4 urna bolniška
Po dolgi bolniški sem se vrnila na svoje staro delovno mesto. Odvzeli so mi pol dela,oz. polovico strank s katerimi sem delala. vse bi se strinjala,da je tako prav…ampak dva sodelavca sta tudi na 4 urni bolniški skoraj eno leto,pa jim niso odvzeli strank. Nočejo mi pa pisno obrazložiti zakaj so to naredili. Ne zdi se mi prav. Pomoč prosim?
Pikic,
vsekakor vam verjamem, da je krivično kar doživljate ob prihodu v službo, a žal iz tega opisa je težko svetovati. Kot strokovnjak za varnost v medosebnih odnosih svetujem v primeru trpinčenja na delovnem mestu (TDM), ki je nedopustno nasilje ter obenem groba kršitev zakonodaje.
V vašem primeru bi se morda bilo vredno poskusiti pogovoriti z nadrejenim glede utemeljenih razlogov za ukrepe, potrebno je seveda poznati lastno pogodbo o zaposlitvi, ki ureja vaše razmerje z delodajalcem, če tu še ne bo rešitev, se obrnite na pooblaščene za kadre v organizaciji. Tudi od tu naprej obstajajo nadaljnje poti, a priporočam, da greste po korakih. Ne vsega, a marsikaj se da rešiti z varnim pogovorom.
V kolikor menite, da se nad vami izvaja TDM, potem si o ukrepih in možnostih iskanja rešitev oglejte naslednji dve temi: zakoni in povezave ter soočanje s TDM.
Želim vam miren dan,
Forum je zaprt za komentiranje.