Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 7-letnik zanalašč lula v plenico

7-letnik zanalašč lula v plenico

Kaj pa (spet) ti veš in se pametno delaš….

Kaj pa če tamali doživlja….stres…. nasilje.… s strani svojih bližnjih ( batine, udarci, kletvice napirmer…..) ali pa s strani vrstnikov….

Tako uriniranje pri tej starosti , ki se tako “Pojavi” je lahko tudi in predvsem psihičnega vzroka, ne pa fiziološkega.
[/quote]

Avtorica opisuje, da otroka ne terorizirajo in da so celo pretirano popustljivi. O udarcih in batinah ni govorila.:)) Verjamem pa seveda, da se normalno lulanje v posteljo kakšen teden ali dva po tem, ko otroku vzameš plenice, lahko komot sprevrže v nekajletno močenje postelje, če to spremljajo batine in udarci. Itak! Pa še jecljanje se lahko pridruži in še kaj. Seveda je psihološki vzrok za močenje postelje bolj verjeten kot fiziološki. Vendar pa ne gre samo za batine, gre tudi za pretirano ustvarjanje cirkusa okoli tega in to, da otrok vidi, da je staršem do njegove suhosti več kot njemu. Tudi to je psihično in tudi zaradi tega lahko pride do podaljšanja lulanja v posteljo.

super, no. imaš plenico do 40. leta in si pokriješ tudi menstro s to plenico, potem si menda 10 let brez, pol pa spet uporabljaš inkontinentne plenice in to je to.:)))

14 let si imela plenice??? Resno?
Ja, okoli 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok nad 5 let ima še vedno težave z močenjem postelje, ampak velika večina jih ima psihične težave. Lahko s tem podzavestno izsiljujejo starše in z njimi manipulirajo, ker so starši s tem močenjem preobremenjeni. Če bi preoblačenje postelje, pranje polulanega perila in vse ostalo prepustili otrokom, sami pa se s tem ne bi niti malo obremenjevali, grem stavit, da bi tudi močenje prenehalo. Isto je z neješčimi otroci. Taki hitro ugotovijo, da lahko s svojo ješčnostjo ali neješčnostjo vplivajo na starše in se tega poslužujejo. Če bi staršem dol viselo, ali otrok je ali ne in bi imel na razpolago hrano če bi bil lačen, ne bi bil nihče neješč. V tretjem svetu ni problemov z neješčimi otroci, ali ne?
[/quote]

Misliš da sem ponosna na to da sem plenice takoj zamenjala z vložki?
Ne vem zakaj me ignoranca ljudi še vedno lahko preseneti.

Tista 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomenita, da če vzameš 100 najstnikov, bosta najbrž 2 močila posteljo, v kolikor link ni bil razumljiv (če si ga sploh prebral).

Ok, da razjasnimo številke:
Od petega leta naprej – 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (da, če vzamete povprečen slovenski osnovnošolski razred, bo vsaj eden od učencev imel probleme s tem – in glede na nekaj vaših komentarjev, me sploh ne čudi, da se ne pogovarja o tem).
Od desetega leta naprej – 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
Ramerje med dečki in deklicami – 2:1
Vir(https://www.webmd.com/children/features/bedwetting-causes#1)
Če mislite da so vaša osebna mnenja bolj zanesljiva od WebMD-ja pa je to vaš problem.

V kolikor pa ste na tem forumu, ker vam je v nedeljo popoldan dolgčas in vaš namen ni iskreno pomagati avtorici, pa vas prosim da zabavo poiščete kje drugje, za njenega otroka gotovo ni dobro da jo nahujskate da je len ali manipulativen.

Ne, moj se ni zbujal dokler je imel plenico. tudi sam je povedal, da to dela med spanjem, da se sploh ne zbudi. Zbudil se je šele potem, ko ni imel več plenice. Lahko razlagaš kolikor hočeš, plenica je potuha, in organizem to ve. Konec in pika.
[/quote]

Tvoj tvoj tvoj…… Na svetu ni samo tvoj otrok. In vsak je drugačen. Zakaj misliš, da je ravno tvoj merilo za vse? Tvoja teorija pač ne velja za vse, pa če se na glavo postaviš. Je imela moja prijateljica tak problem. Hčerki je pri 4 letih ukinila plenico ponoči. In hčerka je kljub temu močila posteljo do 8 leta, torej še 4 leta. Ne nalašč, saj je vsako jutro jokala kot dež od razočaranja, ko se je zbudila in ugotovila, da se je ponoči polulala. Zakaj pa njen organizem ni skapiral, da plenice ni več? Enako sin mojega bratranca. So tudi že s 3 leti umaknili plenice, pa je močil posteljo do pubertete. Danes, ko je že odrasel, pove tako malo v šali, da je trajalo dokler mu ni prvič “vstal”. In da se prej niti slučajno ni zbudil zaradi polnega mehurja. A veš kako mu je bilo nerodno med sošolci, ko so šli v kolonijo? Cele noči ni spal, ker se je bal, da se bo polulal? Tudi pri njemu ni telo čudežno vedelo, da če ni plenice, ni lulanja. Zato nehaj že enkrat bluziti neumnosti. Ja, pri tvojem je očitno pomagalo, da ste plenice vzeli, saj je bilo telo dovolj razvito, le še psiha je delala svoje. In enako pri marsikateremu drugemu otroku. Pri mnogih pa se ta funkcija razvija dlje, pa tudi če mu plenice nikdar v življenju sploh ne pokažeš. Preberi si kaj o tem, namesto da se smešiš in vse posplošuješ na podlagi svojega sončeca. Ker nimaš prav. Konec in pika.

Tvoj tvoj tvoj…… Na svetu ni samo tvoj otrok. In vsak je drugačen. Zakaj misliš, da je ravno tvoj merilo za vse? Tvoja teorija pač ne velja za vse, pa če se na glavo postaviš. Je imela moja prijateljica tak problem. Hčerki je pri 4 letih ukinila plenico ponoči. In hčerka je kljub temu močila posteljo do 8 leta, torej še 4 leta. Ne nalašč, saj je vsako jutro jokala kot dež od razočaranja, ko se je zbudila in ugotovila, da se je ponoči polulala. Zakaj pa njen organizem ni skapiral, da plenice ni več? Enako sin mojega bratranca. So tudi že s 3 leti umaknili plenice, pa je močil posteljo do pubertete. Danes, ko je že odrasel, pove tako malo v šali, da je trajalo dokler mu ni prvič “vstal”. In da se prej niti slučajno ni zbudil zaradi polnega mehurja. A veš kako mu je bilo nerodno med sošolci, ko so šli v kolonijo? Cele noči ni spal, ker se je bal, da se bo polulal? Tudi pri njemu ni telo čudežno vedelo, da če ni plenice, ni lulanja. Zato nehaj že enkrat bluziti neumnosti. Ja, pri tvojem je očitno pomagalo, da ste plenice vzeli, saj je bilo telo dovolj razvito, le še psiha je delala svoje. In enako pri marsikateremu drugemu otroku. Pri mnogih pa se ta funkcija razvija dlje, pa tudi če mu plenice nikdar v življenju sploh ne pokažeš. Preberi si kaj o tem, namesto da se smešiš in vse posplošuješ na podlagi svojega sončeca. Ker nimaš prav. Konec in pika.
[/quote]

se zelo strinjam. Moja oba sta bila ponoči prej suha kot podnevi (še pred 2 letom). Ker jima je ocitno tista žleza ali hormon ali karkoli že delovala in je urin ostal v mehurju do jutra. Čez dan je bilo pa treba še strenirat in se naučit in so bile nesreče se nekaj mesecev. In od začetka nista nikoli hodila ponoči lulat, sta zdržala vedno do jutra. Čeprav tamala popije na litre vode, tudi tik pred spanjem, in me je dolgo skrbelo, da se bo ponoči polulala, pa se ni nikoli. Se ne hvalim, ker nisem čisto nic zaslužna za to, vidim, da je avtomatsko.
Si predstavljate kako grozno mora biti otroku, ko gre vsako noč spat v strahu v kaj se bo zbudil – mokro ali suho? S tem da nima nobene kontrole, nobenega vpliva na izid? Ste omenili pediatru tezavo? Ne, ker “hormonov pa ze ne bo jedel, smo proti GSO”?? Ga boste pa kaznovali in se dodatno ponizali z ukinjanjem zepnine??? Za zacetek preberite kaksen poljuden strokoven clanek o tem, da vsaj skode ne boste delali otroku.

Mislim, da to ni zanalašč pa imam danes 32 let enostavno se mi je dogajalo isto pri 7 letih nisem mogla zadržati urina preden sem se med spanjem zavedala je bilo že prepozno se dobro se spomin, da sta mi starša kupila čaj Simona Ašica za uhajanje in od takrat nimam problemov probaj upam na najboljše

Sam sem imel probleme z lulanjem nekako do 11 oz. 12 leta. Nekako do 7 pogosto potem pa je slo vedno na boljse. Problem ki sem ga imel nekako od 7 leta naprej pa je bil… Hm kako naj razložim. Sanje, tiste trapaste MOKRE sanje. Sanjal sem da sem šel na stranišče na ta malo potrebo ali pa kjerkoli da sem opravljal malo potrebo zjutraj rezultat kot je pač bil… Uglavnem nikakor se nisem zbudil. In se to… Šole v naravi… Veste kako je bilo to mučno ker nikakor nisem imel vpliva na to? Hvalabogu sedaj nimam več teh problemov. Tudi kadar spet kaj podobnega sanjam o mali potrebi, preprosto prekinem sanje se zbudim in grem na stranišče. Kako sem se pa tega naučil pa tudi sam ne vem.

Pozdravljeni,

svetujem vam da se najprej obrnite na osebnega zdravnika in ga prosite za napotnico za Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitno. Tam imajo terapije za otroke, ki molčijo postelje. Skupinica se imenujejo Mehurčki. Tam jih naučijo redno piti tekočino in vse ostalo.

Lp

Pozdravljeni. Jaz vam lahko povem iz lastnih izkušenj. Ko sem bila majhna (6 ali 7 let) sem imela isti problem ampak nisem želela lulati v posteljo. Praktično sem tako trdo spala da se nisem zbudila ko me je tiščalo na wc. Nato me je mama ponoči ob 12h vsako noč zbudila da sem šla lulat, četudi včasih nisem imela kaj. Pa potem še ob 4h zjutraj. To je trajalo kakšna 2 tedna vsako noč. In potem zgleda da sem se navadila na ritem in več nisem lulala v posteljo, sem se zbudila ko me je tiščalo. Hvala mami za trud.

https://www.mkz-rakitna.si/abc-sole-lulanja/

Njega pa ni sram, on se pa še pohvali, da se je poscal, ker se mu ni dalo ustat. Je kar razlika.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Kaj pa (spet) ti veš in se pametno delaš….

Kaj pa če tamali doživlja….stres…. nasilje.… s strani svojih bližnjih ( batine, udarci, kletvice napirmer…..) ali pa s strani vrstnikov….

Tako uriniranje pri tej starosti , ki se tako “Pojavi” je lahko tudi in predvsem psihičnega vzroka, ne pa fiziološkega.
[/quote]

Se strinjam. Lahko da se počuti ogroženega v šoli, s strani kakega šolarja ozioroma ima pač to težavo konstantno prisotno med vrstniki. Lulanje pomeni označevanje svojega teritorija, ko nas na njem nekdo ogroža. To je podzavestno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pri nas je bil suh čez dan, tudi dokaj hitro. Ponoči pa zelo dolgo ni in ni šlo, vedno moker. Šli smo k pediatru,se pogovorili, dobili tabletke, ki pa nam niso pomagale. So nas poslali v Lj. ostalo je bilo vse b.p. In nam rekli naj kupimo tisto napravico. Ker jo moraš naročit, je nismo takoj. V roku 14 dni je bil večkrat suh. Zdaj ko je že imel 7, je pa moker cca 1x na mesec in to prav na polno luno. Imamo vedno nepremočljivo rjuho. Nismo pa nikoli “težili” zaradi tega, nič nalepk ali karkoli podobnega. Se je videlo da tudi njemu to ni bilo všeč. Ostala dva sta bila pa kmalu suha čez dan in tud ponoči.

Pošljite ga v poletni kamp za 14 dni, pa bo hitro nehal ko se mu bodo vrstniki smejali.
Sicer pa, kaj ste pa 7 let počeli z njim? Očitno je mulec do konca razvajen, če bi jaz močila posteljo pri teh letih je ne bi samo čistila sama, tudi denar za nov jogi bi šel z moje kase. Kakšna žepnina? Žepnina se ZASLUŽI, al ga že sedaj navajate na to da bo postal bodoči socialni problem?
Sami nagrajujete početje ki nikakor ni primerno za to starost tu pa sprašujete kaj storiti? Ma pošlihtajte si stvari v glavi ženska, pa za božjo voljo otroku postavite pravila.

Človek res težko verjame, da danes res še obstajajo tako nerazgledani in nevedni ljudje, brez osnovnega znanja o razvoju in rasti telesa. Če bi jaz kot odrasla bila tako neumna, kot si ti, bi me bilo pošteno sram in bi sama šla k staršem s palico v roki, da me pošteno nabutajo. Vsak dan. Pa v kak kamp bi me poslali, da bi se ostali smejali moji nevednosti. Bi hitro vzela kako knjigo v roke in nehala klatiti neumnosti. Tvoji starši očitno niso znali vzgojiti pametne osebe, pa tudi kruti so morali biti, če si sposobna lastnega otroka nalašč spraviti v tako sramoto pred sošolci. Neumna in žleht. Uf! Lulanje v posteljo vsaj samo od sebe mine. Neumnost pa ne.

Ne vem kako nihče od vas ne vidi da za vsem tem govorjenjem da otroci lahko lulajo v posteljo do 5h let čisto normalno, pa še dlje, stoji kapitalistični pleničarski lobi. Sicer sam nimam otrok, ampak nisem toliko neumen da bi verjel, da te tovarne v plenice ne dajejo substanc zaradi katerih potem otroci postajajo inkontinentni. Kako drugače pojasniti današnja zapoznela odvajanja od plenic, moji starši trdijo da jih jaz nisem potreboval že po nem letu!

In da grejo plenice boljše v promet jih še lepo okrasijo in pobarvajo:

[img]https://media.nappies.co.nz/wp-content/uploads/2019/06/huggies-drynites-night-time-pants-for-girls-2-4-years-11-pack-8.jpg[/img]

[img]https://i.redd.it/zqw3oih3oyr41.jpg[/img]

[img]https://cdn.shopify.com/s/files/1/0997/1140/products/42660_Silhouette_Active_Fit_587x411_540x.jpg?v=1564588267[/img]

Kot bi šlo za navadna oblačila… Podjetja poznajo svoj posel

In očitno jih ljudje dovolj kupujejo, da ih lahko izdelujejo še naprej in pri tem lepo profitirajo.

Kapitalizem, ne veš kako prav imaš! Današnja podjetja v zrak spuščajo chem traile, zakrivajo obstoj nezemljanov, namnoma v vodo spuščajo bakterje ki ljudi naredijo neplodne… . Zdaj pa so začeli še postavljati 5G stolpe preko katerih omogočajo kitajcem širenje Koronavirusa in poboj peznzionistov ki izrčrpujejo državno blagajno.
Me pa preseneča da ljudje raje nakupujejo na tone wc-papirja, namesto alu folije… Wc papir jih pač ne bo zaščitl pred 5G sevanjem.

Možno je, da je pleničarski lobi plačal psihologom v prejšnjem stoletju, da so razglasili, da naj ima otrok plenice tako dolgo, dokler sam ne pove, da jih noče več. Oz. da ko ponoči ne bo več moker, naj mu poskusno vzamejo plenico, če pa bo spet, pa spet nazaj, ker potem ni še pripravljen. Čakat otroka torej. Bolj kot plačilo pleničarski industriji pa je po moje to posledica permisivne vzgoje, ki je potem vplivala na vsa področja otrokovega življenja. Otrok naj odloča o vsem. Do kdaj bo imel plenice, do kdaj se bo dojil, do kdaj bo jedel pasirano….Saj nekatere stvari so bile za ponucat, nekatere so pa škodljive. Iz ene skrajnosti se je šlo v drugo. Od tega, da so dali otroka na kahlo praktično odkar je znal sedet- nekje 6, 7 mesecev, do tega, da ga niso dajali na kahlo ne na WC do 4. leta.

Tvoja mama je pa imela pralne plenice in se ji ni ljubilo vnedogled prat zadev, zato so takrat otroke dajali na kahlo praktično ko so sedeli. Po tolikem urjenju so bili nekje pri treh letih res tudi ponoči suhi- tako kot je večina tudi danes. Tvoja mama je pač pozabila, da ti je še kakšno leto ali dve ponoči kar uhajalo.:) No, razen če nisi eden redkih fenomenov, ki so dejansko pri enem letu ostali čisto suhi. Še prej so pa tudi fantki imeli kikelce in ne hlačk in so kar lulali in kakali po bajti, če se niso ravno v kahlo. Potem so to ženske počistile enkrat zvečer, ponoči so pa v posteljo dali slamo, da so na slamo lulali, to so vsake par dni zamenjali in je bilo. Ko je fantek nekje pri treh letih nehal lulat na tla, v slamo itd. je dobil fantovske hlače in to je bilo veselje za fantka. Če je te fantovske hlače (na roko zašite, seveda) polulal, je moral bit spet v kikelci in so se mu vsi smejali. Res se je potrudil, da je prišel do tistih hlač.:)

Jaz ziher nisem bil v kikelci, ker smo krščanska družina in kikelce so za punčke ali geje- jaz nisem nič od tega!

Ma ne, saj pravim, to je bilo še v časih moje stare mame, tam v 20-tih ali 30-letih prejšnjega stoletja. To mi je ona pravila, kako je bilo pri njih, ko še plenic niso imeli. Kasneje so bile pralne plenice, te si verjetno tudi ti imel.:) Kot tudi jaz. Ko pa so začele pamperske, pa se staršem več ni mudilo, da bi čim hitreje otrok bil suh.

Ne poslusajte ljudi ki niso imeli teh problemov. Ki sanjajo o nekih kampih, pediatrih, tabletah… Sam sem mocil posteljo do 12.leta. Problem je bil trden spanec, tako trden da me niti starsi ponoci niso mogli zbuditi. Z leti je tudi spanec postal manj trden in problem se je resil sam od sebe prakticno cez noc. Pa nismo nobenih plenic uporabljali. Pod rjuho polivinil in to je to

Tisto zgoraj o kiklcah je veljalo pred 2. sv. vojno. Po njej kiklc ni bilo več, otroci so nosili spodnje hlače kot danes. Starši in vzgojiteljice so se trudili, da bi bili otroci čimprej suhi. Pralnih strojev ni bilo, treba je bilo prati na roke, od srede 60ih naprej v pralnem stroju. In tako je bila večina otrok čez dan suha pri letu in pol. Potem so po 1970 prišle plenice za enkratno uporabo. Prve so bile skoraj neuporabne in se niso prijele. Z novejšimi, izboljšanimi modeli je prišlo pranje možganov, da otroci pri letu in pol niso dovolj razvti za na kahlo, kasneje se je ta starost postopno podaljševala. Danes je normalno, če otroci letajo okoli v plenicah skoraj do šole in pleničarska industrija ni še nikoli tako cvetela kot danes.

Pa saj to sem rekla glede kiklc. Tam do 20. in 30. letih prejšnjega stoletja so bile kiklce. In ostalo tako kot praviš.

Vav, nisem vedel da take plenice sploh obstajajo.
Vem da so otroške pleničke tam velikosti 5-6 za 3 letne otroke, in potem tiste bele medicinske tavelike, ko jih nosiš na stara leta. Da je še pa vmes kaj takega pisanega, pa nisem vedel…
Verjamem da otroke potem ni sram biti v teh plenicah (ki dejansko bolj zgledajo kot hlačke in ne plenice) ker dejansko zgledajo nekako “kul”.

Vav, nisem vedel da take plenice sploh obstajajo.
Vem da so otroške pleničke tam velikosti 5-6 za 3 letne otroke, in potem tiste bele medicinske tavelike, ko jih nosiš na stara leta. Da je še pa vmes kaj takega pisanega, pa nisem vedel…
Verjamem da otroke potem ni sram biti v teh plenicah (ki dejansko bolj zgledajo kot hlačke in ne plenice) ker dejansko zgledajo nekako “kul”.
[/quote]

ja pa havalbogu no… Kako se morajo pošutit skoraj najstniški otroci, kogredo v kakšno šolo v naravi, pa se jim dogaja močenje postelje – ne glede na to, kaj je vzrok: hvalabogu, da so na voljo tudi diskretne spodnjice-plenice.

Šola lulanja v Rakitni pa bo v dveh tednih rešeno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close