Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek 12 otrok

12 otrok

Tako!

Ena stvar, za katero me zanima vaše precenjeno mnenje!!:///

Una ženska, una družina iz Ajdovščine, k je bla enkrat,se mi zdi, kao mama leta, … pričakuje 12. otroka!!!! ???? Z moje strani- NO COMMENT!!!!

Lepo vreme, by BHD

Včasih je blo to neki čist normalnega.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Če njim tako paše…………kot že rečeno nekoč je bilo veliko otrok na družino. Glavno,da so oni zadovoljni.

LP,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

ja… IN?

Pusti človeku živet, kakor mu paše, ti pa se brigaj zase!

No če te že zanima – rekorderji v številu otrok (medicinsko dokazani primeri)

Moški – nek maroški plemienitaš, 19 stoletje, malo pod 800
ženska – španka, začetek 20 stoletja, 86!!!

Podatka iz literature

Kaj te moti??

86??? če je dobila menstro pri 10h, kar je zgodaj in če je imela recimo 10x četvorčke (kar je zelo malo verjetno), je to šele 40 otrok, ženska je imela pa že okoli 50 let. kdaj je pri njej nastopila mena in kako je v naslednjih recimo 20 let stisnila še 46 otrok …mi ni jasno. res ne. prosim, citiraj tvoj vir, ker mi ne gre v glavo.

Bom poiskal, neka ameriška medicinska revija je, zapisal sem si podatke ravno zato, ker so tako neverjetni…

Drugače nisem medicinec

bruhinda brigaj se zase!! Tudi nas je osem otrok in se imamo neznasko radi, vsi smo doštudirali in imamo pravi družinski odnos. Naša mama je fenomenalna ženska -sedaj ko imam sama hčerko ne morem verjeti, kaj vse je pretrpela in bila za nas vedno nasmejana.

Bravo, Sanja31!!

ne vem sicer kaj hočeš ti povedati s svojim mnenjem ‘NO COMMENT’….

ne poznam tega primera, samo mislim pa tako: če imajo dovolj denarja, veliko hišo, mini avtobus ali več avtomobilov, super, zakaj pa ne, ful dobr! če pa otrokom nudiš le za jest, za pit, in nekaj za oblečt, potem sem pa jasno proti miselnosti: ‘kolikor jih bo bog dal’… res da je ljubezen najvažnejša in da prebrodi marsikakšne materialne ovire, pa da denar ni vse itd itd…. vseeno pa mislim, da se je potrebno tudi v tem pogledu obnašati do ene meje odgovornosti.

Tisti, ki jih ima rad in ki jih seveda lahko normalno preživlja, naj jih ima kolikor more. Grejo pa tudi meni “na živce” tisti, ki so brez vsakršnih sredstev, otrok kolikor jih bo bog dal, pol pa po televiziji jamrajo in jokajo kakšni reveži da so, kako jim država( in s tem vsi mi davkoplačevalci) premalo da itd… Tisti otroci se mi pa res smilijo, take starše bi pa kar sterilizirala. Jaz sem si tud vedno želela veliko otrok, na žalost pa lahko normalno preživim samo dva, zato jih pač nimam več. Moraš pa že imeti malo odgovornosti.

…sej najbrž je brunhilda to mislna…….

Ja se strinjam z barbiA.
Če so sposobni skrbeti za njih in jim nuditi osnovne stvari prav da jih imajo. Če pa pričakujejo da jih bo živela država in so narubu stiske pa ni fer ne do otrok ne do nas.
Tudi jaz bi imela več otrok pa žal že dva komaj preživljam. Ko te izda zdravje si revež. In to občutim močno.

Po moje ni mela cajta prit v meno, ker je imela toliko otrok 😉 Jajčesa se namreč med nosečnostjo “šparajo”.

Točno to, zaradi mene jih ima lahko 50, če jih lahko preživlja. Samo večina jih ne more in potem krivijo državo, da so njovi otroci reveži, pa zahtevajo ne vem kakšne pravice in privilegije in pomoči. Zadnjič sem gledala po televiziji:
Ženska ima 5 otrok, brez službe, brez moža oz. partnerja, dobiva socialno podporo in otroške dodatke, jamra po televiziji kako je boga in kako nima dovolj denarja, in ne morte verjet….kljub temu je bila noseča in je pričakovala še 6-ega otroka. Zraven pa krivi državo, da ta ne poskrbi dovolj za njene otroke. Da dol padeš!
Vsak naj ima toliko otrok kolikor jih lahko spodobno preživlja.

Ja mavrični, kaj pa iščeš na ženskem čveku. Ojoj!!!!!!! Ti si mi ta pravi!

Poznam družino sej so v redu, denarja jim ne manjka tako da ne životarijo. Edino kar mi ni všeč da v bistvu starejši otroci skrbijo za mlajše. Saj ne rečem, enkrat dvakrat že poskrbiš za tamale ampak stalno? Starejši otroci tako nimajo nič od svoje mladosti ker skrbijo za druge.

Če ima sredstva za njihovo preživljanje, ni to čisto nič takega. Me pa zelo razjezi, ko si napisala no comment. Zakaj pa? Je to tvoj problem? se ti ukvarjaš z njimi, jim pereš, kuhaš, likaš, kupuješ zvezke? Jaz prihajam iz še veliko številčnejše družine kot pa je ta, sama sem sicer edinka, imam pa kup tet in stricev in mi je prav fajn. Vsaka čast moji babici!

Je kaj narobe?

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Brunhilda, če nimaš kaj komentirat, pol pač ne piši posta, a ne. Če pa si želela kaj povedat, pa to pač napiši. Eno takole namigovanje na kaj vem kaj je pa čista beda.

Samostojna, če ne znaš brati med vrsticami, ti ni čisto nihče kriv. S tem, da je Brunhilda napisala NO COMMENT najbrž pomeni, da ne najde pravih besed, s katerimi bi opisala situacijo. In najbrž je mislila tako situacijo, ko imata starša kopico otrok, ki pa jim ne morejo zagotoviti drugega kot ljubezen. Pač včasih samo ljubezen ni dovolj, otroci morajo tudi jesti, imeti oblačila in kasneje zvezke itd. No, upam, da sedaj ste dojeli tudi tisti, ki ste malce bolj omejeni.

Se strinjam s Sasho…nimam nič proti če ma familija 12 otrok ali več, ampak da te otroci živijo spodobno življenje, da imajo kaj za jest, da imajo kaj za oblečt…danes se z ljubeznijo ne da preživet in tut če majo otroke doma neskončno radi, bodo te ko bodo enkrat prestopili prag šole mogli marsikaj pretrpet in preživet, ker si zaradi pomanjkanja denarja ne bodo mogli privoščit vsaj toliko kot si lahko sošolec, ki ima starše s povprečnimi dohodki…

kje pa piše, da otrokom vsega tega ne morejo zagotoviti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close