4 ure bolniška
Če je bolna, v nobenem primeru ne sme v tujino, že zaradi možnega koriščenja zdravstvenih uslug v tujini. Če jih bo koristila, jih bo morala najbrž celo sama plačat. Človek bi mislil, da so ljudje v bolniški zato, ker je nekaj narobe, če pa je nekaj narobe pa ja ne morejo dopustovat daleč od doma. Pri tej mami bi lahko sklepali, da je njena bolniška vprašljiva.
Sej imaš odločbo od ZZZ-ja, če si zadržan od dela 8 ur, moraš bit doma, razen kar ti osebni zdravnik dovoli.
Če pa si zadržan od dela 4 ure, pa delaš v prostem času kar želiš pač kolikor ti zdravje dopušča seveda. Tudi na morje ali v hribe greš lahko, parvtako v tujino. Sicer pa če imaš kakšno omejitev, ti piše itak na odločbi, katero dobi tudi delodajalec, seveda brez zdravstvenih podatkov.
dej ne seri no, si kadj bila na bolniški od komisije? Si sploh kdaj prebrala kakšno odločbo???
Očitno nimaš pojma o zdravstvenih težavah in zdravljenju.
Tudi tebe bo še kdaj doletelo, da boš polna in se pol spomni takrat, kaj sedaj pišeš tukaj! :)))
Ma kakšna foušija, najbolj da se vsi doma zaprejo v konzervo in gnijejo, ne. :)))
Poznam človeka, ki se je invalidsko upokojil zaradi težav s srcem, potem pa je čez dva meseca splezal na Triglav.
Ne mislim, da bi moral invalidsko upokojen človek doma gniti, sprehod in zmerna vadba, plavanje in kolesarjenje sta za srčne bolnike zelo priporočljiva, me je pa streslo, ko je iz Kredarice poslal razglednico svojim sodelavcem.
Prijazen podzrav bivšega hudo bolnega delavca, ki ne more delati za pisalno mizo, lahko pa pleza po visokogorju.
4 ure bolniške so bile dodeljene z nekim namenomin mama gotovo ve, kakšnim.
Naj si prebere odločbo in se pogovori s svojim zdravnikom.
Nad besedilo v odločbi njen šef ne more nastopiti.
Da bo jasno tudi dvomljivcem, mama pač ima manjši tumor, ki je potrjen in viden po vseh slikanjih.Za enkrat ima samo hujše občasne glavobole, drugače pa kar gre in dela po 4 ure zato ker je to zahteval njen nevrokirurg. Na dopust pa bi vseeno rada šla, ker še mi zdravi ne vemo kako bo jutri, kaj šele bolni. Hvala vsem za prijazne odgovore.
Kot sem že povedal. Če se držiš zakona, šef sploh nima pravice niti vprašati in kaj šele zvedeti kaj je sploh tvoji mami. Pomebno je samo, da je 4 ure dolžna delati. Tvoja mama ne sme nikakor delati več kot 4 ure z dnem podpisa, v nasprotnem primeru jo ZZZS kaznuje.
Če delodajalcu ni kaj prav, se lahko pritoži v trehj delovnih dneh, pa saj ti itak vse piše na odločbi.
Kar se tiče ZZZS-ja je vse OK, če gre na morje ali kam drugam. Če pa delodajalec hoče nagakti, bo nagajal tako ali drugače in ne glede na njeno bolniško 🙂
To pa žal ne bo držalo – na moji odločbi, ko sem bila za 4 ure v bolniški, je pisalo, da imam dovoljene izhode za 4 ure službe in k zdravniku, drugam ne. Tako da je kar lepo treba prebrat, kaj piše na odločbi!
Res pa je, da delodajalec nima kaj spraševati, kaj ji je. In dopust še zmeraj lahko koristi, le da to pomeni samo, da ne gre v službo 🙁
To pa žal ne bo držalo – na moji odločbi, ko sem bila za 4 ure v bolniški, je pisalo, da imam dovoljene izhode za 4 ure službe in k zdravniku, drugam ne. Tako da je kar lepo treba prebrat, kaj piše na odločbi!
Res pa je, da delodajalec nima kaj spraševati, kaj ji je. In dopust še zmeraj lahko koristi, le da to pomeni samo, da ne gre v službo :([/quote]
BO DRŽALO. Saj sem rekel, da je potrebno prebrat odločbo. Jaz nisem imel nobenih omejitev. Tudi sodelavec jih nima, čeprav je bil skoraj 2 leti na bolniški na 4-ih urah. Vsi smo bili na morju in tudi v tujini.
Forum je zaprt za komentiranje.