Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 12 urni delavnik

12 urni delavnik

Spoštovani!

Delam v javnem zavodu in sicer moj običajen delavnik poteka od 7.00-15.00. Sedaj s septembrom pa se mi delavnik spremeni tako, da delam pon., tor. in čet. od 7.00-15.00, v sredo od 7.00-19.00 in v petek od 7.00-11.00.
V kadrovski so mi rekli, da menda nisem upravičena do višje malice ali popoldanskega dodatka za sredo, ker grem v petek prej domov. Meni pa se zdi, da ni čisto tako.

Prosim, če mi lahko kdo napiše kaj več, ali je res tako ali me spet poskušajo prinesti okoli še za tistih par evrov, ki meni ogromno pomenijo.

Iskreno se zahvaljujem za odgovore.

Anyone?

Za malco je ok, dobiš za 40 tedensko. Dodatek za popoldansko delo ti pa pripada za tiste ure, ki jih pač opraviš v popoldanskem času.

Že, jaz to vse razumem, ampak na kadrovski mi trdijo za ne dobim dodatka za popoldansko delo, ker pač grem v petek prej domov. To mi ni jasno.

Tu se pač v kadrovski motijo. Naj zadevo preverijo pri pravnikih.

No to pa je v naši ustanovi naslednji problem. Pravnik je hkrati kadrovnik in bolj malo dosežeš. Bomo videli, grem na osebni pogovor z njim naslednji teden.

Kolikor jaz vem, boš delala v sredo več (do sedmih), kar znaša 4 ure več, v sredo greš pa 4 ure prej domov. S tem se podjetje izogne naduram in višjemu plačilu le-teh.

Pardon, popravek – v PETEK boš šla prej domov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close