Najdi forum

120 min glasbe

Zdravo! Zanima me kako na j zapečem glasbo ki je dolga 120 minut na cd? a rabim 2 cd? ali obstajajo tudi taki z dosti prostora? imam nero burning room.. kako oz. kje razdelim da lahko posnamem na 2 cd-ja če se na enega ne bo dalo? Hvlala za odgovor-e! Lep pozdrav

Zdravo!

Sam sem do sedaj posnel maksimalno 99 minut in 56 sekund glasbeni CD. Kolikor je meni znano, je že to krepko preko standardov za CD in izdelek tudi ni berljiv v vseh predvajalnikih. Tudi največji mediji, kar sem jih videl in uporabil, so 100 minutni. Zato menim, da lahko 120 minut na CD-ju v normalnem CD audio zapisu le sanjaš (druga stvar je MP3, ampak verjetno te to ne zanima).

Če te zanima razdelitev materiala na 2 CDja pa moraš povedat, za kaj sploh gre.
Če gre za en sam posnetek, ga pač s primernim Audio edit programom razdeliš na dva dela in posnameš dva CDja. Če pa gre za več posnetkov (komadov), pa jih preprosto nekaj daš na en Cd, nekaj pa na drug…

LP…

Najprej nalepša hvala za odgovor! Gre za glasbeni set dolg 120 minut.. sedaj je v zapisu mp3… in lahko bi tudi ostal v tem zapisu – ni nujno da je v običnem cd audio… samo potem ne vem kaj moram izbrati v nero burning rom-u… tam imam cd video, cd audio, mixed cd,…. če izberem audio se avtomatično spremeni iz mp3…. sem pa enkrat hotel nekaj zapečt na 99min cd pa ga sploh ni sprejel.. zakaj? drugače pa kje dobim primeren audio edit program? pa zanima me še kakšna je razlika med recordable in writable cd-jem? pa na kater cd lahko shranim/zapečem dokumente? drugače pa ne vem niti tega kako na cd kjer je že nekaj zapečeno dodaš še kaj drugega.. res hvala!!! LP

>samo potem ne vem kaj moram izbrati v nero burning rom-u

MP3 CDji so v bistvu CD-ROM (ISO) – glede na tisti meni v Nerotu.

>sem pa enkrat hotel nekaj zapečt na 99min cd pa ga sploh ni sprejel.. zakaj?

Ali ti zapisovalnik ne podpira takih medijev (kar sploh ni taka redkost), ali pa potrebuješ novejšo verzijo Nerota. Seveda je potrebno za vsako zapisovanje nad 703MB v Nerotu vključiti overburn oz. zapisovanje preko meje.

>kje dobim primeren audio edit program?

Hmm sam uporabljam Cooledit, ki je že kar star. Drugače pa se mi zdi, da ima nekaj že Nero integrirano, ampak samo v primeru, da delaš CD Audio.

>pa zanima me še kakšna je razlika med recordable in writable cd-jem?

Ti si pa novi tu (v snemanju)?
To je eno in isto. Razlika je med recordable media in rewritable media. Recordable je mogoče posneti le enkrat, rewritable je mogoče posneti velikokrat-

>pa na kater cd lahko shranim/zapečem dokumente?

Na keterikoli zapisljiv medij (CD-R ali CD-RW), ki ima še vsaj toliko prostora, da gor spraviš eno sejo snemanja.

>ne vem niti tega kako na cd kjer je že nekaj zapečeno dodaš še kaj drugega..

1. CD ne sme biti zaključen.
2. V Nerotovem meniju za CD-ROM (ISO) izbereš možnost: Nadaljuj večsnemanjski disk”.

>res hvala!!!

Malenkost! :-))
Pa vso srečo in veliko živcev (oboje boš potreboval). :-))

LP…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close