7-letnik zanalašč lula v plenico
in kakšna korist bo od tega, razen da bodo vsi neprespani? Če otrokova žleza ni zrela in ne izloča hormona je ne mores prisilit, ne zlepa ne zgrda. Edina rešitev so tablete ali čas. In ja, zadeva je dedna, bolj pogosta pri fantih. Vprašajte pediatra, vam bo vse razložil.
[/quote]
Nekateri otroci tako trdno spijo,v
da jih tiščanje ne zbudi. Ponavadi ni treba dolgo zbujati, se hitro pokaže ali je res žleza. Lahko pa samo pogruntate, ob približno kateri uri je moker in ga takrat peljete na stranišče.
Naš sine spi kot bi ga kdo ubil- preprosto se ne zbudi, pa če bi poleg njega usekala bomba. Zaradi tega smo tudi prenehali z alarmom, ker je prej zbudil naju, ko sva spala v sosednji sobi. Z zbujanjem pa smo poskušali ko je bil še mlajši, ni pomagalo kaj dosti (zbudila sva ga 2x na noč, včasih sva že bila prepozna), to da bi ga zdaj zbujala na vsake 2 uri ne pride v poštev, že tako ponavadi premalo spimo 🙁 .
Koliko je pa res s temi signali organizma pa ne vem, mož pravi da je to samo neko nakladanje, ker on ni imel plenic (niti bombažnih), bilo mu je zelo neprijetno v mrzli mokroti, pravi da si je želel da se to enkrat neha, ampak preprosto zavestno ni mogel.
jaz spim kot top, od nekdaj. Ko sem bil star 8 let, starša sta šla delat v soboto zjutraj, jaz doma spal, pa je prišel stric iz tujine in želel vstopiti. Ker je vlak prišel zgodaj, je bil že ob 6. zjutraj pri nas. Menda je tako ropotal in butal na vrata, zvonil, metal kamne v okno… nič ni pomagalo, spal sem do 9. Čakal je 3 ure, da sem ga spustil not.:)) Še zdaj sem koma, ko spim. Ampak če me je lulat, se pa zbudim ponoči. Itak da ne lulam v posteljo.:) tako da ja, je nek signal, ki te zbudi, ko te tišči. Še zdaj kdaj sanjam, da grem na stranišče in lulam ful časa, potem se zbudim in ugotovim, da me res tišči na stanišče.:)))
Kako ne verjameš na signal organizma?? A ti ne greš prav nikoli ponoči lulat? A se ne zbudiš, ker te pač tišči? Ali pa lulaš v posteljo?:)))
Meni je to enako kot tiste, ki dojijo do šole. Sori.
Zdaj bo poletje, čez jogi lepo nepremočljivo rjuho, pa plenice dol in naj se navadi normalno spat. Ne rečem, da 7-letniku kdaj uide, da pa mu uide vsako noč, sori, to je lenoba, razvajenost, pač se je navadil plenic in mu ni treba o ničemer razmišljat, on je na komot in briga njega.
Še zjutraj se mu ne da vstati, se raje kar v plenico polula! EEeeeeeej!
To je znak, da je njemu plenica komot! Če bi mu bilo zoprno, bi šel lulat na stranišče vsaj zjutraj, tako kot vsak normalen človek! Tako pa mu je plenica prirasla na rit in se je ne bo še lep čas znebil!
(bemtiš, mi gredo po glavi tiste fotke odraslih Američanov, ki krožijo po FB, s plenicami, ki gledajo izpod hlač in to sredi nakupovalnega centra!!!!)
Avtorica srčno upam, da ste to težavo z lulanjem omenili zdravnivi in fa se zavedaš da to ni lenoba, vendar resen problem. Moj nečak je star 12 let pa žal ponoči ni suh. Nima plenic, bil že 3x na taboru, hodi okrog zdravnikov, psiholohov…….so mu naštimali uro ponoči na vsake 2 uri. Njemu je hudo ker ne more iti k nobenemu sošolcu prespat, tudi tabori so zanj “sramotni” pa za enkrat še ne najdejo ne vzroka ne rešitve. Tisto z jemanjem žepnine pa groza oz res butasto. Priznaj si, da imate problem in da to ni kaprica od otroka. Noro kaj berem
Smo imeli nepokretnega svojca na rehabilitaciji v Soči.
Zelo predana in delavna zdravnica jim je čez dan”odvzela” plenice, kader jim je nudili vso pomoč pri prestavitvi iz vozička na WC, takoj ko so poklicali. Ona je govorila o reedukaciji mehurja, da se spet navadi opravljati svojo funkcijo.
Verjetno je pri otrokih drugače. Ampak v tem primeru je delovalo.
Ja, pa se bo. Točno telo te bo zbudilo ob neugodnosti med spanjem. A tebe ne zbudi, ko te tišči? A se v posteljo polulaš? Isto je z malčki. S plenicami so točno ta impulz telesa, da se zbudi, ko ga začne tiščati na WC, uničili- baje se ta impluz zbudi nekje od 1 leta do 4. let. Ker pa so dali organizmu signal, da ni nič narobe, če se poščiješ med spanjem, saj ni neudobja, ker imaš plenico, se signal ne “prižge” in med spanje lulaš. Če ne verjameš, vprašaj kakšnega psihologa, kako zelo fizični impulzi vplivajo na psiho.
Še zdaj se spomnim, ko je sin, ki je spal med nama z ženo, ker je bil vročičen in imel angino, star točno 2 leti- med tisto vročino ponoči se je zbudil in v nekakšnem deliriju govoril, da mora lulat. Pazi, 3 tedne prej smo mu vzeli plenico ponoči, ker je bil že mesece suh čez noč. Nikoli v življenju se ni polulal v posteljo. Hčeri smo vzeli plenico pri 3 letih, pa je še ene dva meseca tu in tam lulala v posteljo, dokler se ji ni organizem privadil, da je brez plenice. In se je začela zbujat za lulat. Prej se pa ni, je kar ponoči lulala v plenico. In sem prepričan, da če bi ji pustili plenico do 4. leta, bi se še težje odvadila tega. Kaj šele kasneje.
Podcenjuješ podzavest, ki ima veliko vpliva na našo zavest.
[/quote]
Daj vprašaj kakega urologa ali strokovnjaka za otrokov razvoj. Ker nimaš pojma. Že to, da primerjaš delovanje odraslega telesa in otroškega, je velika brca mimo.
Daj vprašaj kakega urologa ali strokovnjaka za otrokov razvoj. Ker nimaš pojma. Že to, da primerjaš delovanje odraslega telesa in otroškega, je velika brca mimo.
[/quote]
pa daj ženščina si dopovedat da obstaja neka notranja ura, alarm nekaj pač, kar tudi otroku da vedeti da ga tišči na stranišče in se ponoči zbudi. Moj se je pri dveh letih zbudil ponoči ko ga je lulat tiščalo, me poklical in še čisto zaspanega sem odpeljala lulat, v momentu je potem nazaj zaspal. Kaj pa misliš da ga je zbudilo? Sveti duh? In to je naredil par tednov potem ko sem mu odvzela plenico. dokler je imel plenico se pa nikoli ni oglasil in zbudil. seveda se otrok zaveda nekako da plenice nima in da se mora zbudit.
pa kaj ti ni jasno? a misliš da imajo vsi otroci do 13. leta plenico ponoči al kaj? valda ko nimajo več plenice in jih ponoči tišči, se bodo zbudili. in to je ta alarm o katerem ti gor ljudje skušajo dotupit. Res, česa ne kapiraš?
zahebi urologe, tem se itak ne da ukvarjat s takimi težavami in te odpravi, češ da se bo slej ko prej uredilo. če težiš, ti da tablete in to je to.
Ne, človeški ali bolje rečeno otrokov organizem ne deluje tako. Zato, ker bo otroku neudobno, ko bo moker, se zaradi tega ne bo telo odločilo, da ga bo naslednjič zbudilo preden se polula. Če se ti moje besede zdijo nabijanje v prazno, pokliči kakega urologa, pa naj ti on razloži.
[/quote]
pri mojem je točno to odpravilo nočna lulanja v posteljo. imel je 4 leta ko smo mu plenico vzeli, enostavno sem menila, da je dovolj. Nismo nič komplicirali, dala sem podlogo spodaj. Še dvakrat se je polulal in obakrat se je zbudil ponoči in me klical, ker je bil moker in mu je šlo na živce. Medtem ko sem jaz preoblačila posteljo se je on sam stuširal in preoblekel. Tudi to mu je šlo na živce ker je bil zaspan. Po tistem pa sploh ni več lulal v posteljo. nikoli! jaz bi šla s to teorijo še dlje in bi rekla, da dokler ima otrok v podzavesti, da lahko lula v postelji, saj ima plenico, bo tudi lulal in se ne bo niti zbudil vmes, celo če ga ne tišči tako zelo. Ko pa enkrat nima več plenice, pa mu podzavest pove, da naj ne lula, saj ni še nujno. Zbudi se šele, ko ga dejansko zelo tišči.
Drugače ne morem razložiti tega pri svojem otroku. Dokler mu nisem plenice vzela je bila popolnoma mokra zjutraj. Ko sem mu jo vzela, je samo še dvakrat lulal ponoči, potem pa nikoli več, čeprav je pil ravno toliko kot prej, nobenega cirkusa okoli tega nismo delali, sploh nismo omenjali. Kako si torej to razlagaš? Prosim, povej.
pa daj ženščina si dopovedat da obstaja neka notranja ura, alarm nekaj pač, kar tudi otroku da vedeti da ga tišči na stranišče in se ponoči zbudi. Moj se je pri dveh letih zbudil ponoči ko ga je lulat tiščalo, me poklical in še čisto zaspanega sem odpeljala lulat, v momentu je potem nazaj zaspal. Kaj pa misliš da ga je zbudilo? Sveti duh? In to je naredil par tednov potem ko sem mu odvzela plenico. dokler je imel plenico se pa nikoli ni oglasil in zbudil. seveda se otrok zaveda nekako da plenice nima in da se mora zbudit.
pa kaj ti ni jasno? a misliš da imajo vsi otroci do 13. leta plenico ponoči al kaj? valda ko nimajo več plenice in jih ponoči tišči, se bodo zbudili. in to je ta alarm o katerem ti gor ljudje skušajo dotupit. Res, česa ne kapiraš?
zahebi urologe, tem se itak ne da ukvarjat s takimi težavami in te odpravi, češ da se bo slej ko prej uredilo. če težiš, ti da tablete in to je to.
[/quote]
Točno tako. Ko je ta funkcija v njegovem telesu do kraja razvita. Nič prej, nič potem. Pri nekaterih je to pri 2 letih, pri drugih pri 5, pri nekaterih izzveni šele s puberteto. A misliš, da imajo ti zadnji do pubertete plenice? Seveda ne. Zakaj se torej prej ne odvadijo, ampak še leta trpijo zaradi tega? Ti moraš ločiti med tistimi, ki se zaradi polnega mehurja zbudijo, a se mirno polulajo ker vejo, da imajo plenico in med tistimi, ki jih poln mehur ne zbudi, ampak šele mokrota (če sploh, ker če so toplo pokriti in topli, jih niti mokrota ne zbudi). Pri prvih deluje tvoja metoda. Vzameš plenico, dvakrat se polula, vidi, da mu je zoprno in od takrat te za lulat pokliče. Pri drugih ne pomaga nič, ne odvzem plenic, ne kazen, ne nagrada, ampak se mora telo na tem področju do konca razviti.
Otroku delata veliko psihološko škodo. Pogovorite se s pediatrom, otroka pa nehajta psihirati. Tukaj je strokovna razlaga, čeorav ne morem verjeti, da tega še nista brala:
https://vizita.si/novice/imate-otroka-starega-pet-let-ali-vec-in-mokro-posteljno-rjuho.html
Mali je pokvarjenec… Polno rit ima vsega. Pri 7 letih sem si na bideju ze vodo namerno pod curkom skropila v scegetavcek in sem zgodaj zacela s spolnostjo, ampak imam normalne otroke. In vajin mali tocno ve, kaj dela in da mu mokro in toplo mocno pase. Tudi tvojega sina vzburja ibcutek mokrote in toplote. Razvil se bo v nepopravljivo spolno moteno osebnost, ki bo za zacetek in konec spplnega odnosa potreboval polulanje. Tega se bo dobro zavedel v resnici sele takrat, ko bo v soli v naravi ugotovil, da se vrstniki iz njega norcujejo. Takrat ga bo globoko postalo sram, kar je za take razvajence edino zdravilo, takoj se bo potrudil lulati na ec. Ce bo kdaj moker, mu bo skrivaj pasalo, kar ima povezano s psihicnim ugodjem in tudi smrad urina njemu osebno disi ; zal tako dalec sta ga vidva prignala z vajino nekriticnoarjo, ker ga nikdar nista okarala. Letos in vsako leto ga.poaljita v solo v naravi. Obvezno med tabornike. In na morje skupaj z drugimi otroci, kako se imenuje tisti projekt? Tam bo kregan, “ker je velik fant in lula v hlace, to ne sme” kar bo njegovim misicam pomagalo do tega, da jih bo sam ojacal. In bo koncno ozdravljen.
Plenico obvezno vzeti stran vsaj za en mesec. Potem boste videli, ce se bo kaj spremenilo. In to naredite brez drame, tudi ko se bo polulal, to je tudi pomembno, ker vpliva na njegovo podzavest. Cakati s plenico pri 7 letniku je po moje velika napaka. Lahko se pa tud do 20-tega zgovarjate na mehur in hormone.
Ne poslušaj jih.
Sama vem kako je to. Predvsem je važno a ne delaš drame IN da ne praviš tega naokoli. Sama sama sem do 14 leta nosila najprej plenice underjams, nato pa tavečjo številko drynites (pa sme danes čisto vredu punca). Imela sem srečo da sta oba starša razumela da tega ne delam nalašč in da nista pravila tega okoli, saj bi se pogreznila v zemljo če bi slišala da moja mami naokoli razlaga moje probleme. In brez skrbi, nehalo se bo samo od sebe, verjamem da bi tvoj sin raje dobil višjo žepnino pa da jo zapravi za sladkarije, kot pa da bi zanjo dobival plenice, ki rešujejo problem za katerega sploh sam ni kriv.
Je pa lepo da to z možem mirno sprejmeta. In da se tudi on ne sekirap reveč. Ko sem bila njegovih let, me je bilo sram če sem se zbudila z “uporabljeno” plenico, celo skrivala sem to, lagala sem da sem suha in se včasih zjutraj preden so me prišli zbudit zanalašč preoblekla v suho plenico… Ko sem pa bila malce starejša pa sem to začela sprejemati kot nekaj naravnega, se zaradi tega ne sekirati preveč, in končalo se je samo od sebe.
Upam da se tudi pri vam čimpre konča!
Omg, 14- letnica v plenicah… Sploh si ne predstavljam tega. Kako je to zgledalo, kaj pa potem vložki?
Tebe bi morali starši malo vzgojiti, da to ni naravno,niti normalno in da ti plenica ponoči ne pripada že več kot 10 let. Kaj 10, 12 let pa je to to, moj sonček je bil že pri 18 mesecu brez plenic podnevi, pol leta kasneje pa tudi ponoči.
Fantu plenico dol!
Vsaj za kak teden. Priporočam da kupite posteljne podloge, če se vam zdijo pralne predrage pa kupite za enkratno uporobo (vem da majo in v DM in v Muller) namesto plenic, postelje bo zaščitena , pižama pa mokra. Tako mu bo neudobno, in če se je na plenico res navadil, se bo kmalu začel zbujati v mokri pižami, in če to počne zanalašč bo gotovo nehal. Če se ti zdi, mu reci da mora tudi sam dati svojo mokro pižamo v pranje. V kolikor to problema n bo rešilo, pa nadaljujte s plenicami, bo že prerasel.
Točno tako. Ko je ta funkcija v njegovem telesu do kraja razvita. Nič prej, nič potem. Pri nekaterih je to pri 2 letih, pri drugih pri 5, pri nekaterih izzveni šele s puberteto. A misliš, da imajo ti zadnji do pubertete plenice? Seveda ne. Zakaj se torej prej ne odvadijo, ampak še leta trpijo zaradi tega? Ti moraš ločiti med tistimi, ki se zaradi polnega mehurja zbudijo, a se mirno polulajo ker vejo, da imajo plenico in med tistimi, ki jih poln mehur ne zbudi, ampak šele mokrota (če sploh, ker če so toplo pokriti in topli, jih niti mokrota ne zbudi). Pri prvih deluje tvoja metoda. Vzameš plenico, dvakrat se polula, vidi, da mu je zoprno in od takrat te za lulat pokliče. Pri drugih ne pomaga nič, ne odvzem plenic, ne kazen, ne nagrada, ampak se mora telo na tem področju do konca razviti.
[/quote]
Ne, moj se ni zbujal dokler je imel plenico. tudi sam je povedal, da to dela med spanjem, da se sploh ne zbudi. Zbudil se je šele potem, ko ni imel več plenice. Lahko razlagaš kolikor hočeš, plenica je potuha, in organizem to ve. Konec in pika.
Ti si cela podedovano. Jao.
Tvoj ded je lulal zaradi stiske, otrok pa ker je razvajen in lahko.
Pod njega daj nepremočljiva podlogo in plenice dol. Garant, da po nekaj dneh več ne bo lulal,pa pred spanjem nič pit.
Ne morem verjet, da v 2020 mamica daje 7letnika v plenico, ker je njej bolj na komot. Čudno, da še ga nimaš na joški in mu pasiraš vso hrano in hraniš po flaški.
Te že vidim, kako boš z njim hodla na fax in razgovore za službo.
Omg, 14- letnica v plenicah… Sploh si ne predstavljam tega. Kako je to zgledalo, kaj pa potem vložki?
Tebe bi morali starši malo vzgojiti, da to ni naravno,niti normalno in da ti plenica ponoči ne pripada že več kot 10 let. Kaj 10, 12 let pa je to to, moj sonček je bil že pri 18 mesecu brez plenic podnevi, pol leta kasneje pa tudi ponoči.
[/quote]
Včasih se čudim koliko folk stvari ne razume…
Okoli 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najstnikov ima težave z močenjem postelje (če ne verjamete, sami poglejt številke) . Očitno je to dovolj, da se nekaterim staršm to zdi “nenaravno” saj so imeli srečo da je bil njihov otrok eden izmed tistih 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ostali moramo očitno biti zasmehovani. Ni čudno da je to še vedno tabu tema…
No, ne rečem, morda je zanalašč, ne poznam tvojega sina. Moda nabaviš kašna 2 ali 3 pakete nepremočljivih podlog, pa naj se dečko zbuja v mokri pižami- in če je res eden izmed tistih 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok ki na to ne morejo sami vplivati to ne bo spremenilo ničesar, in kmalu boste ugotovili da so dryniteske ene izme najbolj praktinih rešitev.
Ps: če te res zanima, do 14 leta pač nisem nosila nočnih vložkov, ta funkcionalnost je že bila pokrita 😉
Hvala vsem za bolj ali manj koristne nasvete
To z podlogo smo že poskusili. Lani je 3 mesece spal na njej. Zbujal se je pač zjutraj v mokri pižami , enako pogosto kot pa prej v plenicah (5x na teden). Bilo je samo več dela z pranjem, zato smo se vrnili v plenice. Podlogo na postelji pa še vedno ima, v primeru če bi mu “nočne hlačke” kdaj premočile.
Lahko pa povem to novico- tako danes kot včeraj zjutraj se je zbudil suh (in tudi v ponedeljek in sredo)- tako da je bil ta teden 4 noči suh!
Beri in se pouči
Včasih se čudim koliko folk stvari ne razume…
Okoli 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} najstnikov ima težave z močenjem postelje (če ne verjamete, sami poglejt številke) . Očitno je to dovolj, da se nekaterim staršm to zdi “nenaravno” saj so imeli srečo da je bil njihov otrok eden izmed tistih 98{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Ostali moramo očitno biti zasmehovani. Ni čudno da je to še vedno tabu tema…
No, ne rečem, morda je zanalašč, ne poznam tvojega sina. Moda nabaviš kašna 2 ali 3 pakete nepremočljivih podlog, pa naj se dečko zbuja v mokri pižami- in če je res eden izmed tistih 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok ki na to ne morejo sami vplivati to ne bo spremenilo ničesar, in kmalu boste ugotovili da so dryniteske ene izme najbolj praktinih rešitev.
Ps: če te res zanima, do 14 leta pač nisem nosila nočnih vložkov, ta funkcionalnost je že bila pokrita 😉
[/quote]
super, no. imaš plenico do 40. leta in si pokriješ tudi menstro s to plenico, potem si menda 10 let brez, pol pa spet uporabljaš inkontinentne plenice in to je to.:)))
14 let si imela plenice??? Resno?
Ja, okoli 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} otrok nad 5 let ima še vedno težave z močenjem postelje, ampak velika večina jih ima psihične težave. Lahko s tem podzavestno izsiljujejo starše in z njimi manipulirajo, ker so starši s tem močenjem preobremenjeni. Če bi preoblačenje postelje, pranje polulanega perila in vse ostalo prepustili otrokom, sami pa se s tem ne bi niti malo obremenjevali, grem stavit, da bi tudi močenje prenehalo. Isto je z neješčimi otroci. Taki hitro ugotovijo, da lahko s svojo ješčnostjo ali neješčnostjo vplivajo na starše in se tega poslužujejo. Če bi staršem dol viselo, ali otrok je ali ne in bi imel na razpolago hrano če bi bil lačen, ne bi bil nihče neješč. V tretjem svetu ni problemov z neješčimi otroci, ali ne?
nič ni osramočen in pod stresom, če se tudi zjutraj ko je buden, poščije v plenico, ker je tako bolj udobno.:)))
Če bi bil osramočen in pod stresom, bi se šel skrivoma na WC preobleč v gate. Ne pa da pred materjo ščije v plenico, hahaha.
Takoj vzemite to potuho od plenice in kot je nekdo napisal, nehajte se razburjat zaradi tega. Dovolj je star da je to njegova stvar. Povej, da se tebi ne ljubi vsak dan pospravljat, da naj to naredi sam. To ni nobena kazen, ampak naravna posledica tega, da pač lula v posteljo. Potem je potrebno to počistit in to razume, kot razume, da mora pobrisat, ko polije sok.
Naj se sam odloči. dokler v posteljo lula, imejte še star jogi, kakšno plastiko čez in rjuho navrh. bo šlo v mesecu dni.
[/quote]
Kaj pa (spet) ti veš in se pametno delaš….
Kaj pa če tamali doživlja….stres…. nasilje.… s strani svojih bližnjih ( batine, udarci, kletvice napirmer…..) ali pa s strani vrstnikov….
Tako uriniranje pri tej starosti , ki se tako “Pojavi” je lahko tudi in predvsem psihičnega vzroka, ne pa fiziološkega.
Forum je zaprt za komentiranje.