Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem A 4 ali golf V?

A 4 ali golf V?

Pozdravljeni,

ponovno se obračam na vas s prošnjo za mnenje, saj sem iz množice potencialnih vozil, ki so mi seveda všeč in mi pač glede funkcionalnosti ustrezajo določila dva favorita Audi A4 ali Golf V, oba v diesel varianti.

Audi A4: lep, zanesljiv, zmogljiv, prostoren, mogoče siten za parkiranje (ali pa tudi ne), star od enega do dve leti.

Golf V: lep, zanesljiv, zmogljiv, prostoren, nov.

Kaj bi se odločili vi?

Hehe, lej verjetno se bo vse skup zdelo malo smesno ampak bom vseeno povedal svoje mnenje. Pred 2 dnevi sem v eni vecji avtohisi mel moznost polirat nove in rabljene avte, prek 100 jih je blo. Polo, Caddy, Sharan, Golf 5, Passat, Audi A3, A4, A6, Allroad. Ne bos verjela ampak izmed vseh me je SPET dalec najbolj razocaral GOLF 4. Povrsna izdelava, malo se cesa dotaknes takoj zaškripa, spoji so pri nekaterih obupni sploh v spodnjem delu pri pragovih, gume okrog šip slabo narjene, pokrovcek ki je pritjen na zadnji brisalec zelo rad dol pada, barva pa je skoraj brez izjeme pri vseh srebrnih bla hudo naceta, pojavljala se je rja po haubi in na kuferamu!!!! Tak da hvala lepa za tak avto, naj ga kar sami majo. Pri ostalih VW-jih nisem opazo nekih vecjih pomanjkljivosti, Audi je pa kar se tice izdelave itak vsaj stopnico visje. Moj glas gre Audiju ceprav po ADAC-u…ah ja, to je pa ze druga zgodba:)

Ne enega ne drugega…

Ups, Golf 5 sem mislo!

A 4!!!

Če imaš denar za servise in popravila pol Nemca kupi.
Da ni to kar nekaj na pamet si kupi zadnji Avtoblic (HR), kjer se številne stranke pritožujejo nad kvaliteto passata in na nadpovprečno pokvarljivostjo TDI motorjev 110 in 130 KM. Passat pa je zelo tehnično soroden z A4 in tudi nekaj z Golfom 5, ki je po mojem najdolgočasnejši avto v segnentu. V nekaj tujih testih ga je Astra prehitela v vseh pogledih (za Opel pa se itak ve, kakšen renome ima pri nas) pa Japonci tudi.
Počakaj na novega Forda Fokusa pa Citroena C4 (konec novembra) z dosti boljšo tehniko, drzno obliko in opremo.
Ali pa Golfa kupi malo pred koncem leta, če ti dajo dober popust.
Odločitev je vsekakor na tvoji strani in s kako gledaš na posamezni model oz. znamko. Pazi denar je tvoj, dobro ga naloži.

Audija A4!!

Če kupuješ nemca kup BMW.

Moje mnenje je tako, oba avtomobila sta zdaleč precenjena, zlasti če malo podrobneje pogledaš kako sta narejena in kaj nudita…!! Če si pristašica Nemcev vzemi BMW, če ti je trojka prevelika poglej serijo “1”. Sicer pa je zelo verjetno, da bo zdajšnji “trojki” padla cena, ker pride spomladi nov model ven. Svetujem ti, da še mal počakaš in dobr premisliš. trdim pa, da je BMW tako po kvaliteti kot po “renomeju” razred pred VW in AUDI.

LP

kaj razre, vsaj 3 razred spredaj;)

Nobenga od teh dveh. Golf je bil kvaliteta nazadnje serija II. Se strinjam s sukhoi – če prisegaš na nemca, kup BMW, pa po možnosti dizla.

Pa še to – na dolgi rok je vsekakor servis za BMW cenejši kot za VW – ni menjave jermenov, pa še rezervni deli, če razbiješ avto so fulll cenejši kot za VW.

Kupi Peugeota pa ti bodo vsi sosedi “fouš”, zavidali ti bodo. Vsaj tako pravijo v reklami, a ne?

LP – S.:-)

New Report

Close