Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis 5 oseb, ki jih srečaš v nebesih

5 oseb, ki jih srečaš v nebesih

Končno mi je bila spet ena prebrana knjiga všeč! Sem že mislila, da sem odpovedala kot bralka, ampak knjigo Micha Alboma sem prebrala celo, v manj kot mesecu dni in mi je bila všeč.

Po tematiki se mi je zdela podobna knjigi A. Sebold V mojih nebesih, ampak nekako bolj pomirjujoča oz. happyendovska, kar mi ustreza.

Sedaj se lotevam (po priporočilu enega izmed Knjižnih moljev v temi o ljubezenskih romanih) debele knjige Gora je mlada (avtorja se sedaj ne spomnim, je pa knjiga tam, iz 70tih let), ki se na začetku zelo lepo bere.

Mogoče pa sem bila jaz v nebralskem obdobju, sedaj pa sem spet dobra stara.

LP vsem!

No, končno! In sem prav vesela, da ti je bila všeč knjiga, ki sem ti jo enkrat jaz omenila :-). Res je taka simpatična zadeva, bolj na easy. Poskusi še s Skrivnosti primer ali kdo je umoril psa, je tudi taka simpa knjiga (čeprav povsem v drugo smer).

Ponosno lahko povem, da sem jo že prebrala. Se mi je zdela malo preveč na easy, ampak se v svoji trenutni bralski kondiciji ne obremenjujem s tem. No, sem pa prebrala tudi Naravni roman od Gospodinova, pa mi je bil tudi všeč, pa po moje ni lahko branje.

A preveč easy ti je bila? Meni je bila pa to neverjetno simpatična knjiga. Ni pa seveda kakšna klasika :-).

Jaz sem tudi ravno prebrala Naravni roman. In ne morem, da ne bi napisala, kako zelo se strinjam z ajo, ki je zaključila: “Sam roman je bil za moje pojme zelo berljiv in mi je gladko stekel, mi je bil všeč. Le na koncu mi ni pustil nič kaj dosti. Nekako kot tista sladkorna pena iz sejmov, dokler jo ješ, je zelo sladka in prijetna in uživaš v njej. Ko pa se ti raztopi, ti ostanejo prazna usta, brez okusa.” Nenadkriljiv opis občutkov ob branju.

No, mogoče je easy malo neposrečena beseda, no, se pa vidi, da gre za mladinski roman. Mogoče pa daje vtis lahkosti zaradi sloga, ki je pač v stilu prvoosebnega pripovedovalca.

Glede Naravnega romana pa se tudi jaz strinjam s tem skorajda literarnim opisom branja. Ampak pred kratkim sem bila na izletu po Bolgariji, pa me je malo bolj potegnilo noter in so občutki tudi malo pod tem vtisom.

New Report

Close