Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika 1kg zelja = 0,19 evra

1kg zelja = 0,19 evra

gledam letak in sem presenečena … kila zelja košta 19 centov (z DDV in vsemi stroški vred … koliko od tega dejansko dobi kmet?)

sadika zelja košta cca. 0,14 evra (za nas vrtičkarje)
2 meseca traja, da zelje zraste (okopavanje, zalivalivanje …)

brez umetnih dodatkov in pospeševalcev rasti je glava pol manjša od tiste v trgovini, ki je do 2kilske potrebovala malo več kot mesec dni (spremljala na bližnji njivi)

sej sploh ne vem kaj sem želela povedat …
-a kmet sploh kej dobi od tega?
-kakšna je kvaliteta tega podcenjenega zelja?
-letak je merkatorjev, ki naj bi bil najdražji med trgovci

Ta cena bo en teden. Potem pa krepko navzgor.

Se jim že splača.

Ce ti kupis sadiko za 14 centov, jo nekdo, ki jih kupi 1000+, dobi za 1,4 centa.
Ali pa sploh ne kupi sadike, ampak jih vzgoji sam.

kak cent že dobi, pa saj ima subvencije, ane… tako nekako

redkokater kmet sam vzgaja sadike zelja, cena za 1000 kosov se pa itak ne da primerjat s ceno sadike za 10 kosov, napisala sem samo primer.

cena en teden taka .. to drži, ko bo konec akcije bo cena 0,29e za kilo, kot je bila do zdaj, še vedno poceni.

v bistvu sem samo na glas razmišljala o računici vsega tega …….

Po moje je to zelje z juga! Hvala bogu (Agrokorju), kjer imajo top zelenjavo, sadje, pujseke…

Če bi bilo z NL, Espanjol, Papue N. Gvineje, ….bi bil pa po 45 centov!

Seveda, najprej je treba eno zalogo odprodat ( datume roka uporabe se tolče tik pred prevozom v skladišče prodajalca na embalažo gor), da pride potem sveže , letonje po višji ceni na vrsto….

Pa še nekaj – nekdo, ki rabi samo zelje, v trgovini ne bo kupil samo tega. Tu pa se ustvarja promet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close