125cc izpit za motor – koda 125
Živjo!
Vidim, da se v Sloveniji da delati izpit za kodo 125. Zanima me, če se to sploh splača – a so motorji 125cc dovolj hitri in adrenalinski? V zadnjem času sem vse bolj navdušen nad motorji in bi jih rad preizkusil, hkrati pa ne bi rad vozil nečesa, kar je občutno počasno kot kakšen skuter. Če ima kdo izkušnje, bi res cenil kakšno mnenje – ali se splača iti na ta izpit in ali ponujajo motorji 125cc dovolj hitrosti, da se človek ne naveliča prehitro?
Hvala za vsak nasvet!
Imamo kitajca 4 taktnega in gre po ravnem 90 km/uro. Tudi v hrib gre kar v redu, vsekakor me avti po hribovski cesti ne prehitevajo. Smo imeli še yamaho 2 taktni, tisti je pa sploh letel ko sneta sekira.
Splača se imeti 125-ko, če imaš izpit za avto in da ne delaš izpita za motor, samo tistih 6 ur. Ker pri izpitu za motor, vsaj ko sem nazadnje spraševala, priznajo samo prvo pomoč, še na tečaj za cpp bi morala iti. In 20 ur vožnje. Ccc!
Moja je to oprala 2 leti nazaj, ker se ji ni dal jajcat z vsemi paragrafi. Zdej, k je nadudlala, pa ji je prešvoh…
Za po slo, odlicno, mislim. Naglumil sem potem najjačega v tem razredu, pa da je lahek.
No, yamaha xsr125 potegne do 122km/h na uro, je med najlažjimi ( če ne celo najlažji v kategoriji).
Najpomembnejše: je frizabilen. Minarellijeva vodno hlajena mašina, ki se za indijski trg trži s 155ccm, obstaja tudi kit 200ccm.
Če lih ne bi šla delat uradnega A, da bi ga mal napel, pa še to bl zaradi šusov, kot zaradi končne. Ker tega ne dajejo na valarje, k je kao motor že.
Sam kot rečeno, že pritiska.
Lumi535, 28.08.2025 ob 18:11
Živjo!
Vidim, da se v Sloveniji da delati izpit za kodo 125. Zanima me, če se to sploh splača – a so motorji 125cc dovolj hitri in adrenalinski? V zadnjem času sem vse bolj navdušen nad motorji in bi jih rad preizkusil, hkrati pa ne bi rad vozil nečesa, kar je občutno počasno kot kakšen skuter. Če ima kdo izkušnje, bi res cenil kakšno mnenje – ali se splača iti na ta izpit in ali ponujajo motorji 125cc dovolj hitrosti, da se človek ne naveliča prehitro?
Hvala za vsak nasvet!
S 125kubičnim se lahko tudi uspešno ubiješ, čeprav ti jaz priporočam zastavo 7,62×25, ki stane veliko manj!
Lumi535 odivsno koliko si star. kdo si, kaj želiš. kaj je cilj. jaz imam fse kategorije. jaz ti močno odsvetujem nakup motorja. kakega koli. ok tako. motor je užitek če je fse idelano. kar nikoli ni. bolj kot boš iskren do sebe lažje bo. fantje si kupijo motor, zaradi punc. NE DELAJ TEGA. ta denar, raje nameni v avto. raje daj v trenig BJJ. še bolje pa plavanja. življenej ni ameriški film. jaz poznam ljudi ,ki so motoristi. jaz imam ful rad motorje. pa ga sedaj ne vozim in ga verjetno tudi ne bom nikoli več. ker mi je riziko, prevelik. že ko rečeš, da če gre dovolj, že vem kaj si želiš. raje si kupi, normalen avtek. magari cabrio. ni vredno vlaga v motocikl. vrjami mi. ženske ne želijo tega. ti bi rad fukal suhico sexy atletsko v ultra miniki. to na motorju ne gre. kam češ it z mtorjem med temi jugosi in penziči na cesti? si nor? glej, kupi si lepo, navaden avtek. ženske imaj orade velike črne avte. audi a6, bmw5. to je ženskam všeč. suh visok ateltski plavalec. ti nimaš doma prevga vodja. 125 če jedovolj. ja odivsno kaj želiš. v osnovi ni dovolj. TO JE TAK kto bi imel bmw 316i. m sport. je to dovolj? ja verjetno se da vozit ok. ni pa to to. ker pač mora bit 340i. če sva iskrena a ne. tudi slovenka motociklistična mentaliteta je psotala izjemno toxična. izjemno toxična. če nimaš 1000 kubov imaš moped- baje. edini motor je BMW GS. to promovoriajo poerbani luzerji z prveč keša, ki igrajo kvazi motoriste. ampak to se res dogaja pri nas zadnje 10 let.
na krato.
INVESTRIAJ DENAR V KAJ BOLJ PAMENTGA,. VASE IN ALI V NEK POSEL.
kupi si raje avtek. bo bolj pametno.
Avto že imam (megana), sskuter tudi, samo želel bi sprobat nekaj močnejšega, ker ta rabljen skuter komaj potegne v kakšen hrib, posebej če se dva vozita. Se pa zelo rad vozim z skuterjem, rajši kot z avtom in se zavedam kako je nevarno itd… vse razumem kaj hočeš povedat, ampak vseeno rad bi sprobal da vidim če je to sploh zame in kot sem povedal, rajši se vozim z kakšnim motorjem kot z avtom
Jonc nepr, 29.08.2025 ob 17:41
Imamo kitajca 4 taktnega in gre po ravnem 90 km/uro. Tudi v hrib gre kar v redu, vsekakor me avti po hribovski cesti ne prehitevajo. Smo imeli še yamaho 2 taktni, tisti je pa sploh letel ko sneta sekira.
Splača se imeti 125-ko, če imaš izpit za avto in da ne delaš izpita za motor, samo tistih 6 ur. Ker pri izpitu za motor, vsaj ko sem nazadnje spraševala, priznajo samo prvo pomoč, še na tečaj za cpp bi morala iti. In 20 ur vožnje. Ccc!
Ja, cenovno se bolj splača teh 6 ur… posebej za študenta haha
Forum je zaprt za komentiranje.