Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika 1 kg grškega jogurta

1 kg grškega jogurta

Imam kilogram grškega jogurta! Moram pa priznati, da ne vem, kaj me čaka v lončku, prvi nakup.

Pripraviti nameravam tzatziki, ostalo bo precej jogurta, kako naj ga v kratkem času porabim?

Brala sem že vaše poste o jogurtu z medom. Naj bi bilo pregrešno dobro. Bom poskusila. Še kakšna ideja? Vikend je že skoraj pred vrati…

Natassa

Grški jogurt z medom je res prima. Pri nas je dostikrat na jedilniku (če ni grškega jogurta pa naredimo mešanico navadnega trdega jogurta in kisle smetane).
Sicer pa ga lahko porabiš kot vsak drug jogurt, tko da ostajal skoraj gotovo ne bo.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

naredi jogurtovo strjenko. hitro narejena lahka sladica. petra

Ravnokar mlatim eno veliko šalco grškega jogurta s timijanovim medom (zadnje zaloge medu z dopusta). Ni boljše sladice.
Jogurtova strjenka je res dobra ideja, sicer je pa ta jogurt tako dober, da ga mirno samega pojeste z žlico. Vsaj pri nas se vedno tako konča. Predvidevam, da gre za kanglico iz Spara?

Kje kupujete grški jogurt? V trgovinah po centru, kolikor jih sploh še je, ga še nisem videla.

Moj je kupljen v Leclercu.

Natassa

Ja imajo ga v maxiju v Lj., Leclercu, Sparu.

grčki jogurt, med in orehova jedrca…. mmmmmm, nebeško!!!

Torej, naredila sem jogurtovo strjenko! Prvič.

Bila je prav dobra. Ker nisem imela modelčkov, sem maso zlila v eno manjšo skledo, pa me je potem malo hecala, ker ni hotela takoj ven… Pa taščine borovničke čez, dooobro… Tudi s karamelnim oblivom je bilo dobro, ampak borovničke so vseeno bolj sedle, vsaj meni.

Tzatziki je enkrat že padel, pa še za 1x imam jogurta! Danes ali jutri.

Natassa

Cist na zacetku sorry za slovenscino ampak sem nova v Ljubljani :))Tzatziki dobis od kumarica svezih, rendas ih, das malo soli in pustis nekaj casa da voda gre van. Potem das jogurt, kumarce, na drobno rendan cesnak in dost svezeg kopra narezanog na drobno.
To je tzatziki originalni, domaci !

Ci se kaj rabis z Grcije, vprasaj :))

LP vsim kuharicama !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close