2 delodajalca
Pozdravljeni,
trenutno sem zaposlena za 6 ur do otrokovega 3. leta. Ta pravica mi traja še skoraj 1 leto. Imam pa možnost zaposliti se za preostali 2 uri, s tem, da delo ni vezano na pisarno in neke določene ure, temveč mora biti zgolj opravljeno. Lahko bi delala tudi doma ali zvečer.
Če se zaposlim za dodatni 2 uri sem skupaj zaposlena za polni čas im mi pravica pri socialni preneha.
Kako pa je s prvim delodajalcem. Ali moram od njega dobiti kakšno privolitev (zaradi t.i. evropskega delavnega časa sva se že nekako dogovorila, da tudi v nadaljevanju ostanem zaposlena za 6 ur)?
Kako je z delitvijo regresov za dopust, za prehrano in za prevoz? Stroškov prevoza pri drugem delodajalcu v bistvu nimam, če delam doma. Ali sem do odmora za malico sploh upravičena, če delam le 2 uri?
Hvala in lep pozdrav,
Maja
Delodajalec vam je po zakonu dolžan omogočiti krajši delovni čas do otrokovega 3 leta; ostalo pa se morata dogovoriti. Če se torej želite zaposliti še pri drugem delodajalcu, se morate s prvim o tem sporazumeti. Stroške prevoza vam bo torej plačeval prvi delodajalec (ker vam za drugega sploh ne bodo nastali), tudi regres za prehrano vam plača prvi; odmor vam pa za 2 uri ne pripada.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.