256 MB kartica za foto
Zdravo!
Ne vem sicer točnega odgovora na tvoje vprašanje vendar ti lahko povem naslednje:
do nedavnega sem na dig.kameri SONY in na dig. fotoaparatu SONY uporabljal iste memory stick kartice. Prav zato sem tudi oboje kupil od istega proizvajalca. Seveda sem mem.sticke lepo čuval saj cena res ni zanemarljiva. Vendar kar naenkrat ena od teh kartic na kameri ne dela več (dela pa na fotoaparatu-na srečo). Glede na te moje iskušnje jaz prav gotovo ne bi tvegal in kupoval rabljenih kartic, saj ne veš kako je prejšnji lastnik delal z njimi.
Dobro premisli! Pa čim boljši nakup ti želim!
LP horus
Nekatere enote znajo formatirati kartice in če nisi pozoren, ti jo lahko sformatira v format, ki jo razume samo ona in nihče drugi. Ampak to se da običajno rešiti tako, da vstaviš kartico v PC bralnik kartic (dobiš jih že zelo poceni) in jo formatiraš pod Windowsi (ponavadi FAT32 sistem). Potem spet dela povsod.
Problem stare kartice na novem aparatu bi bil potencialno samo, če je stara kartica narejena še v 5 voltnem sistemu (napetost napajanja), novi aparat pa bi znal zapisovati samo 3,3 voltne kartice. Tak aparat bi imel potem prenizko napetost za zapisovanje stare kartice. Ampak to je samo teoretično res, ker so vse kartice ki sem jih videl do sedaj delovale tako v 5V kot 3,3V sistemih. Čisto običajna praksa je tudi, da ljudje dnevno uporabljajo isto kartico za prenašanje podatkov med različnimi PCji, sem pa tja pa jo vtaknejo še v fotoaparat, ki ga sicer ne rabijo vsak dan.