A je 1500eur neto dobra plača?
Pozabil sem povedat, da sem po izobrazbi tehnik računalništva in sem zaposlen kot IT tehnik (tehnična podpora zaposlenim, popravljanje opreme ipd.). Sem pa v temu podjetju občasno delal preko študentskega servisa in, ko sem končal s šolo so me zaposlili.
Moja bruto plača pa je 2100 eur, za prevoz in malico dobim 150 eur.
taprava se je oglasila, ki cuza davkoplačevalski denar da se čoha v pisarni
[/quote]
Ne vem od kod ti take ideje. Nikdar nisem opravljala pisarniškega poklica na davkoplačevalske stroške. Pa tudi če bi ga, to s samo temo pogovora in mojim odgovorom nima nobene zveze.
Če ti kaj v mojem zapisu ni povšeči, tisto komentiraj, ne pa da pišeš neke izmišljotine o meni.
Kar se tiče tvojih očitkov o “cuzanju” države, boš moral pa najti kako drugo tarčo, ker jaz res nisem primeren kandidat.
Ne vem od kod ti take ideje. Nikdar nisem opravljala pisarniškega poklica na davkoplačevalske stroške. Pa tudi če bi ga, to s samo temo pogovora in mojim odgovorom nima nobene zveze.
Če ti kaj v mojem zapisu ni povšeči, tisto komentiraj, ne pa da pišeš neke izmišljotine o meni.
Kar se tiče tvojih očitkov o “cuzanju” države, boš moral pa najti kako drugo tarčo, ker jaz res nisem primeren kandidat.
[/quote]
Sovražniki ljudstva (po
monovsko):
– ženske (predvsem tiste pametne)
– zaposleni v JU
– levičarji (“komunisti”…)
– kulturniki
– intelektualci
– geji
– migranti
– jugonostalgiki
– nasprotniki SDS
– žalilci Žana
– antišiškovci
– itd.
Tudi ce delas v IT-ju, tam srednjesolce ne placajo toliko. Kvecjemu nekoga s faksom. Sem delala v IT-ju v najvecjih multinacionalkah kamor res tezko prides in niso razmere tako bajne. Razen ce delas po 12 ur dnevno ali pa da si neki sef, tisti imajo pa v redu place, a so na takih funkcijah le nekaj let , ker ne zdrzijo, jih odstavijo.. Tudi IT ni med in mleko. Srednjesolci tam nimajo kaj iskati, razen da delajo na recepciji.
Tu se pa strinjam z zgornjim zapisom, kot zacetnik sem delala v IBM- u v prodaji , univ izobrazba in sem dobila pripravnisko placo ki je takrat znasala 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} min place. Tudi oni ne placajo nic vec kot jim zakon veleva, torej minimum. Tako da tale fant mal naklada. S srednjo solo nikogar sploh ne vzamejo, imajo tistih s rac. faxom vec kot dovolj na izbiri. Za 1000 eur jih je polno zacetnikov, cakajo v vrsti. Tako da dragi fant, pojdi spat, pa nakladaj komu drugemu.
Tu se pa strinjam z zgornjim zapisom, kot zacetnik sem delala v IBM- u v prodaji , univ izobrazba in sem dobila pripravnisko placo ki je takrat znasala 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} min place. Tudi oni ne placajo nic vec kot jim zakon veleva, torej minimum. Tako da tale fant mal naklada. S srednjo solo nikogar sploh ne vzamejo, imajo tistih s rac. faxom vec kot dovolj na izbiri. Za 1000 eur jih je polno zacetnikov, cakajo v vrsti. Tako da dragi fant, pojdi spat, pa nakladaj komu drugemu.
[/quote]
No se to dodam. Moj partner je pa kot zacetnik delal v Hermes, pa tudi ni dosegal vec kot min placo. Pa je bil odlicen strokovnjak 🙂
Ker ni pametnega dela na belo kljub izobrazbi pucam in likam za 10 eur na uro. Od ponedeljka do petka. Generalke imajo še malo dodatka. Nedelje in praznike sem prosta, na dopust grem vsaj 2x na leto. Imam odprt ODD, generalke so na denar na roko. Tiste, ki bi poceni čistilko spomnim, da je to luksuz, ki si ga lahko privoščijo tisti, ki imajo denar in se sploh ne pogajam o ceni. Sezonsko dobim oblačila za otroke, zase, kako usnjeno torbico, parfum, ki so se ga naveličale, kozmetiko. Zdaj decembra bom deležna buteljk, čokolad, raznih krem, tuš gelov, keksov. Strank ne manjka. Zaslužka imam 1000+ mesečno in mi na pamet ne pade delati za 700 in trpeti mobing, stres, garanje. Raje bi imela službo in položaj, ampak ne bom predpražnik koleričnim šefom.
Ja, 1500 neto je že lepa plača, za tak denar pustim pucanje in grem delat.
Men se sicer to zdi zelo solidna placa. Sam sem vodja skladisca v manjsem podjetju in dobim 1800€, delam okoli 9 ur na dan, od 7 – 16, kdaj manj, kdaj vec. Sam ko se dela, se res dela, brez odmorov, telefona itd. Vse vikende frej in ko sem doma, sluzbo popolnoma odmislim. Sicer imam fakulteto, ampak za to delovno mesto, bi bila povsem dovolj tudi srednja sola.
Place so eno podrocje, kjer se zelo naklada. Ko smo zaceli hoditi v sluzbo, so se vsi kolegi hvalili da imajo super place in kariero. Jaz pa jamrala in vse po resnici povedala. Potem pa vidim da imam vedno najboljsi avto, kupljen z gotovino, z mojim sva zacela graditi hiso. Ostali pa nic. In potem spoznas da folk nabija na polno , da govorijo bruto placo za neto, da zraven dodajo se nekaj 100 eur, zato ne verjamem nikomur vec, koliko res zasluzi. Ta fant nima take place, sploh ne kot srednjesolec. Tudi It ne placuje tako dobro.
Tudi to ne verjamem, vodja skladisca tezko pride cez 1000 eur.
[/quote]
Saj ni treba verjeti, me pa veseli, da se obstajajo podjetja, kjer si za svoje delo, posteno placan. Sicer za ostale skladiscnike ne vem, ampak sem preprican, da pri nas noben nima pod 1000€ (tu seveda nista vsteta malica in prevoz).
najmo771, 04.02.2022 ob 14:20
Me pa žalosti, da univerzitetno izobraženi imamo plačo za životarjenje..
Ti povem iz prve roke, v Italiji dobijo v proizvodnji toliko. 8 ur, nobene posebne odgovornosti ne stresa, pač fizično delo, pakiranje. Me mika, da bi pustila vse tu in šla delat čez. Postopoma bi se kasneje poskusila vtaknit v pisarno pa je. Tam pa pod 2000 nima nihče. Je pa to konkretno primer iz dobro stoječega, družinskega podjeta. Vsake dve leti se ti pa avtomatično zviša plača za 50 eur in še 13. In 14.dobiš konkretno plačo. Za razmislit je…
Forum je zaprt za komentiranje.