Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 6-dnevni delovnik

6-dnevni delovnik

Danes sem izvedela,da imamo po novem 6dvevni delovnik, skupaj 40 ur teden. Sedaj pa me zanima kako se to vse vodi, pa baje sobota dopust….. Koliko dni dopusta imate zaradi tega več? Kako potem koristiti lanski dopust, a bi se moral na spremenjeni sistem povečati upoštevajoč sobote? A je potem dopust manj ur? Nevem ne poznam tega sistema, do sedaj smo imeli 40 ur teden od ponedeljka do petka in to je bilo to.
Hvala za kakršno koli informacijo.
Meli

Tud jaz imam 6 dnevni delavnik.Pri nas pa je takole:ko delaš cel teden zjutraj se pravi pet dni zjutraj delaš tudi celo soboto od 7-17.Ker pa že imamo ponavadi v soboto ob 12 uri 40 urni delovnik se ti ostale ure do petih štejejo kot nadure.Upam,da me razumeš.Nadure bi nam pa mogli popravem plačat,vendar nam jih ne in tako ti ne preostane druzga kot da 20-30 nadur na mesec”popušiš”.Ja tako je pri nas,ko delamo pr najbolj bogatem slovencu!!!!!!!

mamica

Koliko pa imaš dopusta a imaš zaradi takega delovnika kaj več?

Dopusta imam normalno tulk ko mi ga pripada.To je 24 dni.Da bi ti zaradi tega več dopusta pripadal oa nevem no.Pr nas je štala glede tega in potem ure brišejo in take zadeve,da jih ne prikažejo.Sej pokoristit jih pa tud ne moreš,ker nas nikoli ni dosti.

mamica

Ja naj bi bilo več ker baje se ti med tednom šteje po 7ur, sobota pa pet zato pa sprašujem, ker nevem, bo treba pri poštarjih preverit, baje da majo oni tko. Pa vseeno hvala.

Seveda ti pripada več dopusta, pri nas dobijo za delo v sobotah 2 dni dopusta več (delajo vsako drugo soboto).
Sicer pa ne vem, zakaj ljudje, ki “trpijo” v službah, ne zamenjajo služb. Mislim, da vsak, ki ni zadovoljen s svojo službo, slabo opravlja svoje delo. Če hočeš delati je služb kot blata, res pa je, da ne samo v pisarnah, ampak moraš kaj tudi fizično narediti.

Poglej,če je to letel na mene.Jaz niti slučajn ne delam v pisarni,ampak v trgovini za blagajno stojim 8 ur.Več dopusta za to,ker delamo ob sobotah,nedeljah,praznikih pa nimamo.Sem pa po poklicu trgovka in nevem kam naj grem delat da bo boljše.Sicer pa nič ne jamram sam povem kako je pr nas.Sej drugje po trgovinah pa tud ni nič boljš.Imam družino in po desetih letih dela v tej firmi pa priznam da nimam jajc da bi šla kam drugam.Da bi pa slabo opravljala to delo,ker z njim nisem zadovoljna,no to pa naj kdo drug presodi.

mamica

Tudi sama nisem nezadovoljna, ampak vprašam, ker sem bila celo leto na porodniški. Sedaj pa smo pripojeni, prej smo imeli 40 urni delovnik od pon do petka, sedaj pa 40 urni od pon. do sobote. Se pravi boš moral dati kar nekej dopusta vseh sobot pa ni mogoče delati, ker je v soboto samo ena imena. Zato sprašujem, kako se to v praksi tam kjer to imajo obračunava. A se mi lanski dopust šteje po 7 ali osem ur, verjetno po sedem in so me spet….

Pri nas je 6-dnevni delovni teden. Urnik je narejen tako, da kak teden delaš 38 ur, kak teden pa 42 ur (ali 39, 41). V glavnem pogliha se.

Imamo 4 dni dopusta več na osnovni dopust (osnovni za 5-dnevni delovni teden znaša 20 dni), za sobote.

Poglej kako je v kolektivni to opredeljeno. Ampak kakršna koli mučka pomeni, da ni v skladu z zakonodajo.

Pri nas je pa tako : 6 dni po 6 ur in 40 min , dopusta pa imam na račun takega blesavega urnika 5 dni več .Samo kaj mi pomaga ko pa ga nimam kdaj izkoristiti – lanskega še 21 dni.

Pet dnevni delovnik— ko vzameš en teden dopusta porabiš 5 dni dopusta
Šest dnevni delovnik – ko vzameš en teden dopusta porabis 6 dni dopusta

Zaradi tega dobiš dodatne dneve dopusta. Nam je pri tistih, ki so prešli iz pet v šest dnevni teden upoštevala tudi lanski dopust 6x, vendar ne vem, če je to prav.

Mi dobimo 5-7 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close