Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 4 urna boleznina in dopust

4 urna boleznina in dopust

Pozdravljeni,

prosim vas za pomoč.
Sodelavka je pri nas zaposlena za polni delovni čas za nedoločen čas.
Po prestani bolezni je prejela odločbo ZZZS-ja o zmožnosti za delo v skrajšanem delovnem času – 4 ure dnevno.
Torej bo 4 ure na dan na bolniški, 4 ure pa bi morala oddelati.
Za slednje 4 ure bi želela koristiti dopust. Zanima me če je to možno (4 ure boleznine in 4 ure dopusta) in če je, kako se ji šteje dopust (dan za dan ali po urah).

Že v naprej hvala z nasvete in lep konec tedna!

vzamejo ti 1 dan dopusta,ne gre da bi dobila 4 ure bolniške in 4 ure dopusta

Hvala gost2014!
To najbrž pomeni, da delodajalec kljub vsemu refundira pri ZZZS plačo za 4 ure boleznine, istočasno pa delavcu za vsak delovni dan odpiše en dan dopusta. Če prav razmišljam, se to delavcu ne izplača (za 4 ure odsotnosti mora koristiti dan dopusta), medtem, ko se delodajalcu za delavca, ki je tako rekoč na dopustu, vrne cca. polovica plače.

Dopust se koristi po dnevih in ne po urah. Sama sem delala zaradi poškodbe dolgo časa po 4 ure, dopust je šel za cel dan in ne za 4 ure, medtem se mi bolniška ni prekinila.

Še nekaj. Včeraj je zdravnica povedala sodelavki, da v primeru zmožnosti za delo za 4 ure (druge štiri pa imaš boleznino) dopusta (namesto da delaš 4 ure) ne smeš koristiti. Ali kdo ve, ali je to res?

Ne, to ni res.

Lahko pa seveda zdravnica pove, v katerem zakonu in členu piše, da delavec v takšnem primeru ne sme koristiti dopusta.

To ne drži, ali pa ja, naj pove, kje to izrecno piše oz. če se je zakonodaja kaj spremenila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close