4 urni delovnik, 4 ure bolniške
Točno tako, za 4 ure boš dobila plačo, za 4 ure pa bolniško nadomestilo.
Bolniško nadomestilo bo prvih 30 dni obračunano skladno z vašo Panožno kolektivno pogodbo (zadnji mesec ali zadne tri mesece pred nastopom bolniške, % odvisen od vzroka bolniške), od 31.delovnega dne naprej pa po ZZZS zakonu (glede na lansko plačo, % odvisen od vzroka bolniške).
Pripada pa ti poln prevoz in polna prehrana, odmor pa sorazmerno skrajšan.
Maja in pol junija (30 delovnih dni) so obračunali bolniško po Panožni kolektivni pogodbi, od druge polovice junija naprej pa dobivate bolniško po ZZZS zakonu. In po tem zakonu boste dobivali bolniško nadomestilo do konca bolniške, torej do konca oktobra.
Če ste bili do sedaj 8 ur na bolniški, od zdaj naprej pa 4 ure, bo pač bolniška polovico tega (govorim o brutu), druge 4 ure pa bo normalna plača.
4 ure se obračuna normalno, 4 ure pa bolniške, odvisno, ali so te 4 ure 90, 80, 70, 60 posto obračunane (odvisno od razloga bolniške).
Dopust pa, kot je rekla Barca, 4 ure dopusta, 4 bolniške, s tem, da se v tem primeru šteje celotni dan dopusta 8 ur (1 dan) in ne samo 4 ure dopusta, kjer bi en dan dopusta lahko razdelila na dva dni.
Barca, bi imela eno vprašanje zate, ker znaš to izračunati. Sem se nekaj mučila, pa ne gre. Zaradi 80 posto bolniške imam neto 796 €, recimo, da je 800 neto. Kako izrčunam še teh 20 posto, da bi vedela, koliko bi bila 100 posto plača neto? Saj je lahko približek. Je že dolgo od tega, pa enostavno ne gre in bi prosila za pomoč pri izračunu. V izračunih sem švoh, ampak je fajn in sem vesela, ko si lahko pomagamo drug drugemu. Hvala.
Jutri začnem delat 4 ure in me je zelo strah, ker ne vem če bom zmogla. Ortoped je sicer napisal 4 urno delo in obvezno sedeče delo, kar je pa komisija enostavno spregledala. Ne vem kako bom 4 ure na nogah. V službi pa tega ne upoštevajo, dokler ni napisano na odločbi.
Čisto sem že depresivna od tega, ne morem spat, če pa že zaspim, pa mam grozne sanje. Bojim se bolečin, tablete pa tak jem že pol leta.
Groza!
Lp, Katja
Pa ko si šla pred komisijo, si jamrala, da te boli hrbet, da ko pol ure stojiš, da te zagrabi krč in se moraš obvezno usest? Čim več moraš povedat kako je tvoje realno stanje…Ker če greš pred komisijo moraš samo jamrat itd če želiš da te uvrstijo čim bolj nižje.
Poleg tega pa-imaš 15 dni časa za ugovor na odločbo,…
Na komisijo me sploh niso klicali. Če bi me, bi jim razložla za kaj gre v mojem primeru. Odločbo sem dobila domov 1. v mesecu in s 1. v mesecu (toraj še isti dan bi mogla v službo). Sem z vsemi papirji letela v službo in so mi dali 14 dni dopusta. Danes sem delala 4 ure komaj. Upam, da bom zdržala do konca marca. Potem pa vložimo vlogo za naprej. Do operacije je še kar nekaj mesecev.
Na komisijo me sploh niso klicali. Če bi me, bi jim razložla za kaj gre v mojem primeru. Odločbo sem dobila domov 1. v mesecu in s 1. v mesecu (toraj še isti dan bi mogla v službo). Sem z vsemi papirji letela v službo in so mi dali 14 dni dopusta. Danes sem delala 4 ure komaj. Upam, da bom zdržala do konca marca. Potem pa vložimo vlogo za naprej. Do operacije je še kar nekaj mesecev.
Imam vprašanje glede plačila bolniške
Zaposlena sem za 4 ure dnevno,v bolniško sem šla z 18.9 traja pa mi do 9.11
Za 18 dni v mesecu sem dobila plačilo tako kot morem,zanima pa me če bi morala dobiti plačano bolniško
od delodajalca za preostalih 13 dni ki so trajali do konca meseca.Kako se bo računala bolniška za celi mesec odsotnosti in preostalih 9 dni v novem mesecu
Prosim če mi lahko odgovorite
Kako imate pa v pogodbi o zaposlitvi zapisano, koliko znaša bolniška? Ali v kolektivni pogodbi? Načeloma je 80% plače, gleda se pa malo drugače (lansko leto, obrazec M4). Če gre za poškodbo pri delu, naj bi bila bolniška 100 %.
Delodajalec vam krije bolniško za 30 dni, naprej pa vam izplačilo sicer opravi on, potem pa dobi refundacijo od ZZZS.
In seveda v času trajanja bolniške ne dobite kakšnega nadomestila za prehrano in prevoz.
Forum je zaprt za komentiranje.