko se menimo kaj če je on zraven, doma ga pa tudi nočem pustit če grem jaz ven. In tako začaran krog …. rada bi da si najde kakšnega prijatelja …. poleg mene ker se mi zdi da to vsak potrebuje ….
kakšen nasvet?
(pa jaz ga pri tem da bi kam šel sam nič ne omejujem)

nisem hotela bit groba
ampak zakaj bi se sploh hotela začeti družiti s tako punco, ker predvidevam da ko bi spoznala novega fanta, jaz ne bi obstajala več

sem imela eno tako frendico še iz otroštva- zmeraj ko je spoznala novega fanta, ni zanjo obstajal noben drug- po dve tri leta!!!! ko pa se je razšla z njim je pa valda prišla jokat k meni

ok se zgodi enkrat, dvakrat, tretjič pa…. ej saj ti hočem bit prava prijateljica, ampak pejt zdej jokat k njemu, jebi ga, to zame ni prijateljstvo

Venusss,

s tem “ok se zgodi enkrat, dvakrat, tretjič pa…. ej saj ti hočem bit prava prijateljica, ampak pejt zdej jokat k njemu, jebi ga, to zame ni prijateljstvo” se pa čist strinjam! V nedogled ta “tega” ni treba nikomur tolerirat!

jaz sem takoj za….piši mi na:simi5@email.si…

se bova zmenili za Šmarno goro, kavico, ples ali klepet…

res si želim, da se mi oglasiš….

LP

a je še kera?

ja še ena ja tukaj ki si želi kakšnega srečanja ob kavici.sem iz gorenjske.

Ful lahko je solit drugim pamet. Jaz nisem nikoli puščala prijateljic zaradi fantov, ampak smo se z leti preprosto razšle. Če prav pomislim, smo se bolj družile, prave prijateljice pa nismo bile nikoli. Ker sem se najprej vozila z vlakom v srednjo šolo, nato pa še šla študiratv drugo mesto, sem spoznala ogromno znancev, prijateljci pa imam samo dve, pa še ena od teh dveh se je preselila na drugi konec Slvoenije, tako da se res samo občasno srečamo.
Po drugi strani pa sem spozana fanta, ki je domačin v mestu in ima ogromno prijateljev in seveda se sedaj družim z njegovimi, ki so po osmih letih tudi moji. Ampak sem se vedno zavedala, če bi šla kdaj narazen bi praktično ostala sama -z eno prijateljco. Na srečo se kaj takšnega ni zgodilo in smo še vedno ena super druščina.

Hotela sem samo povedat, da je prišlekom v mesto precej težko, saj spoznajo znance, ki pa se po končanem študiju zopet odselijo, mi prišleki pa dejansko veženo na partnerjeve prijatelje.

No ani, Venusss in Breda glede na to da imate nekaj soli v glavi, prosim če si še enkrat preberete začetno sporočilo od Aye.
Mislim da ona ne potrebuje pridige o tem, kako je ostala brez prijateljev, ampak išče prijateljico.
Breda imaš pač srečo, da še vedno vse prijateljice iz mladih dni živite blizu, sta se vse pripravljene dobivati in imate vse otroke. Mislim, da pozabljate, da se prijateljice iz šolskih dni poročajo in se odselijo na oddaljene kraje, ali pa katera nima (ne more imeti) otrok,… Saj ni nujno, da se potem vse skregajo, ampak stiki verjetno niso tako pogosti, če ima ena moža in otroke, druga pa brez tovrstnih obveznosti.

Ne mislim nobeno kritizirat, ampak me preseneča vaš napad na osebo, ki samo išče sorodno dušo.

Aya, Anna in Barbi tudi jaz sem iz gorenjske in bi z veseljem poklepetala ob kakšni kavici.

Oglasite se.

LP LIJA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close