3 mesece brez prihodkov
Lep pozdrav!
Pardomn, že prej sem pisal o tem, pa sem potem zasledil še nekaj tem, da bje pri izredni soc. podpori lahko priložiš račun,. če greš kupit hrano ipd. In če tzo vse nakupim v vrednosti napr. 650 € (na računu spet ne m bo mojega imena, le npr. če dam mercator piko) ali lkkljub temu nižjemu znesku nakupa lahko dobim izredno DSP, ki znaša nekje 80,000 sit (vsaj prej ej bilo tako=). Torej ni važno koliko zneska je na raunu, da bi dobil izredno oc. podporo?
in al ije res, da sem upravičen do dela razlike do soc. pomoči, glede na to, da sem pri 3. mesečnem usposabljanjuz v 1. mesecu delal le 10 dni in da potem zaradi tega dobim , ker sem dobil le tolikšno plačo za 20 dni, lahko dobim še tisto razliko, kar manjka do soc. podpore? konkretno: za 10 dni sem dobil 120 .e, soc. pa imam 200 .e, potem bi še mogel dobiti 80 €. V mojem kraju na CDS vse soc. delavke govorijo drugače, vsaka po svoje, ali ne poznajo zakona, definitivno pa niso med seboj uskalejani, na tekočem z novim zakonom. Kaji moja sod. celavka je rekla je rekla, ko dobim prvo “plačo” za tistih 10 dni naj ji odnesem bančni izpisek (saj od firme ne dobim plačilne liste) in po tistem mi ukinejo podporo. Ker je zadnjič ni bilo, sem se obrnil k drugi soc. delavki, ki pa pravi, da mogoče še dobim tisti del razlike, kar mi manjka. Ker je izplačilo DSP 21. v mesecu, jaz pa sem bančni izpisek odnesel komaj 18. bo mogč prepozno..ali bom to pote dobim nasledjii mesecc ali pa mi v celoti ukinejo?
in če se s s sosedom zmenim, ki kupuje npr, drva, da da na moej ime? Alli pa je narobe, če je na ime moje mame, bom kljub tmeu dobim izredno
Trenutno sem na 3 mesečnem usposabljanje preko Zavoda, za kar dobim 300 € od Zavoda in potne stroške (s podjetjem nimam pogodbe). Ko to končam, pa naslednje 3 mesece ne bom dobival prav nobenih prihodkov, niti socialne podpore, kar je absurdno zastrašujoče.
Pred nekaj mesecih je bilo še tako, da si poleg teh 300 € od Zavoda imel še soc. podporo, za kar bi se še splačalo delati, čeprav delovna doba ne gre, za malico pa moraš sam priskrbeti, razen, kjer je tako urejeno, da kuhajo v določeni oraganizaciji in jo dobiš. A sedaj so ukinili soc. podoporo in mi je ostalo teh 300 €, kar absolutno ni fre do nas, oz tistih, ki so pred tem tako dobivali. In kako lahko Ministrstvi za sioc., zadeve, družino…smatra teh 300 € za redni dohodek. Saj pa nam to plača Zavod, kar pomeni, da smo še zmeraj na Zaovdu in smo ja upravičeni o soc. pofpot.-V mojem primeru pa je tako, da dobivam tako/tolikšno malico, da cenovno ne znaša toliko, kot bi morala po zakonu. Poleg tega sem v taki oraganizaciji, kjer se delajo tudi ob sobotah in nedeljah, za kar bi moral biti bolje plačan, čeprav Zaovd misli, da delaš le od pon. do petka, zato povišice ni. Nadure pa lahko izkoristimo le s fraj dnevi, brez izplačila za nadur.
Prej pa je bilo tako, če si se zaposlil, si še 3 mesece dobival soc. podporo. Kje je tu logika in seveda pravičnost?
Baje se da zaprositi za enkratno soc. podporo, vendar pri tem moraš priložiti nek račun, za osnovno preživetje, npr., da si kupil olje ali drva ipd. Jaz že imam to kupljeno, pa me zanima kakšen račun bi še lahko priložil, ker baje ni nujno, da prav takšen račun priložiš. Bojim se, da ne bo dovolj, da napišem, da bom 3 mesece brez vsakršnihkoli prihodkov in da podporo potrebujem za plačilo tekočih računov. Sem pa solastnik hiše v deležu 1/4, drugi del je od mame, oče pa je umrl.
Je možno, da bi navedel, da denar potrebujem za ureditev registrracije avgta, čeprav je avto na očetovo ime? On isec nima vozniškega dovoljenja, tako ja zuporabljam avto, kar se danes ne bi smelo smatrati za luksuz, ker brez avta dandanes še težje dobiš službo!
Imamo pa tudi vrt in če navedem, da nam je pridelek uničen zaradi prevelike vlage (iz jarka nam je voda zalila vrt) in toča povsem uničila pridelek-kakšen dokazt potrebujemo za to oz. kakšen obrazec in kje se to da dobitiž? A bi to mogli poslikati?
I skreo se opravičuejm in mi je zelo žal, da sem bila tako dolga in da mi bopste znali odgovoriti, čerpav sem vbvse bolj zbrskano napisal.
Kaj pa to, da imam zaradi promtnih prekrškov veliko neodplačanih dolgov, a mi pri te lahko pomaga CSD (čeprav nisem bil jaz vedno kriv in ali pri tem moram pokazati odločbo sodnika za prekške oz. sodišča?
Ali pa lahko prosim kakega sorodnika, znanca, ki bo kupil npr. kakšno kurjavo, da se medsebojno zemnimo tudi z distributerjem klurjave, da izdjao na moje imeć9
Ali imate kako idejo na kakšen način pridobiti to izredno oz. enkratno soc. podporo oz. kaki račun bi lahko priložil in ali ima kdo izkušnje s tem?
Jaz sem drugače zelo pošten in zelo nerad mučkam, delam izven zakona, a ko sem prisiljen v taki situaciji, da bom 3 mesece brez prihgodkov, mi pač ne gre v glavo. A pred mesecih
Upam, d ane bom več imel kakšnih vpašanj, zat Va s res vljudno prosim, da mi poskušate čim bolj temeljito odgovoriti na vsa moja dilematična vprašanja, ker sem že maximalno obupan in en vemkako bom živel glje, saj em mi pomarajojo ž zelo grde misli, motivacija npo minu smeri.
Prosim za nasvet za moj obup, za kar sem vam izredno hvaležen.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.