Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 20 let delovne dobe, dobim sploh penzijo?

20 let delovne dobe, dobim sploh penzijo?

Imam 20 let delovne dobe in če sem dovolj stara za penzijo, ali sploh dobim penzijo, ker imam premalo delovne dobe ali se penzija dobi tudi za manj delovne dobe, če si star dovolj za penzijo in je zato pač manjša penzija , ve kdo kaj več o vsem tem?? Hvala!

Čakaš pač starostno in dobiš. Kaj češ, sem na istem, 27 let.Nima smisla da doplačuješ. So mi rekli na SPIZ. Če bo mala pa itak dobiš varstveni dodatek, pa si tam.Naj me kdo popravi,ampak tako so meni rekli.

Ženska dobi ob starosti najmanj 61 let in najmanj 20 let delovne dobe
penzijo. Prej verjetno ne in sigurno malo.

Torej jo dobim, četudi imam le 20 let delovne dobe in dobim jo ko bom dovolj stara. Koliko bo pa je itak odvisno od tvojih plač in seveda pomankanja let… hvala ti.

http://www.zpiz.si/src/pravice/starostna08.html

vse piše, hvala

Dobiš, naša država je za nekatere neskončno dobra. Skupaj z varstvenim dodatkom toliko kot šivilja za 37 let delovne dobe.

Pozabil si pa omeniti, da niti ona niti šivilja s tistim, kar bodo dobile, ne bodo mogle preživeti, če nimajo moža z normalno pokojnino.

Pozabila si omeniti, da bo šivilja dobila tako malo zato, da bodo lahko dobili pokojnino tudi tisti, ki so delali samo semintja.

Pismo rosno kako ste ljudje že v osnovi žleht. Ne vem al sam tle gor. Pa si mik morda kdaj pomislila,da so objektivne okoliščine recmo zdravstvene, pa vendar ne v takem obsegu da ti dajo invalidsko, pa ne moreš delat. Mislim hudobija je pa res huda reč. Sam še kakšnega rudarja si mogoče pozabla omeniti. Ja če človek v pisarnici čiča do penzije je pa fajn. A tekstilke si pa pozabila, ko so jih en dva tri odpisal. Mislim za mogoče, pa niti ne 1oo evrčkov pljuvat in se tle neki po prsih tolč. Sam da smo zlobni. Ja res bodo super živeli s temi denarčki.Pa na jetra mi greste, ko vse ljudi, ki kaj vprašajo mečete med delomrzneže,lenuhe, izkoriščevalce. Pa kje je vsaj malo tiste trohice človečnosti, ki bi ti rekla, saj ne vem zakaj ima samo 20 let del. dobe,mogoče je pa bolana, mogoče…. Joj sam da ne bo dobila več, ne se bat, ne bo več.Naj se vsak malo obrne v sebe in pomisli, da nikoli ne veš, kaj se ti v življenju lahko zgodi. Ampak res nikoli, nič ni večno. Samo človeška zloba izgleda.

Preberi še enkrat, kaj si napisala in videla boš kdo je žleht.

Nisem pozabil tekstilke, se mi zdi, da šivilja spada med njih.

Preveč upokojencev, ki nimajo polne delovne dobe poznam, da bi verjel kako so vsi bolni. Vsaj tri četrtine je med njimi takih, ki niso hodili delat zato, ker jim je tako pasalo. Če bi vsi zdravi delali, bi s socialnimi podporami zlahka preživeli bolne, tako pa vsi skupaj tonemo v vedno večjo revščino.

No comment, tri četrtine, ah kako je lepo mahat s tujim.Ne jaz ne ti ne bomo tega rešili. Sploh pa ni bil namen mojega pisanja v tem, ampak da se kar takoj iz prve napade človeka, ki nekaj sprašuje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close