Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek A je bla ktera na malti?

A je bla ktera na malti?

Zanimam se za last minit na malto pa me zanima a je že bla ktera tam? kako je s plažami hrano in nočnim lajfom? Imam eno ponudbo za kraj Slima.

Oj!

Samo ne tja ! Videla sem že veliko sveta, ampak tako dolgočasne, puste države kot je Malta še nisem videla. Vse je eno samo kamenje polno zasajeno z lesenimi palicami, na katerih so ploščati kamni. Namen: pobijajo ptice, zato, da jih pojejo. Zato imajo en mini otoček, ki je s strani svetovnih organizacij zaščiten; Fifla, kjer morajo ptice pustiti na miru.

Mesta so en sam beton. Plaže betonske ali peščene ( mravljišče varijanta). Hrana slaba. Disco varijante so, ampak to imaš tudi pri nas. Za vodiče se grejo eni študenti, ki so sami tam na počitnicah in do njih nimaš popolnoma nič. Ene stvari nimam za pohvalit.

Skratka, Malto ti toplo odsvetujem.

Če hočeš žur in nepozabne počitnice pojdi na CIper; Aya napa. Nepozabno, verjemi.

Lp, Maja

Jaz sem bila letos tam. Čudi me post od Maje, saj sem sama bila tam zelooo zadovoljna. Na plaži ni bilo nobene gužve, imaš pa kamnite, peščene in tam pa tam kako betonsko plažo. Blizu Slieme je mestece St.Julian, kjer je polno nočnih klubov. Meni se je tam zelo dopadlo, ljudje so zelo prijazni, vedno in povsod se počutiš varnega (za razliko od Hrvaške, Romunije, Grčije, Turčije….), hrana je dobra, cene pa zmerne. Mislim, da bom v bodoče kar reden gost tam. Maja, pa si sigurna, da si bila na Malti, saj Malta, ki jo ti opisuješ ni ista, kot tista, ki poznam.

Za kateri hotel pa imaš ponudbo – verjetno prek Intelekte?

Jaz sem bila tut pred leti na Malti – Qaura pa sem bila tut več al manj razočarana, sploh zarad plaž. Same skale, da tut slučajno ne moreš bit bos ali pa da se nebi kje porezal. Z avtobusom pa te odpeljejo na neko peščeno plažo, sam tam je pa ful gužva.

Malta je ful hecna deželica, sestavljena iz treh otokov.
Plaže niso lepe, razen na otoku Gozo… Drugače pa je v Slimi kar precej nočnega življenja. Lokali..trgovine…hoteli… Zanimiva je La Valetta in pa posvoje tudi Buggiba.. Ampak vse skupaj nič posebnega, če me razumeš.
Splača se ti z mini avionom do Tunisa na ogled muzeja Bordo (mozaiki, da te kap). Drugače pa lepši so grški otoki, sploh plaže, hrana, vino…! Na Malto ne grem več na dopust.
LP

Bila na Malti in hudo razočarana, se v celoti strinjam z Majo.

Bila sem kar nekaj sezon vodička na Malti – verjetno ena od tistih “študentov, ki so sami tam na počitnicah” in moram reči, da sem bila vsakič fascinirana nad tem, koliko zgodovine na take malem otočku. Je pa, Maija, odvisno od tega, kakšen tip turista si – če te vsaj malo zanima zgodovina (ogledovanje znamenitosti, izleti), je Malta super (vendar se moraš v tem primeru odločiti ali za organizirani izlet ali pa nabavi kakšno dobro knjigo – vodič). Če boš tam šla zaradi peščenih plaž in celodnevnega poleževanja, pa je mogoče kam drugam boljše – plaže na Malti me niso nikoli ravno navdušile (so na Hrvaškem boljše, to je treba priznati). Če imaš rent-a-car, je sicer fajn – greš na male plaže, kamor ne vozi lokalni avtobus in tam je super, če pa si vezan na lokalni avtobus, je na glavnih plažah res kar nekaj turistov (so pač turistična dežela). Čeprav je treba reči tole – zakaj bi Slovenci na plaže hodili nekam daleč, če je Hrvaška tako blizu.
Maltežani so izredno prijazni, radi spoznavajo nove ljudi in imajo radi turiste.
Sliema je blizu st. Julian’sa, kjer je avgusta žur do konca (beri kopica Italijanov), moraš pa si zamisliti, da ima cela Malta malo več prebivalcev kot Ljubljana, kar pomeni, da je tudi velikost lokalov temu primerna (to ni Španija, kjer bi imel po 20 km lokalov).
V glavnem, priporočam vsem, ki ne grejo v tujino samo zato, da bodo ležali na plaži – ti naj grejo na Hrvaško, amapak radi spoznavajo malo drugačno kulturo in se jim zgodovina zdi vsaj malo zanimiva.
Tisti pa, ki grejo v tujino s pričakovanje, da bo vse točno tako kot doma in so razočarani, ker ni tako kot na domačem dvorišču, pa verjetno res niso pravi za potovanja v tujino.

A je kdo sel na malto v lastni reziji? Tko recimo da je pac kupil letalsko vozovnico in to je to. Mogoce kdo ve koliko pride letalska vozovnica na Malto?

Mislim da je cena letala za malto od 30000-50000, odvisno od tega kdaj jo kupiš . Če ti uspe dobiti karto nekaj dni pred odhodom je zelo poceni tudi okrog 20000 ali pa celo manj.

Hvala strela. 🙂

Bila tri krat…najameš motorček, avto…al se pa usedeš na bus..pa najdeš take plaže o katerih se sanja…ni vse beton kot pravijo tukaj… samo malo avanturista moraš biti…jaz sem bila zelo zadovoljna…je pa res da je že kar nekaj let od tega….

Zelo zadovoljna. Tam sem preživela dva tedna počitnic. Plaže so lepe, sam vsesti se moraš na avtobus in se do tja pripeljat. V mestu so pa seveda zabetonirane. Nočnega življenja je na pretek. Zgodovina je zelo bogata, mesta so utrjenja, prav tako je na vsakem rtu obrambni stolp. Najbolj pa sem bila navdušena nad dobro hrano in prijaznimi ljudmi.

pa še to: cena velja če letiš z Brnika in sicer preko agencije intelekta ali ilirika. Če greš s katerega drugega letališča je cena višja.

Moja izkušnja na Malti je bila zelo dobra, ampak okusi so različni …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close