80’s glasba
Takrat je bila ta še “naša” in ne tuja pesem:
Zgleda, da sem bila že prestara v 80. … Komot zdržim brez te glasbe, ki ste jo nalimali. Pa saj je bilo polno veliko boljše glasbe.
Recimo Spandau Ballet. Inxs. Še Duran Duran, ki so mi bili takrat odvratni, se mi danes zdijo fajn.
Steve Miller Band (Abracadabra), Roxy Music.
Kool and the Gang, Marvin Gaye, U 2.
Poleg vseh evergreen glasbenikov, kot so Michael Jackson, Rolling Stones, Queen, Dire Straits, David Bowie, pa verjetno še koga.
Ena taka muha enodnevnica so bili tudi Frankie goes to Hollywood.
Od popa jih je pa toliko dobrih, da jih komaj našteješ: Pet Shop Boys, OMD, Alphaville, Ultravox, Eurythmics, Yazoo, The Human League … tolk glasbe, da je ne zmanjka za celo leto.
More than this:
– Tanita Tikaram – Twist In My Sobriety
– The Cure – Killing an Arab (albuma Boys Don’t Cry in Disintegration spadata med moje ljubše)
– Police – Don’t Stand So Close To Me (pa še par drugih, Sting je pač genialec)
– REM – So. Central Rain (I’m Sorry)
– REM – I Remember California
– REM – It’s The End Of The World As We Know It (And I Feel Fine)
– REM – Crazy
– Depeche Mode – Never Let Me Down Again
– Sonic Youth – Death Valley ’69 (feat. Lydia Lunch)
– Sonic Youth – Silver Rocket
– …
Tega je še res ogrooomno – Joy Division, Sisters Of Mercy, David Bowie, The Fall, Violent Femmes, Devo, Gang Of Four, Wire, The Stranglers, Wire, Ultravox, The Damned, Killing Joke, Public Image Ltd., New Order, Pere Ubu, Swans, pa še, pa še… 🙂
Sadni hvala in ena zate.Pa ne dobesedno::)))
ufff .. to je bila muska, ko smo tudi na stene skakali od dobrega razpoloženja … stiskavci pa taki, da so morali med komadom po tleh brisati – toliko je od bejb teklo 🙂
Za tole nisem čisto prepričana, ampak mislim, da spada pod 80-ta leta. Randez vous, Modre oči…
http://www.youtube.com/watch?v=9SfpoK4pd6A
P.S.: Hvala, Sadni. :))
Forum je zaprt za komentiranje.