365 pravljic za lahko noč?
Ne vem, če se kdo spomni tele knjige, ampak ko sem bila majhna, smo doma imeli tako debelo knjigo kratkih zgodbic in pesmic za vsak dan v letu. Po glavi mi gre naslov 365 zgodbic za lahko noč. Nič podobnega ne najdem. A se kdo spomni točnega naslova? Da bi kje našla to knjigo si niti pomisliti ne upam 🙂
Založba Karantanija je lani izdala knjigo 365 zgodb o živalih. Sicer to ni to, je pa lahko prijeten nadomestek.
Sicer pa poskusite poiskati 365 zlatih pravljic za lahko noč v antikvariatu (tam človek najde vse mogoče), ker je v knjigarnah namreč tudi slučajno ni dobiti (izšla je l. 1975, je torej še starejša kot jaz, he he he).
Tudi sama bi rada kupila to knjigo. Žal mi je, da knjigarne oz. kdorkoli ne zna prisluhniti željam ljudi. Pred leti sem jo imela priliko videti pri prijateljici in že takrat sem pomislila, da ko bom imela vnuke bom kupila tudi to knjigo.Iz moje mladosti so bile tudi lepe kitajske pravljice s skupnim naslovom Sončna gora. Iskala sem jo po celi Sloveniji in jo s pomočjo naše knjižnice dobila in skenirala. Je pa zelo tanka tako, da zaradi tega ni bilo problemov.
Zanima me 365 zlatih pravljic za Lahko noč. Moj email: laokoon@volja.net