2 operacijska sistema
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /fastdetect /NoExecute=OptIn
c:\bootsect.lnx=”Linux”
C:\CMDCONS\BOOTSECT.DAT=”Microsoft Windows Recovery Console” /cmdcons
Tisti bootsect.lnx sem si naredil v Linuxu (že zdavnaj pozabil kako) in ga skopiral na root. Preglej malo Howtoo-je, pa pogooglaj malo za “dual boot”. RH sem inštaliral za XP-ji in med inštalacijo Linuxa nisem dovolil da uredi bootanje. Predno sem zadevo uredil sem v Linux bootal z disketo (ne pozabi jo narediti, če boš ubral enako pot).
Lahko uporabiš CD-ROM, nastavi si, da je privzet zagonski pogon (BIOS), potem ko se naloži začetek RH instalacije napišeš rescue in dobiš ukazno lupino, zdaj seveda poštimaš zadeve.
Sicer RedHat 7.2 je zelo stara zadeva tam okrog leta 2000, 2001 je bila to aktualna distribucija, sicer nič zato, vendar boš zagotovo imel kake težave z gonilniki, pa tudi priložena programska oprema ni ravno tisto ta pravo.
Drugače ti priporočam, da vzameš kako bolj novo distribucijo (mogoče kako slovensko – recimo Pingo).
Aja, v RH 7.2 je bil aktualen še lilo, ne pozabi pognat lilo-ta po tem ko popraviš config datoteko (/etc/lilo.cfg). Zdaj je pri večini distribucij zraven grub boot loader.
Če si bolj začetnik v Linux-u raje poglej na http://www.lugos.si, kdaj je kak linux install fest, tam so majstri, ki navadnim uporabnikom poštimajo instalacijo (vse je seveda breplačno). Pač prineseš mašico s seboj pa ti namestijo najnovejšo distribucijo, nastavijo gonilnike, namestijo kake programe gor, igre, media player, …
LP,
Forum je zaprt za komentiranje.