Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine 2400 evr na m2 v Ljubljani

2400 evr na m2 v Ljubljani

Smo tik pred nakupom stanovanja v ljubljani (Šiška). 4 nadstropen blok letnik 1959..kar ohranjen(zamenjna streha,prebarvano stopnišče).Bližina rožnika,vrtca,šol…tudi odmaknjen od glavnih cest. 2,5 sobno stanovanje adaptirano;parket,kuhinja, kopalnica,ploščice. Dve veliki sobi,kabinet(cca8m2),kuhinja z jedilnico,kopalnica in dve kleti.Parkirišča nima posebej določenega. Cena 150.000 evr. Vem, da je stanovanje vredno pač toliko, kolikor zanj da kupec…ampak vseeno me zanima ali je ta cena resnično prevelika? Hvala za vaš odgovor.

pozdravljen, predvidevam da objekt nima dvigala, svak je pred 4 mesevi kupil dvosobno stanovanje (57 m2) v 4 nadstropju 4 nadstropnega bloga v polju brez dvigala za 96k eur, res da je tvoja lokacija nekoliko bolša ( zna bit pa prevelika gužva in problemi s parkiranjem…) pa se mi vseeno zdi vsota nekoliko pretirana, je pa on gledal takrat in bi se našlo tudi kaj za bežigradom v zupančičevi jami tam k so isti bloki kot v polju za dosti podoben denar ( kakih 5-10k več)

dvigalo močno zbije vrednost nepremičnine, tako da bi na tvojem mestu pogledal še kaj, razen če ti lokacija ne odigra take vloge da ti je to vredno

lp

čakam themanovo ponudbo, on ma sigurn kej na zalogi po -50% cenah..ali koliko so po njegovem že padle..

Zakaj bi dvigalo zbilo vrednost nepremičnine?

sory mislil sem ” če nima dvigala”

Po moje je solidna cena in tudi hkrati natančno povprečna prodajna cena v Ljubljani v tretjem četrletju – 2399 evrov na kvadratni meter. Šiška je lep del mesta, sploh če stanovanje ni ob kaki hrupni cesti in ker je Rožnik blizu. V plus ti govori tudi vse, kar si naštel, da je obnovljeno.
Pomemben dejavnik je parkiranje – preveri pri sosedih, kako je s tem. In seveda dvigalo. Nisi napisal, v katerem nadstropju je stanovanje. in če je brez dvigala v 4. …

Jasno je, da je cena prenapihnjena, počakaj še malo pa se bo to stanovanje prodajalo po okoli 70.000 €ur, potem pa bomo videli, kako se bodo ceglarji smejali in norca delali.

Šiške in Polja ne moreš primerjati. 96 k za 57 m2 v Polju je verjetno tudi kar realna cena, sploh še v 4. nadstropju brez dvigala.
Med Zupančičevo jamo in Poljem pa je tudi bistveno večja razlika kot kaih 5-10 k.

Prosim če administrator odstrani prejšnji komentar, ki naj bi ga napisal jaz !!!

Tole vaše ceglarsko sranje gre že čez meje.

TheMan

Zakaj nebi potem še malo počakal pa ga bo lahko kupil za 50.000 EUR, potem se bo pa nekdo zbudil hehehe

Dvigala ni…stanovanje je v prvem nadstropju. Je pa še nekaj. Podobna stanovanja se prodajajo v bližini, istih blokih, vendar delno obnovljena…Za cca. 133.000 evr. Zanima me kolko v realnosti stane takšna adaptacija (okna, parket, kakšna predelna stena…)

Če daš delat firmi, veliko, od 400 do 500 evrov na m2 (če je bilo res adaptirano od a do ž). Manjša, nezahtevna predelna stena z vrati vred bi rekla tam okoli jurja. Tako da je recimo ta razlika med “tvojim” in neadaptiranim kar realna.

Polje je bilo od nekdaj kar nekaj cenejše od drugih delov LJ, smo tudi mi nekaj časa gledali tam. Za ceno enosobnega blizu centra LJ bi tam dobili lepo dvosobno.

Boš pa moral že malo bolj pojamrat, administratorji sem ne zahajajo. Imajo pa, ne boš verjel, maile in telefone in možnost ZS.

Če je stanovanje v 1. nads., potem to dvigalo ni pomembno.

Tudi če ne daš obnavljat firmi in sam najemaš različne obrtnike, je cena adaptacije 500 €/m2.
Brez predelnih sten. Minus: precejšnje število dni dopusta, ko boš moral nujno biti zraven.
(+nervoza, adaptacija stanovanja ni najbolj prijetna in recesija za obrtnike niti slučajno ne velja). Plus pri tem je, da se sam odločaš, kako boš adaptiral oz. kako naj bo videti stanovanje (podi, ploščice, okna, vrata …). Lahko adaptiraš delno, in te pride manj.

Normalno je, da so cene po različnih lokacijah mesta različne: ne gre samo za oddaljenost od centra, temveč za kup drugih dejavnikov. In seveda, kako je zgrajen blok. Pravzaprav se vse, kar si opisal, sliši solidno, moti me samo letnica bloka – 1959 (pred skopskim potresom). Čeprav Šiška, se mi zdi, ni na potresnem območju. Pametno pa je pogledati karto Ljubljane – potresna in poplavna območja.
Pa parkiranje postaja čedalje bolj problematično.

Ni kaj. Sem zelo vesel za te vaše nasvete. So mi v veliko pomoč saj se sami bolj malo spoznamo na te nepremičninske stvari. Pa še iz ljubljane nismo v originalu..;) Mimo njih pa ne gre. Ko pa enkrat pride dan, ko je treba vzet kredit….pa vsaka stvar postane pomembna;) ŠE ENKRAT HVALA IN LEP POZDRAV.

Me veseli. Pomembno je, da si ogledate čim več stanovanj, tako jih boste najlaže vrednostno primerjali med sabo. Pa čim več informacij zberite. Če se le da, od tistih, ki jih poznate in ki so že kdaj kupili/prodali/adaptirali stanovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close