4h delovnik- pravice
Pozdravljeni!
Imela bi nekaj vprašanj in sicer:
zaposlena sem za 4h pa me zanima ali mi pripada regres in koliko, do kdaj ga morajo izplačat in, ali v enem ali več obrokih. Ali je po zakonu da delavcu regres pripada in v kakšnem primeru ga ne dobi?
Pred kratkim sem izvedela da, če ti delodajalec po pretekli pogodbi za določen čas ne da v podpis nove pogodbe potem to avtomatsko pomeni da si zaposlen za nedoločen čas.Kaj pa če ti jo ponudi v podpis po dveh tednih od prenehanja, v tem času pa si normalno delal. Ali je v takem primeru nujno to pogodbo sprejet in jo podpisat(podaljšanje pogodbe za določen čas) če hočeš biti zaposlen oz. če se ne strinjaš ti pač ne podaljša delovnega razmerja in te preprosto odslovi.Kako pa je v tem primeru? Ali si zakonsko potem zaščiten da lahko delodajalcu ugovarjaš brez da izgubiš zaposlitev.
Lp!
zdravo,
če ti da pogodbo za določen čas prepozno, lahko poveš, da pričakuješ za nedol. čas, a pripravi se na boj, vsaj moja izkušnja je taka, da so mi zagrozili, da so me odjavili iz zdravstvenega in pokojninskega zavarovanja in da moram takoj podpisat, če ne bom že še videla. pa sem raje poklicala odvetnika, ki je črno na belem razjasnil stvari. službo še imam, a zavedala sem se že takrat, da bi prav lahko ostala brez nje:-)
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.