8dni
Oprosti, ampak kako pa misliš naredit turo Irska-Škotska-Anglija v 8 dneh?????????? To je ABSOLUTNO nemogoče! Že samo da do Londona prideš, pa si nekaj časa v Londonu, je potrebno več. Jaz na tvojem mestu ne bi ciljala tako daleč, ker boš samo površno nekaj videl, raje se osredotoči na bolj bližnje lokacije. Jaz sem pred enim letom dala skoz 10- dnevno turo (na štop sicer, ampak tudi to je bilo z avtom) do Varšave, pa Krakow, Auschwitz, Zakopane ter mala mesteca na jugu Poljske. Zelo zanimivo. Ali pa jug nemčije z zanimivo Bavarsko – Munchen (bliža se Oktoberfest), pa Berchtesgaden land na skrajnem jugu Nemčije z Orlovim gnezdom v kombinaciji s prekrasnim Salzburgom… možnosti za tako kratek čas, kar 8 dni dejansko je, je nešteto.
Pozdrav, pa brez zamere!
Kaj pa recimo Euro-domino (vlak) za Italijo. Kupis karto za par dni (ki jih potem sam po zelji vpises, tiste dni ko potujes z vlakom), ki stane cca. 20.000 SIT in skocis najprej recimo do Neaplja, tam scekiras Pompeje, zlezes na Vezuv, iz Neaplja lahko vzames trajekt do Palerma, na Siciliji, se srecas z mafijo in se potem po Kalabriji vrnes z vlakom. Ustavis v Rimu, pa po zelji v Firencah, Bologni, Padovi, Benetkah… skratka, vec kot prevec za 8 dni! Podoben izletek sem naredila pred dobrim tednom in je bil 1A.
Benetke, Firence, Pompeji, Rim, pa do Sicilije v 8 dneh??????????????????? JOK!!!!!!!!!! Če se ti zdi to več ko preveč časa, potem pa nisi videla NIČ! Prosim lepo! Že če hočeš dobro videti Rim, je to premalo. Dej nehi, ne tlačit velika, prekrasna mesta v dan, dva, ker ne vidiš nič! Če greš z agencijo, tak al tak vemo, kako si “ogledaš” mesto, sicer tako, da te odpeljejo dva kroga po mestu in to je to, če pa si organiziraš sam, pa sploh ne moreš videt praktično cele Italije v 8 dneh! Raje upoštevaj nasvet Kaje in si izberi malo manjši del (magari) Italije, pa boš veliko več videl, drugič pa lahko greš še kam drugam pogledat. Tole z Euro Dominom je sicer dobra ideja, ampak po tem, kar si napisal, bi ti vse skupaj potoval neprekinjeno 8 dni, ne pa 8 dni potoval z vlakom, vsega skupaj pa npr. 3 tedne? Kajti za to turo je potrebno najmanj 3 tedne!
Ena, ce bi si natancno prebral/a, bi videl/a, da nisem napisala vec kot prevec casa za 8 dni, temvec vec kot prevec za 8 dni, kar je bistvena razlika!!!! Da ne omenjam, da si Euro-domino totalno narobe skapiral/a. Itak je bil pa to samo en neobvezen predlog Teddyju in ne kamen spotike za tvoje neumne opazke! Koliko pa kdo kje prezivi in kaj si ogleda je pa stvar posameznika!
Če ima kdo neumne poste, si to ti, ker to ni forum, kjer bi se popotniki oz. obiskovalci zmerjali med sabo, vsaj do sedaj, dokler se nisi pojavila ti, ni bilo tako. Zato ti predlagam, da pojdeš raje na forum z naslovom “Prepotentni najstniki” in se tam izživljaš. Če prepotuješ celo Italijo v osmih dneh, nimaš tu, kjer se “zbirajo” popotniki, NIČ iskati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
By the way, jst Euro domino čisto dobro razumem, če pa ti ne kapiraš, kaj sem napisala, pa pejt še enkrat v srednjo šolo!
Forum je zaprt za komentiranje.