Najdi forum

A se komu sanja, kaj je to Guarkernmehl oziroma Guarbaum (nem.). Vem, da gre za rastlino (sadež), iz katere pridobivajo nekakšne balastne snovi. Zanima me pa, če kdo ve, ali je to mogoče ista rastlina, ki je v vodi od Radenske – Izvir guava.

Če znaš kaj po nemško, si preberi na:

http://nutrition.a-w.de/dge/ger/LEXIKON/LG003550.htm

Rastlino gojijo v Indiji, Pakistan in ZDA. Uporablja se za zgostitev omak, prelivov, juh, sladoleda,…

Če znaš nemško, ti bodo prišle prav naslednje povezave:

Tu me je abisal prehitel 😉 Pojasnilo iz leksikona, pod to besedo je še obrazložitev za guavo, ki z gornjo rastlino nima nobene zveze, ker je pač tropski sadež, katerega ekstrakt (ali kaj umetnega?) daje okus vodi iz Radenske 😉

Huh, danes pa mam dost časa… ;)))))))))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Špelin@ – a ni bedno, k neki najdeš na internetu, pa ni pomaga veliko, ker ne razumeš jezika? Vsaj pri meni je tako.

Prideš na inštrukcije iz nemščine? ;)))

Mene pa zvije vedno, ko slučajno zaidem na kakšno italijansko www stran 🙁 Verjetno bi me v Italiji prodali, jaz bi pa kar veselo kimala…

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Mene je sram, k sem se vse te jezike učil, pa jih znam komaj toliko, da si znam kupit 10 žemeljc oz. si naročit kapučino 🙂

Kaj se sekiraš, lačen in žejen torej ne boš nikoli ;))))))))))))))))

Si me spomnu na vic od Bobija, ki je šel v Anglijo na dopust in mu je Tedi namignu, naj si za zajtrk naroči pač hemendeks (ham & eggs). No, po enem tednu so Bobiju jajca na špehu dokur**** in je Tedija vprašal, kako naj naroči kaj drugega. Pa pravi Tedi, naj naroči kofi end toust (cofee & toast). Torej Bobi zadevo naroči, kelnar pa vpraša: “Black? Maybe with milk and sugar?” Bobi pa globoko zavzdihne in pravi:”Hemendeks!”

čao

Italjanščina? No problemos – zame, k živim na Goriškem ;-))
Nemščina? Obvladam stavek ”vas is das” und ”danke”. Pol se pa konča.

Ko smo bli v Franciji mi je pa najbolj šel stavek ”le toalet?” – ko je bila sila za WC, za ostale jezike pa tudi Francozi niso imeli posluha ;-))

Kako so že rekli: govori srbski, da te razumije cijeli svijet.

;-))

Statemi bene.

Mene je fotr, k je drgač iz Postojne, prvo stvar naučil:

Quanto costa? – Koliko stane?

drugo pa:

Dove toilete? – Kje je WC?

To so življenjsko pomembne besede:)))

P.S.: Kako imate vreme na goriškem?

P.P.S.: PolonaS – Prendiamo qualcosa da bere? :)))))))))))

Si, si, dove si incontriamo? In quale bar?

Hej, pa sej ti obvladaš italijansko ;-)))

Il tempo qui da noi fa schifo – piove, piove, piove. (Hi, hi – če nisi razumla – pada dež ;-))

Uživajte.

Joj polonaS – jest sem nasprotnega spola:))))

Drgač je pa tole več al manj vse, kar mi je ostalo od enega leta italjanščine v šoli 1-10 lekcija iz Buongirno.

:-O

no, zdej pa mam, k taku hitim – sej sem nekje zgoraj zasledila, da nisi ”naš-a” :-))

se opravičujem ;-)), ma na kofetu se glih tko lahko dobimo, če te poti zanesejo v Gorico :-))

Ja, v Gorici nisem bil že full dolg cajta, pa bi moral malo pridet. Me tako lepi spomini vežejo na vaš konec :))))))))) Na tvojem koncu bom pa 1.maja. Jest pijem kapučino s cimetom in kozarec vode – ti?

Hja, velik kapučino in pol ta nove listKe od ‘papermint’ – sem jih provala včeraj in sem sopla kot pri … – tko so močni. Bolj kot voda ;-))

Kje pa, za prvi maj? A na kakšnem mitingu ”še pomnite tovariši”?

Ne, ne, se bom vračal iz ene zabave, k jo moram pofotkat, pa sem si rekel, da bom šel čez Gorico nazaj v Ljubljano :))

Mogoče je to, kar iščeš, Cyamopsis tetragonolobus po latinsko, in če to vpišeš v googlu, ti bo zagotovo kaj pametnega ven vrglo. Če je to seveda ista stvar. Iz te rastline (guar po angleško) pridobivajo vrsto gume in jo gojijo tudi za prehrano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close