Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 1 dan dopusta za otroka (14-15 let)?

1 dan dopusta za otroka (14-15 let)?

Naslednje leto sin dopolni v aprilu 15 let. Zanima me ali bom naslednje leto še imela zanj 1 dan dopusta, glede na to da bo odločba prej?

Nekako mi je logično da ja, ker po moje naj bi se gledalo v katerem letu dopolni 15 let. Imam prav?

Moj otrok je bil lansko leto v mes. aprilu star 15 let in mi je za lansko leto pripadal a dan dopusta za tega otroka.

Tako,da …ja!

pri nas so že lani ukinili 1 dan dopusta na enga otroka in sicer od strarosti 10 let naprej,

moj letos februarja dopolnil 15 let in so mi dan žal vzeli:(

ne vem pa kje to piše

Moj bo tudi letos aprila dopolni petnajst let in na moji odločbi je en dan dopusta. Se pravi boš imela prihodnje leto še en dan dopusta na otroka.

Dan dopusta za otroka, ki še ni dolpolnil 15 let določa Zakon o delovnih razmerjih. In tega ne morejo delodajalci spreminjat po svoje. Res se upošteva še panožna kolektivna pogodba, vendar ta lahko določa le večje ugodnosti za delavca kot zakon ali enake. Nikakor ne manjših. V takem primeru se upošteva kar je za delavca ugodneje.

V javni upravi imamo 1 dan dopusta za otroka do 10. leta starosti. Moj sine je rojen 2002 in letos mi še pripada ta dan potem pa ADIJO 🙂

LP

No, zanimivo, kako je različno…pri nas dopust pripada do 14. leta…če otrok dopolni 31.12. 14 let, ti dan dopusta ne pripada več…javni sektor

Če to drži potem kršijo Zakon o delovnigh razmerjih. Če javiš inšekciji- lahko tdi anonimno le ta mora ukrepat.

Če to drži potem kršijo Zakon o delovnigh razmerjih. Če javiš inšekciji- lahko tdi anonimno le ta mora ukrepat.[/quote]

Kakšna inšpekcija? A nisi nikoli slišala da je specialni zakon (v tem primeru ZDDO) nad splošnim??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close