4 ure/4 ure
Ker sem jih imela dopoldan (ker drugače ni šlo), sem jih v času službe, tako da sem potem tisti čas, ko me ni bilo, le podaljšala, da sem imela 4 ure dela pokritega. 4 ure moraš biti v službi. Če si prisotna npr. 2 uri in te eno ni vmes, potem oddelaš še 2 uri, ko se vrneš.
V vsakem primeru moraš biti v službi 4 ure.
Zagotovo ne moreš hoditi na terapije med službo v smislu, da se ti to šteje v delovni čas. Se pravi, je ok tako, kot je bilo. Na terapije si šla med službo in si za tisti čas prenesla delovne ure notri kasneje.
gost2014, ne moreš biti cel dan na bolniški, če ti da osebni oz. imenovani zdravnik bolniško za 4 ure dnevno, pač odvisno od zdravstvenega stanja.
Sem bila 4 mesece na bolniški v polno zaradi poškodbe, nato sem delala po 4 ure, nato po 6 ur in šele nato v polno in sem se morala ravnati po odločbi komisije. Bolniška je tako trajala 8 mesecev, ker je bila poškodba huda.
Ko sem bila 4 mesece na bolniški v polno, sem se morala voziti 20 km na rehabilitacijo v UKC in do povračila potnih stroškov iz strani zzzs nisem bila upravičena, saj ni šlo za poškodbo pri delu. Torej sem jih morala kriti sama.
Ko sem delala po 4 ure, sem si dodatno fizioterapijo uredila v ZD blizu službe, saj ti na fizioterapijo ni potrebno hoditi ravno v kraju svojega bivanja.
Je malo drugače, ko si vezan na odločbo imenovanega zdravnika in ne moreš po svoje ravnati.
Če bi dobro prebral, sem sem morala tudi sama voziti v UKC (20 km iz svojega kraja), ker UKC nimamo v našem kraju. In se mi finančno ni splačalo (ker mi mesečne za 4 mesece ni nihče povrnil), če mi od polne bolniške skoraj nič plače ni ostalo.
Če pa ne bi imela v nadalje možnosti fizioterapije v ZD blizu službe, ko sem začela po odločbi komisije delati najprej po 4 ure in sem jo morala opravljati, pa za komisijo oz. imenovanega zdravnika zzzs ne bi bil tehten razlog, da bi imela polno bolniško samo zato, ker se mi ne splača voziti na fizioterapijo zaradi financ. Ker je za njih tehten razlog, da greš na fizioterapijo zaradi izboljšanje zdravstvenega stanja. In mi tako zaradi takšnega razloga, kot si ga navedel ti pri osebnem zdravniku, polne bolniške ne bi dali, niti za 4 ure. Čeprav bi jim to osebni zdravnik predlagal.
Zato je razlika, če si vezan na komisijo ali pa le na osebnega zdravnika.
To je tudi hkrati odgovor na tvoje prvo vprašanje.
V to smer ti je tudi že Gogi odgovoril. Mogoče bi moral poizkusiti še v to smer (z odločitvami komisij zzzs po odločbah), da bi razumel dva podobna odgovora.
Forum je zaprt za komentiranje.