Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 149. člen (preračun delovnega časa)

149. člen (preračun delovnega časa)

Pozdravljeni.

Zaposlen sem za polovični delovni čas, kadar delam sobote se mi te ure štejejo v plus ure, ki jih ponavadi izkoristim tako da lahko ostanem doma. Teh plus ur ne izplačujejo ker ni denarja za te ure. Zanima me ali lahko delodajalca seznanim z 149. členom in mi te plus ure preračunajo v delovne dni s polnim delovnim časom?

Hvala, lp

mislimmm ….KJE STE ZAPOSLENI- JAVNA UPRAVA , PRIVAT , S.P., ?

V firmi, ki se imenuje Agrolit d.o.o.

Delam pa kot prodajalec-svetovalec.

Ker delaš za polovični delovni čas, ne smeš imeti presežka ur. Na koncu morajo biti ure izravnane. ZDR-1 v 149. členu govori zgolj za primer, da je delavec zaposlen polni delovni čas in ima nadure.

Kar tebe verjetno moti, je neenakomerno razporejen delovni čas. Recimo en teden delaš 15 ur, en teden pa 35 ur, ampak v povprečju je to 20 ur, toliko za kolikor si podpisal pogodbo.

Sicer se pa lahko obrneš na inšpekcijo.

Hvala za odgovor. Delam po 4 ure na dan, edino sobote se mi štejejo v plus ure. Kar me moti je to, da jih ne izplačujejo. Lahko jih koristim in sem doma, ampak ne vem če se mi šteje v delovno dobo te dnevi ko jih koristim in sem doma???? prosim za odgovor.

Hvala, lp

Seveda se ti šteje v delovno dobo tudi npr. torek, ko si doma, saj si ga oddelal v soboto. V delovno dobo se ti šteje 20 ur tedensko. To lahko konec koncev preveriš tako, da greš po izpisek obveznih zavarovanj na ZZZS.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close