100% bolniška
Pozdravljeni!
Moj partner je pred kratkim imel prometno nesrečo, zaradi katere je v bolniški. Zaletel se je na poti v službi, sedaj pa mu njegov delodajalec ne želi priznati 100% bolniške. Razlog za to naj bi bil ta, da ni šel v službo po najkrajši možni poti, temveč od mene, ki sem doma več kot 100km od njegovega doma.
Kolikor je meni znano, ni važno, od kod se ti pelješ v službo, saj to sploh nima veze s tem ali ti pripada 100% bolniška ali ne. Po interpretaciji njegovega delodajalca je potem očitno najbolje, da nikoli ne greš nikamor in ždiš doma.
Kaj naj storiva?
Za odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem.
LP
Če jaz kaj vem, to ni razlog za nepriznanje 100% bolniške. Morda bi zdravnica vedela, kako je s tem? Moji sestri je ravno osebna zdravnica zelo pomagala, ko je imela nesrečo 2 meseca nazaj v teh rečeh z bolniško.
Kolikor jaz vem, je za delodajalca še bolje, če je nesreča pri delu, saj gre v breme ZPIZ.
Se mi pa zdi, da ima glede poti v službo delodajalec prav. Nekje sem zasledila definicijo, da se šteje za pot v službo običajna pot, po kateri se pelješ od doma do službe. Saj se tudi potni stroški (avtobus, vlak, kilometrina) povrnejo glede na to.
Za delodajalca nikakor ni boljše, če je to nesreča pri delu.
Bolniška v breme ZZZS je vedno od 31.delovnega dne naprej (razen nege otroka in spremstva), pogoj za priznavanje je izpolnjeno poročilo o nesreči.
In če se partner ni peljal od doma v službo po običajni poti, to ne more biti nesreča na poti na delo.
Prav tako npr. ne more biti nesreča na običajni poti, če se časovne ne ujema (npr.se služba konča ob 15.uri, nesreča se zgodi ob 18.uri kilometer proč od delovnega mesta).
Da ne bi po nepotrebnem odpirala nove diskusije, me zanima nekaj v zvezi z bolniško…
Moj oče je na bolniški že več kot dva mesca, en teden manjka do treh mesecev, petek 7.januarja 2011 je dobil po pošti “ukaz”, da mora nastopiti v ponedeljek 10.januarja.2011 v službi brez kakršnega koli predhodnega klica iz podjetja, ker starega delovnega mesta ni več so ga ukinili, ga nima, za novo delovno mesto v podjetju, kjer je zaposlen ga tako kot ostale par delavcev njegovi nadrejeni psihično “nategujejo” vse od sončnega julija 2010 in ravno od tega julija 2010 vse do dan danes ima krvave driske, bil na vse možne preiskave, diagnoza ulcerozni kolitis, zaradi nenehnih bolečin v hrbtu so ga napotili še k fizioterapevtu, ki je njegovo hrbtenico opisal kot “manjvredno”, obrabnjena ramena, namerava podati vlogo invalidski komisiji,čas ima 15 dni, zato me zanima ali tu obstaja kakršnokoli kršenje z strani podjetja v katerem je zaposlen 30 let in od strani ZZZS?
V naprej se vam zahvaljujem za odgovor!
Pozdravljeni, imam vprašanje glede 100% bolniške, pa bom napisal kar v to temo.
Pred enim letom sem si na nogometni tekmi (rekreativna liga) poškodoval ramo, nategnil ali natrgal sem si vez, ne spomnem se točno. Bil sem mesec dni na bolniški, potem pa normalno delal naprej brez problemov ali bolečin. Pred parimi dnevi pa sem na delu (sem natakar), tako kot vsak delovni dan, med nošenjem krožnikov popolnoma stegnil roko, le da sem tokrat začutil močno bolečino v rami. Sem skoraj siguren da gre za isto stvar kot prej, saj imam iste probleme in bolečine, zaenkrat manjše vendar se vsak dan slabša. Vprašal bi samo ali gre tukaj za 100% bolniško saj se je to zgodilo na delu, ali 70% (po naši pogodbi) saj gre za ponovitev stare poškodbe.
Hvala vnaprej za vaš odgovor. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.