Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 4 uni delovnik in pravice

4 uni delovnik in pravice

Pozdravljeni!

Imam en problem s katerim se ukvarjam že skoraj od začetka nastopa poizkusnega dela. Namreč ni vse tako kot mi je bilo na začetku predstavljeno. Ponudili so mi zaposlitev za nedoločen čas, pod pogojem, da podpišem BIANKO ODPOVED.To mi je bilo čudno, zakaj so mi sploh ponujajo takšno stvar ko pa je prepovedana. Nato so mi rekli, da ko bom redno zaposlena, da bom morala ostajati dlje in pomagati ostalim, če še no bodo svojega dela dokončali.
No pa sedaj še to… bilo mi je rečeno, da bom plačana fiksno 8 ur, če pa delo prej opravim grem lahko domov. To sem se tudi držala, (so to tudi vedeli pa so bili tiho), sedaj pa sem izvedela, da bom ta mesec plačana po opravljenih urah. GROZA! Ker sem svoja dela prej opravila in sem prej odhajala domov,imam sedaj premalo ur in bo plača zelo nizka. Izgubila sem motivacijo do dela, ki sem jo prej imela tako da res ne vem…..
Baje pa to tudi še ni vse in so mi ostale povedale, da bom morala biti pripravljena na še kakšno presenečenje.
Zato sedaj razmišljam( ker sem iz njihovega razgovora razbrala da bi njim nekako to bolj ustrezalo, že zaradi samih stroškov) da bi jih zaprosila naj me zaposlijo samo za 4 ure ostalo pa mi plačujejo po pogodbi.
Tudi zame bi bil ta sistem boljši, ker je to samo prehodna služba.
Zanima me kakšne so moje pravice pri zaposlitvi za 4 ure, kako je z dopusti v primeru da ostanem dlje, malico, prevozom. Kako si lahko sama doplačujem delovno dobo.
Kakršna koli pomoč in nasvet iz vaše strani bi bil dobrodošel.

Arwen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close