Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › a ima še katera zelo kratke menstruacije?

a ima še katera zelo kratke menstruacije?

Stara sem 28 let, 5 let sem imela Nuvaring za kontracepcijo, zdaj že 4 leta nič, s fantom “paziva”, ampak če bi se kaj zgodilo, ni panike, bi pač imela otroka. Je pa res, da paziva bolj tako tako, se je že zgodilo, da je ali počil kondom ali nisva nič pazila, tu in tam se predčasno umakne.

Imam nekako idejo, da morda pa niti ne bom mogla zanosit, saj sem nekje brala, da naj bi imele ženske, ki imajo zelo kratko menstruacijo, manjšo možnost zanositve. Meni traja 3 dni, prvi dan še nekako teče, drugi dan malo, tretji skoraj nič več.

Kako je pri vas, je katera hitro zanosila, čeprav ima kratke menstruacije?

Poznam dve ženski, ki sta imeli menstruacije enkrat na tri, štiri mesece (ja, tudi to je možno in normalno pravijo ginekologi). Ti dve ženski imata danes otroke. Nobenega problema. Tako da nima veze, ali ti menstruacija tri ali sedem dni. Si plodna ali pa pač nisi. Oziroma, ali ima tvoj partner dobre “plavalčke” ali pa jih nima. Pa malo je še na psihi….itd…

Odgovor na objavo uporabnika
takole, 11.02.2022 ob 20:04

Poznam dve ženski, ki sta imeli menstruacije enkrat na tri, štiri mesece (ja, tudi to je možno in normalno pravijo ginekologi). Ti dve ženski imata danes otroke. Nobenega problema. Tako da nima veze, ali ti menstruacija tri ali sedem dni. Si plodna ali pa pač nisi. Oziroma, ali ima tvoj partner dobre “plavalčke” ali pa jih nima. Pa malo je še na psihi….itd…

Ja, to da ene nimajo pol leta itd. vem, ampak takrat ko imajo, imajo normalno. Ene nimajo, ker hitro shujšajo ali pa zaradi kakšnih tablet, hormonske težave itd.. Jaz imam čisto točno na 28 dni, ampak vedno samo po tri dni. Sem brala, da nekatere ženske imajo sicer te kratke krvavitve, ampak da sploh ni ovulacije, to je problem. Najbrž bom morala delat kake teste ovulacije.

Oprosti no, ampak pojma nimaš. Ne, M na 3-4 mesece ni normalna, najverjetneje je vzrok PCO, kar pa ne pomeni, da je ženska neplodna. Lahko pa težje zanosi in ima druge hormonske težave. 2-3 dnevni cikel pa načeloma ni problematičen, če je M redna. Če te skrbi, za začetek naredi kakšen ovulacijski test. Pa začni seksat brez zaščite, ker sekirat se takole na zalogo, še preden sta se lotila, je brezveze. V vsakem ciklu sta plodna samo 2-3 dni, in če takrat sexata brez zaščite imata samo 25% možnosti, da se kaj prime. To je velika loterija, čeprav se ti mogoče zdi, da kar vsem takoj rata. Resnica je, da samo ti to vsem razlagajo. Tistim, ki jim ne rata, tega ne razlagajo okoli.

Ovulacijo lahko enostavno preveriš z ovulacijskim testom, ki ga kupiš v DM. Potem boš pomirjena, ker kratke menstruacije ne pomenijo, da nimaš ovulacije.

Sorodnica je imela zelo kratko menstruacijo, a ima 3 otroke. V meno je šla stara okoli 38 let.

Delam v zdravstvu.

Svetunem ti, da ne odlašaš z otročkom, če to res ni nuja.

Za neplodnost velja, da je pri mlafih po 2eh letih nezaščitenih odnosov.

Če je potrebno zdravljenje, gredo leta od 30. naprej zelo hitro.

Po 36. letupa vsekakor niso več optimalna leta za zanositev. Že prej se to lahko zhodi pri posameznicah.

kratke menstruacije. kdaj tudi brez.

ginekolog mi je testiral hormone in ja, ugotovil, da ne proizvajam jajčec.

predlagam, da ti naredi tak test.

predlagal hormonsko terapijo, ampak sem prej  vseeno sama zanosila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close