6. rojstni dan
Glede na to da imate različne ideje, vas še jaz prosim za eno! Kaj pripraviti za zabavo 6. roj. dne! Imeli smo že sendviče, narezke in štručke s sirom in šunko od sladkega pa poleg torte še ježeke in šamrole! Pa ne vem kaj bi letos da bo nekaj posebnega! Predvsem pa drugačnega in ob enem enostavnega????
lp in hvala za vaše nasvete!
Z iskalcem pod “zabava”, “rojstni dan”, “pogostitev” najdeš veliko, ogromno.
Kar se spomnim, so zelo hvalile nekakšne picete. Testo za kruh (oz. pico) razvaljaš v pravokotnik, obložiš po želji (sir, šunka…), zaviješ kot zavitek. Režeš posamezne kose, kot polžke jih polagaš na pekač. Skratka natanko tako kot pitulice, samo da je testo kvašeno in drug nadev. Verjamem, da se lepo speče, sicer sama še nisem poskusila. Zaenkrat smo pri nas “vzeli” šele krušno testo in nadevane štručke :-))
Od sladkih reči so dobre cimetove rolice, najdeš pod tem imenom ali “cinnamon rolls”. Tudi krušno testo, narezano v polžke, sladko s cimetom, prelito z mascarpone sirom.
LP Mimi
Pozdravljena!
Jaz ti, tako kot mimi predlagam picete. Sem jih naredila za fantov rojstni dan, ker sem tudi jaz že naveličana narezkov. So res okusne, ni preveč dela, pa še veliko jih rata. Sigurno pa bodo zanimive za otroke.
So pa res okusne, ker sem mogla vsem prisotnim ženskam na rojstnem dnevu dati recept. No, poleg picet pa sem jaz naredila še polnjene francoske štručke, za katere recept najdeš na Kulinariki. Tudi dobro.
Za sladico sem pa naredila orehovo rulado s kislo smetano, še eno sadno rulado, katero sem namazala z marmelado in napolnila s stepeno smetano v katero sem vmešala ananasove koščke (kar iz kompota v konzervi) in kavbojski štrudel oziroma kot rečejo nekateri pita brez testa. Sliši se veliko, ampak je zelo hitro narejeno, pa še enostavno je. Tudi jaz nisem taka, da bi že en teden prej stala v kuhinji in pripravljala, zato so mi takšne stvari kar dobrodošle.
Pa lepo praznujte!
Forum je zaprt za komentiranje.