344 € vračila dohodnine, a mi ne gre v glavo
???? ma kaj sanjaš??? Ma kaj govoriš, da ti pripada celoletna olajšava. No, prej ko neki na pamet…se prej prepričaj.
Jaz sem danes dobila dohodnino in niti pod razno nimam olajšave 2800eur.
kopirano :
1. Splošna olajšava je namenjena vsem zavezancem, pod pogojem, da drug rezident zanje ne uveljavlja posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana. Zmanjšanje letne davčne osnove za leto 2007 se prizna v višini 2.800 € oziroma 233,33 € na mesec.
233,33 na mesec
???? ma kaj sanjaš??? Ma kaj govoriš, da ti pripada celoletna olajšava. No, prej ko neki na pamet…se prej prepričaj.
kopirano :
1. Splošna olajšava je namenjena vsem zavezancem, pod pogojem, da drug rezident zanje ne uveljavlja posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana. Zmanjšanje letne davčne osnove za leto 2007 se prizna v višini 2.800 € oziroma 233,33 € na mesec.
233,33 na mesec[/quote]
Če je to res, poem nekaj hudo ne štima 🙁
kopirano :
233,33 na mesec[/quote]
kar pomeni 12×233,33 EUR za 12 mesecev, če te v teh 12tih mesecih nihče drug ni uveljavljal v olajšavi kot vzdrževanega člana.
če te je slučajno en mesec kdo uveljavljal, znaša olajšava 11×233,33. olajšava ne deluje tako, da bi se ti ne priznavala samo za mesece, v katerih si zaposlena.
Nikjer v prvem postu ni napisano, da bi jo kdo uveljavljal kot vzdrževanega družinskega člana.
Zakaj pa ti nimaš priznane splošne olajšave 2800 EUR, pa moraš sama vedet.
Saj bi, ampak nimam podatkov, s katerimi bi lahko preverila. Imam samo odločbo o dohodnini. Če vpišem v izračun njihove podatke, se seveda vse ujema.[/quote]
pa dobro, no… saj pa veš, koliko si zaslužila lani. iz prilivov na TRR lahko ugotoviš neto plačo, na podlagi tega si pač izračunaj bruto in prispevke. 2×1.300 EUR ti tud v primeru, da prispevki niso bili plačani ne morejo nanesti 4.000 EUR osnove.
Kar se pa plačila prispevkov tiče:
1. imate izpiske iz TRR
2. imate bruto bilance za lansko leto (?)
domnevam, da nimate ravno veliko zaposlenih. že iz samih izpiskov na tRR-ju bi se moralo videt, koliko je bilo plačano in ali je bilo plačano dovolj, glede na vaše plače.
Saj bi, ampak nimam podatkov, s katerimi bi lahko preverila. Imam samo odločbo o dohodnini. Če vpišem v izračun njihove podatke, se seveda vse ujema.[/quote]
pa dobro, no… saj pa veš, koliko si zaslužila lani. iz prilivov na TRR lahko ugotoviš neto plačo, na podlagi tega si pač izračunaj bruto in prispevke. 2×1.300 EUR ti tud v primeru, da prispevki niso bili plačani ne morejo nanesti 4.000 EUR osnove.
Kar se pa plačila prispevkov tiče:
1. imate izpiske iz TRR
2. imate bruto bilance za lansko leto (?)
domnevam, da nimate ravno veliko zaposlenih. že iz samih izpiskov na tRR-ju bi se moralo videt, koliko je bilo plačano in ali je bilo plačano dovolj, glede na vaše plače.[/quote]
Pa tudi če dokumentacije nimate, pokliči na pristojno DURS izpostavo vašo referentko ter jo povprašaj, če so bili redno oddajani REK obrazci in če so bili plačani prispevki.
Brez skrbi bo to povedala. Tudi če ne boš imela “razbitega” zneska za vsakega delavca posebej, boš imela skupno. Prispevki so itak fiksni procenti, od tam naprej pa si lahko peš izračunaš, kaka je dohodnina in kaj pride neto, to pa potem preveriš na svojem izpisku TRR.
Forum je zaprt za komentiranje.